Lezersvraag: Long live lease bij scheiding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag, Thailand algemeen
Tags: ,
14 maart 2018

Beste lezers,

Ik heb zowat 10 jaar geleden grond gekocht op naam van mijn vrouw (kan niet anders). Daar heb ik een huis op gebouwd. Na vele jaren samen, beslist mijn vrouw naar het buitenland te verhuizen en daar een zaak op te starten samen met haar vriendin. Ik bleef in ons huis wonen in Thailand.

Na 7 maanden beslist zij dat ze haar vrijheid terug wil en vraagt om te scheiden. Daar de relatie intussen toch niets meer geworden is ga ik akkoord.

Over het huis hebben wij beiden elk 50% eigendom. Ik eis op haar 50% een long live lease, dus tot mijn dood. Waarmee ze na veel discussies toch akkoord gaat.

Kunnen wij voor het gemeentehuis terug scheiden met akte van mijn eis? En is dat geldig?

Groet,

Louvada (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Long live lease bij scheiding”

 1. Richard zegt op

  Beste Louvada bij mijn weten is het niet meer mogelijk om de grond te leasen. Land office registreerd de lease niet meer. Dit is afgeschaft door de huidige regering.

  • Renévan zegt op

   https://www.siam-legal.com/realestate/Leases.php Hier lees ik toch wat heel anders. Door real estate agents werden (worden) land leases aangeboden van 60 en zelfs 90 jaar, wat in de koopakte vermeld werd. Daar dit een illegale actie is werden deze koop overeenkomsten door de rechter ontbonden. Door de ontbinding was er dus ook geen 30 jaar lease meer.

 2. philip vertommen zegt op

  ik ben niet gescheiden, maar heb dit een goei jaar geleden laten doen op de land office, heeft me wel wat geld gekost aan advokaat en aan land office, maar long live lease staat nu gerigistreerd en vermeld op mijn akte.
  Op de gemeente moet je bij scheiding 3 vragen invullen, waarvan 1 is of er onderling iets moet verdeeld worden, je kan haar daar best NEE op laten antwoorden.

 3. henry zegt op

  Een long live lease bestaat niet. U kan we; een Usufruct bekomen voor maximaal 30 jaar die na vervaldatum terug kan verlengd worden voor 30 jaar.

  Hier meer informatie

  https://www.samuiforsale.com/family-law/thai-marriage-and-contracts-between-husband-and-wife.html

  • Han zegt op

   Fout Henry,
   Ik heb een goeie maand geleden een usufruct geregeld op het landoffice. De vraag van de beambte: 30 jaar of levenslang?.
   Ik heb voor levenslang gekozen.

 4. Han zegt op

  Usufruct is hetzelfde enndit kun je inderdaad bij het landoffice laten registreren. 30 jaar of levenslang. Kost 70 baht

 5. eugeen zegt op

  Je had natuurlijk beter dat leasecontract afgesloten op het moment dat je dat huis op de landoffice liet registreren. Officieel doet men het nu niet meer, maar goede advokaten krijgen dat wel geregeld. Een lease contract voor 50 % van een huis, dat ken ik niet. Hoe werkt dat dan in praktijk? Jij mag daar wonen in de 1/2 van het huis en de ander 1/2 mag je ex verhuren aan vreemden? Als het huis volledig met jouw geld betaald is, had je ook 100% eigenaar van het huis kunnen zijn (niet van de grond waarop het staat). Als je nu nog kunt bewijzen dat het huis indertijd volledig met jouw geld is betaald (overschrijvingen van geld vanuit het buitenland van een rekening op jouw naam, naar een Thaise rekening op jouw naam en/of cash geld gedeclareerd in de luchthavens) kan je ook een goeie advokaat zoeken. Misschien kan een rechter dan uitspraak in jouw voordeel doen. In ieder geval moet alles bij de landoffice worden vastgelegd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website