Beste lezers,

Gaarne zou ik willen weten als je contant geld meeneemt naar Thailand, is het beter dat in euro’s of in US dollar te doen? Dit in verband met een gunstige wisselkoers.

Met groet,

Robert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Lezersvraag: Ik neem contant geld mee naar Thailand, wat is beter euro’s of dollars?”

 1. LOUISE zegt op

  Hi Robert,

  Er van uitgaande dat je in Nederland woont, zou ik gewoon euries meenemen en hier bij een wisselkantoor je bahtjes halen.
  Als je eerst de euro in moet wisselen voor een dollar en later naar baht, dan heb je 2 maal koers verlies.
  Buiten dat.
  De euro staat momenteel op 42.77 en dan kan je nog handelen.
  Ik woon in Jomtien en daar is het goed handelen.

  LOUISE

 2. peter zegt op

  gewoon bank pas mee….
  pinnen kan overal.

  • cor jansen zegt op

   Met die bankpas kan maar kijk eerst eens wat dat
   pinnen kost????

 3. jacob abbink zegt op

  De Euro is op het ogenblik gunstig om te wisselen,is momenteel sterker dan de Dollar,weet niet of je je
  Dollars eerst moet kopen,in dat geval wordt het zeker ongunstig,succes fijne vakantie.

 4. Ivo zegt op

  Als je cash meeneemt zeker geen dollars.

 5. Wimpy zegt op

  Met een bankpas kan, maar betaald opnamekosten en koers is al gauw 2 baht lager.

  Tel uit je winst 🙂

 6. harry zegt op

  Enkel en alleen als je naar Cambodia gaat, US$ meenemen in kleine coupures.
  Voor Thailand: Gewoon Euro’s als een van de hoofd-valuta ter wereld.
  Of.. pinnen.
  Maar vertrouw nooit op slechts één bankpas. Ooit in China mijn hotel willen afrekenen met de Rabo-pas: en die deed het niet. Gelukkig ook een giro-pas bij me, maar daarmee moest ik toen eerst naar een bank.

 7. Theovan zegt op

  In ieder geval geen us dollar kopen.gewoon euro’s en niet op de luchthaven wisselen daar geven ze een hele slechte wisselkoers.kom maar met euro’s naar Thailand want de koers die nu. Zondag op 43”13 staat zal dit jaar nog verder stijgen.dus goed nieuws voor de bezoekers en farangs.heb voor 1,5 maand hier op op blog geschreven en beloofd hierop terug te komen.ik geef geen advies maar wissel zelf zo weinig mogelijk omdat de koers nog hoger gaat.gunstig voor ons allen fijne vacantie

 8. wimol zegt op

  Ik neem nooit cash geld mee daar ik in belgie aangesloten ben bij argenta en heb daar geen kosten.
  In thailand haal ik geld uit de ATM bij AEON,ook geen kosten.Heb steeds de volle wisselkoers.

 9. Peter Yai zegt op

  Sommige ING passen rekenen ook niet de 2.25 euro kosten ik heb er 1 die dat wel doet en 1 die dat niet doet hangt samen met je pakket in Nederland plus pinnen bij de Aeon bank bijna geen koers verlies.
  Daar betaal ik in Nederland wel een aanzienlijk bedrag voor (zit bij mijn creditcard in)
  Dus als je bij elke pin transactie 2.25 in Nederland betaal en hier 150/180 baht per keer is contant geld altijd beter maar niet veiliger.
  Als je dan bijvoorbeeld weer weer met Thaise bankpas daar je geld op stort dan kan je daarna goedkoop pinnen.

  Vrolijkje vakantie Peter Yai

 10. dick zegt op

  Euros , krijg betere koers als de pin en je hoeft de transactie van 180 baht voor pin niet te betalen.
  Kpoers van geld is alrijd 1 baht beter als de pin .
  Mocht je een thaise rekening hebben dan stort op thai rekening ,is makkelijk en pin in thailand is 20 baht buiten de regi van de bank waar je staat ingeschreven.
  Als je dollars hebt dan kun je ze ook inwisselen in thailand, Maar als je geen dollars hebt dan beter gewoon euros meenemen.

