Met ingang van 4 februari verlaagt Emirates de bagagelimieten in Economy Class. Mocht je na die datum een ticket kopen dan moet je 5 kilo minder in je koffer stoppen, tenzij je kiest voor de duurdere Flex tarieven.

De luchtvaartmaatschappij uit Dubai kent vier tarieven in de Economy Class:

 • Special,
 • Saver
 • Flex
 • Flex Plus.

Bij het Special tarief gaat de bagagevrijdom van 20 naar 15 kilo en bij Saver van 30 naar 25 kilo. Voor de duurdere flexibele tarieven verandert er niets.

De nieuwe bagageregels zijn van toepassing op passagiers die hun ticket op of na 4 februari boeken. Wie al eerder een ticket heeft, gekocht kan nog profiteren van de oude situatie.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

7 reacties op “Emirates verlaagt bagagelimiet Economy Class met 5 kg”

 1. Cornelis zegt op

  Zo worden de tickets steeds verder uitgekleed. Eerder werd al het betalen voor een – voorheen inbegrepen – stoelreservering geïntroduceerd.

  • Karel zegt op

   In december 2018 tot januari 2019 nog met Emirates economy AMS BKK gevlogen. Ik kon zowel heen als terug zonder bij te betalen de stoelkeuze opgeven bij het inchecken (= 3 dagen voor vertrek).

   • Cornelis zegt op

    Klopt, maar wil je je je stoel eerder vastleggen dan vanaf 48u voor vertrek, dan moet je een toeslag betalen.

 2. Ben korat zegt op

  Gewoon Qatar air boeken 30 kilo economic ticket of eva air ook 30 kilo.

  • Lessram zegt op

   30 kilo bij EVA is ook nog eens exclusief de 7 kilo handbagage.
   37 kilo mee nemen is verdomd veel….. het is me voorheen nooit gelukt om dat vol te krijgen. Zelfs niet met een Nespresso machine 😉 Elke keer realiseer ik me dat 2-3 stel kleding en een overvolle toilettas eigenlijk meer dan voldoende is om mee te nemen. (okee en toch maar weer die Nespresso ;))

   Aankomende keer gaat er zo’n 20 kilo voornamelijk gebruikte kleding en schoenen mee, welke ik daar dan wel ergens aflever.

 3. Ronny DS zegt op

  Thai Airways, 30 kg en erna kan je gratis je zetel ook reserveren en vooral….rechtstreeks vanuit Brussel ipv uren rondturen op Dubai airport. Puur tijdsverlies!

 4. Gerard Van Heyste zegt op

  Ronny, je vergeet nog iets bijzonders, vluchtwijziging is ook gratis (eenmalig} Normaal betaal je bij de concurentie rond de 5000 Bath !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website