In de aankomende aflevering van “Kees van der Spek: Oplichters aangepakt”, die op 30 april om 20.30 uur op RTL 5 wordt uitgezonden, keert Kees van der Spek terug naar Thailand voor een bijzondere “Thailandaflevering”.

De aflevering belicht de voortdurende strijd tegen oplichters, met een hernieuwd bezoek aan “zakenman” Bram in Khon Kaen. Bram werd eerder al ontmaskerd wegens frauduleuze praktijken.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een nieuwe zaak, eveneens in Khon Kaen. Een Nederlandse man, die na een lang verblijf in Nederland naar Thailand emigreerde en daar trouwde met een Thaise vrouw, onthult hoe hij door zijn echtgenote financieel is uitgebuit. Ondanks dat ze al twintig jaar in Nederland heeft gewoond en gewerkt, en eerder getrouwd was met een Nederlander, lijkt haar loyaliteit nu ver te zoeken. De man, die samen met Kees van der Spek op zoek ging naar gerechtigheid, deelt zijn frustrerende strijd en de onrechtvaardige eisen van zijn nog steeds wettige echtgenote.

Deze aflevering belooft een diepgaande kijk in de complexiteit van persoonlijke en financiële verraad.

8 reacties op ““Kees van der Spek: Oplichters aangepakt” duikt dieper in Thaise oplichtingszaken”

 1. Arno zegt op

  helaas, niets nieuws onder de zon, naast hun betoverende glimlach hebben ze een ongekend talent om je geld afhandig te maken, helaas uit eigen ervaring, dat je nooit geld mee moet geven om iets voor je te kopen, want de spullen die je besteld had krijg je niet en je geld ze wijzen naar elkander, durven je niet aan te kijken en zijn grootmeester in dommertje en vermoorde onschuld spelen.
  Ook familieleden zijn er niet vies van om bij je Thaise wederhelft om geld te bedelen en desnoods je wederhelft te manipuleren of chanteren.
  Er werd ooit gezegd, als je niets geeft dan lijd je ziel schade, je moet TAMBOEN doen.
  De farang verstaat het toch niet!
  Mijn wederhelft heeft schoon genoeg van een aantal familie leden, ze heeft hun altijd geholpen, maar andersom?
  Gelukkig zijn ze niet allemaal zo, maar wees op je hoede.

  Gr. Arno

 2. Peter zegt op

  Ja sommige mensen zijn nog te goed van vertrouwen.
  In the Philippines net zo….ik ken zoveel mensen die er opgelicht zijn,,, huis gebouwd huis klaar en gewoon weggejaagd.
  Ik investeer niks in Azie….. huur alleen, dat lijkt mij de beste optie, zolang je geen grond op eigen naam kunt kopen.

  • Peterdongsing zegt op

   Peter noemt het te goed van vertrouwen..
   In mijn ogen ook vaak een bord voor hun hoofd.
   Ik begrijp ook echt niet hoe sommige een serieuze relatie aan kunnen gaan met een vrouw met fout verleden..
   En dit ook nog goed praten..

   • Ronny zegt op

    Je kan niet altijd het verleden van iemand kennen. En indien je bedoelt : een vrouw uit de bar, met de omschrijving ‘een vrouw met fout verleden’, dan kan ik daar helemaal niet achter staan.
    Er zijn vele redenen waarom sommigen kiezen om in een bar te werken, en er zijn ook vele verschillende persoonlijkheden die in een bar werken… ook zeer lieve, eerlijke mensen !!!

 3. bennietpeter zegt op

  Bij het lezen even een korte review gehad in eigen en gehoorde ervaringen.
  Conclusie: Het maakt niet uit welke nationaliteit, gebeurt overal en door wie dan ook. (geen enkel onderscheid des persoon of nationaliteit). Alleen JIJ kan het voorkomen.

 4. Roel zegt op

  Toen ik bijna 20 jaar geleden naar Thailand kwam leerde ik al snel dat ik mij zelf moest beschermen tegen nagenoeg alles. Net wat benniepeter zegt, (ALLEEN JIJ KAN DIT VOORKOMEN)

  Mijn instelling was dan ook: IK KOOP GEEN VROUW, ZE KOMT MET HAAR HART EN ANDERS MAAR NIET, WIL GEEN MAANDELIJKESE KOSTEN.
  Reeds 18 jaar met mijn thaise vrouw en natuurlijk gaat er wel eens iets fout maar altijd overbrugbaar en zeker niet op financiele basis. Heb samen met mijn vrouw haar dochter opgevoed en nu bijna afgestudeerd aan de universiteit. Heb er gewoon een bonusdochter dochter bij.

  Maar vergis je niet er zijn ook een ander soort van oplichters in Thailand, schermen zelfs als vetrouweling van de Nederlandse ambassade, tot hoever ga je en hoezeer is de Nederlandse Ambassade daarbij betrokken.
  Uiteraard zal dat worden uitgezocht, maar zou leuk zijn als Kees van der Spek dat eens ging uitzoeken.

  Zoals gezegd woon ik hier al lang,vele dingen meegemaakt van buitenlanders, maar ook op de fouten gewezen die ze zelf hebben gedaan. Gelukkig zijn er ook een heel veel buitenlanders die de zaakjes wel goed voor elkaar hebben.

  Spreekwoord is er, blijf baas in eigen buik, verander buik in hoofd en je bent al erg ver tot zelfbescherming.
  Voor allen nog een plezerige tijd in het mooie Thailand.
  We gaan in ieder geval de uitzending 30 april bekijken.

  Groet, Roel

  • Erik Kuijpers zegt op

   Roel, of de ambassade erbij betrokken is?

   Onder welke menhir heb jij geleefd? Lees je geen kranten en heb je geen TV of internet? Misbruik van een ander zijn goede naam komt in de hele wereld voor en jij wilt zeggen dat onze ambassade in Bangkok meedoet aan dit soort ongein? Ik acht dit schaamteloos gezwam van jou.

   • Rob V. zegt op

    Ergens rond het jaar 2009 is de ambassade in opspraak geraakt wegens fraude, wellicht heeft dat indruk gemaakt bovenop de wilde verhalen die aan de tap de ronde willen doen. Maar inderdaad, berichtjes namens een autoriteit (bank, belastingdienst, politie, deurwaarder, …) zijn ook gekende trucjes om mensen te intimideren, onder druk te zetten en te overbluffen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website