 11. martin zegt op

  gewoon uries mee nemen maar wel zo groot mogelijk .dan kun je bij de oranje bank goed handelen dus liever 500 dan 10 euro,s

  • Han Wouters zegt op

   Is het werkelijk zo dat als je briefjes van 500 meeneemt je een betere koers krijgt? Welke bank is de oranje bank?
   Verder heb ik een vraag die aan deze gerelateerd is. 8 januari ga ik 2 maanden naar thailand en ga daar dan een bankrekening openen. Nu zit ik te dubben of ik 10000 euro zal meenemen en daar op de nieuwe rekening storten of , als de rekening geopend is daar, het overmaken. In het eerste geval kan ik die 10000 voor het eind van het jaar van mijn bankrekening halen, hoef ik daar geen 1,25 % belasting over te betalen. Daar staat tegenover dat de TT koers gunstiger is dan cash wisselen. Wat is wijsheid?
   Groet
   Han

   • top martin zegt op

    Het klopt, dat je met 500 valuta een betere koers krijgt. Maar het word een toer en ca 5-7 dagen wachten (ABN-AMRO) voordat die jouw deze € 500,- billetten ter beschikking stellen. Geen enkele Ned. ATM heeft € 500,- briefjes in kas. Alleen maar max. € 50,-. in de buitenmuur ATM. Ned. ATM binnen in de bank hebben max. € 100,- briefjes ter beschikking.

    Voor de juiste Thaise koers van verschillende Euro billetten kijk je op bv. www. supperrich.co.th. top martin

 12. Cornelis zegt op

  Moet toch wel een beetje lachen: de simpele vraag is of er euro’s of dollars moeten worden meegenomen en binnen de kortste keren gaat het weer over het pinnen en de evt. kosten daarvan………….

  • Robert zegt op

   Beste Cornelis,ben het volkomen met je eens.mijn vraag is simpel:euro of dollar kontant.het is niet relevant pinnen of niet pinnen,gevaarlijk kontant of niet gevaarlijk,en hoe ik aan mijn euro of dollar kom is ook niet relevant,blijf bij de vraag en ga niet afdwalen,het is zeker allemaal goed bedoelt ,daar ben ik van overtuigd,maar blijf bij de kern van de vraag!Met vriendelijke groet Robert

 13. top martin zegt op

  Beste Robert. Een vrij rare vraag, waarop het antwoord eenvoudig is. Neem die valuta mee, waarin jij jouw salaris ontvangt. Dat zal dan wel Euro zijn ?.Dat was alles.

  Elke ander valuta moet je eerst kopen is dus per definitie verlies en extra kosten. Als je zelf even op bv. de site van http://www.GWK.nl gekeken had, zou jij dat hebben kunnnen uit rekenen met hulp van de gratis GWK valuta berekenaar in hun I-Net site.

  Als jij er van uit gaat, dat je jouw geld (Euro) eerst in een andere valute wisseld en dan meer Baht krijgt als dat je Euro direkt in Baht wisseld, heb jij de absolute manier ontdekt, steenrijk te worden. Want . . .zou je dan Baht weer in Euro wisselen, moet je volgens jouw denken meer Euro hebben als waar je mee begonnen bent ?. Lijkt me duidelijk dat dat niet kan. Indien wel, was ik er allang mee bezig, beste Robert. top martin.

