In Thailand staan veel illegale bouwwerken op gepikt grond. Alleen al op de eilanden zou 1,6 miljoen rai grond illegaal in gebruik zijn. Vrijwel altijd gaat het hierbij om bungalowparken die zijn aangelegd op grond van de overheid.

Het ministerie van Natural Resources and Environment wil deze terugvorderen. Sinds 2014 is er al 435.731 rai in beslag genomen. Van de 1,6 miljoen rai bestaat 800.000 rai uit bosgebied.

Bij inspecties van het ministerie vorig jaar zijn 1.939 resorts gevonden die illegaal gebouwd zijn op land in beschermd bosgebied. Dat aantal is inmiddels toegenomen naar 2.212. Bosgrond wordt vooral gepikt om bomen te kappen voor de bouw van hun bungalows.

Het pikken van land gebeurt niet alleen op de eilanden. Een gebied dat vaak in het nieuws is geweest, is de Phu Thap Boek berg in Phetchabun, waar een groot aantal illegale resorts staan. De eerste zijn al met toestemming van de rechter gesloopt.

Ook de provincie Loei zucht onder het landjepik. Loei had ooit 1 miljoen rai aan bossen, daarvan is nog 200.000 à 300.000 rai over.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Ministerie wil 1,6 mln rai illegaal land terugvorderen”

 1. Nico zegt op

  Nu maar hopen, dat ze na het slopen, ook de grond gaan herplanten op kosten van de vorige sloper.

 2. odil zegt op

  Onbegrijpelijk dat dit allemaal kan gedaan worden en zo lang wachten om in te grijpen.
  Ik denk niet dat dit gedaan word door een gewone Thai met zijn 10.000 TBH in de maaand.

 3. john zoet zegt op

  het grote probleem kom als de resorts hun steekpenningen terug eisen van betreffende ambtenaars die de illegale werkzaamheden niet hebben opgemerkt.

 4. chris zegt op

  Voor het ontvangen van de steeds groter wordende toeristenstroom zijn meer resorts en hotels nodig. Dat wordt dringen als er vele in dezelfde tijd worden afgebroken. Ook in Phuket las ik laatst zijn vele hotels die de juiste papieren niet hebben.

 5. Slagerij van Kampen zegt op

  Leuk als je als farang iets gekocht hebt wat niet legaal is. Eilanden als Koh Samet zijn nationale parken. Toch wemelt het er van de kroegen. In andere parken mag je niet eens een pilsje drinken maar op Samet kun je je midden in het National Park met ieders goedkeuring gewoon klem zuipen. Leve de corruptie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website