De nieuwe Rajini en de Bang Pho pier langs de Chao Phraya rivier in Bangkok zijn onlangs geopend. Niet minder dan premier Gen Prayut Chan-o-cha was opgetrommeld voor de openingsceremonie.

De Thaise overheid wil door het aantal aanleg- en opstapmogelijkheden langs de rivier uit te breiden, dat er meer  integrale transportverbindingen voor pendelaars en toeristen ontstaan. De premier zei trots te zijn op de geavanceerde ontwikkeling van de transportsystemen. Hij voegde eraan toe dat de overheid efficiente en milieuvriendelijke vormen van vervoer heeft doorgezet, evenals transportnetwerken die voor iedereen toegankelijk zijn. De premier zei ook dat deze ontwikkelingen economische kansen bieden voor de gemeenschappen aan de rivier.

Dankzij de de twee nieuwe pieren zal het voor forenzen gemakkelijk worden om door Bangkok te reizen en toeristen kunnen genieten van de  Thaise architectuur en de historische bezienswaardigheden langs de rivier.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

2 reacties op “De Chao Phraya rivier in Bangkok heeft er twee nieuwe pieren bij”

 1. JosNT zegt op

  Het bericht zegt me niet zoveel. Telkens ik in Bangkok kom maak ik wel eens gebruik van de boten om toeristische plaatsen te bezoeken. Ik heb een kaartje met de aanlegplaatsen van de rivierboten maar dat is al een paar jaar oud.
  Deze nieuwe pieren kan ik niet situeren. Maar het zou interessant geweest zijn mocht in het artikel een aanduiding gestaan hebben welke toeristische bezienswaardigheden in de nabijheid liggen.

  • TheoB zegt op

   De ท่าราชินี (Rajinee pier) ligt ten zuiden van วัดโพธิ์ (Wat Pho) daar waar de binnenste gracht uitmondt in de แม่น้ำเจ้าพระยา (Chao Phraya rivier).
   De ท่าบางโพ (Bang Pho pier) ligt ten westen van สถานีกลางบางซื่อ (Bang Sue Centraal Station) naast de brug over de แม่น้ำเจ้าพระยา (Chao Phraya rivier).
   Voor toeristische bezienswaardigheden moet je zelf op zoek JosNT.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website