  • Robert zegt op

   Beste Top Martin,dit is geen rare vraag in mijn geval.ik woon in het buitenland en heb diverse rekeningen,tw dollarrekening eurorekening en pesorekening.dus ik kan zelf beslissen waar dat geld heen moet,en hoef dus geen dollars,te kopen,in jouw gedachtegang heb je gelijk,de banken zijn er niet voor ons,en daar word je zeker niet zoals jij stelt rijk van,eerder armer als je niet goed oplet.maar in mijn geval is dit de meest eenvoudige en goedkoopste mannier.Met vriendelijke groet Robert

   • top martin zegt op

    Deze extra informatie werd niet door jouw bekend gemaakt bij je eerste vraag, beste Robert. Dien ten gevolge krijg jij dan ook niet de juiste informatie van de TL-Blog lezer.
    Als jij nu zegd, dat jij de keus hebt uit verschillende valuta, moet je gaan kijken bij de Thaise banken welke aparte wisselkoers deze hanteren voor jouw voor keur valuta. Dat is jouw eigen keus en kan NIET door de lezer van TL-Blog worden aangegeven.

    Mijn eerste antwoord klopt dan nog steeds. Het is eenvoudig dat jij zelf op http://www.superricht.co.th kijkt. Daar staat de wisselkoers per biljet waarde aan gegeven. Bij deze ga ik er van uit, dat jij grotere hoeveelheden gaat wisselen ?. Dan is Linda en Superrich in Bangkok HET adres nr. 1. Deze beide banken-wisselbanken geven de hoogste koers in Thailand voor buitenlandse gangbare valuta. Je kunt hun koersen 24 uur/ dag op I-Net zien. top martin

    • Robert zegt op

     Beste Top Martin,dat is inderdaad een goede tip de site van superricht,daar heb ik wat aan.in eerste instantie wilde ik gewoon weten welke valuta beter was en wat handiger is om te gebruiken.hier bv in de Dominicaanse kan je sommige zaken ook betalen met US dollar en dat scheelt tov de peso behoorlijk.straks moet ik mijn vliegtuigticket bv betalen in US dollar,kan ook in peso maar dat scheelt veel.ik las in een ander stukje dat jij aangaf 500euro biljetten mee te nemen,zit daar inderdaad veel koersverschil in?is hier ook moeilijk te krijgen.tip voor in Nederland :als je snel 500 euro biljetten wilt hebben,loop Holland Casino binnen,daar hebben ze meer 500 euro biljetten dan de hele Amro bank bijelkaar.gewoon chips op de tafel kopen,vervolgens de chips inwisselen bij de kassa.bedankt voor de moeite,het was Top!

 14. Robert zegt op

  Beste Lezers,bedankt voor jullie goede suggesties.ik woon momenteel nog in de Dominicaanse Republiek,en heb hier de keus euro of dollar te ontvangen.over een paar maanden kom ik in Thailand wonen ,dus als bv de euro beter is in Thailand laat ik mij hier voortaan uitbetalen in euro.hier maakt het geen verschil.ik heb hier een buitenlandrekening ,zowel in euro als dollar.dat ben ik ook van plan te doen in Thailand.geld laten storten op je vreemde valluta rekening en als de koers gunstig is ,of als je geld nodig hebt overboeken naar je lokale rekening,dan kan je het later met je bankboekje en paspoort eraf halen,of je pint met je lokale pas.dit doe al jaren zo en gaat prima en is veel goedkoper als met Nederlandse passen pinnen,je betaalt dan dubbele opnamekosten.Met vriendelijke groet Robert

 15. ronny sisaket zegt op

  cash euries en hier wisselen http://thailand.megarichcurrencyexchange.com/index.php?cur=eur

  al de rest is verlies

  mvg
  ronny

 16. Robert zegt op

  Hallo Ronny,prima tip.die site werkt prima en je hebt snel een overzicht van de koers.het enigste probleem wat ik heb ,ik weet de weg niet in Bangkok,dus dat word zoeken.Mer vriendelijke groet Robert

 17. Han Wouters zegt op

  Als je op de eerste link klikt ( beste koers) komt er ook een routekaartje te voorschijn.

  Groet
  Han


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website