Bob James Photo Bangkok / Shutterstock.com

De regering zal morgen beslissen de avondklok op te heffen en de meeste bedrijven weer toestaan om te heropenen met uitzondering van uitgaanscelgenheden zoals bars en pubs soapy massagesalons, aldus een bron.

Generaal Prayut zou er al mee hebben ingestemd om de huidige avondklok van 23.00 uur tot 03.00 uur op te heffen, zodat mensen hun normale leven konden hervatten. Op pubs, bars, karaoke en natte massagesalons na mogen alle bedrijven hun deuren weer openen. Generaal Somsak bevestigd dat 95% van de zaken en activiteiten worden hervat.

De CCSA zal vrijdag haar beslissing over de avondklok bekendmaken, zei generaal Somsak.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Bron regering: ‘Morgen wordt het opheffen van de avondklok bekendgemaakt’”

 1. mat zegt op

  Dit gaat niet goed, duizenden mensen verdienen hun geld in de uitgangs gelegenheden op wat voor manier dan ook.
  Het ongenoegen over en de boosheid op deze regering die tot voor kort alleen binnens kamers werd geuit, komt steeds meer naar buiten, wordt luider en neemt toe.
  Het is niet meer uit te leggen, en de aangebrachte schade wordt onherstelbaar, het aantal bars wat niet meer opent neemt met de dag toe. Nu waren er met name in Pattaya misschien wel teveel bars, maar ook daar werkten mensen die daar hun geld verdienden, en deze mensen hebben ook kinderen, dus complete families verliezen hun dagelijkse rijst en groente.
  Dit gaat goed mis, waarschijnlijk vooral in BKK maar misschien ook op andere plaatsen, pas dus op waar je naar toe gaat, als het hier mis gaat, gaat het meestal HEEEEEl goed mis.

 2. mat zegt op

  Moderator: Graag een bronvermelding.

  • Rob V. zegt op

   Sommige busmaatschappijen bannen buitenlanders, sommige niet. “”A major operator of intercity bus services on Thursday said foreigners are banned from its services due to the coronavirus emergency law.” is het beleid van “The Transport Co., a state enterprise”

   Maar elders ben je nog welkom, bijvoorbeeld “Nakhonchai Air and Sombat Tour said foreigners are welcomed on board”.

   Zie: https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/06/11/bus-operator-confirms-ban-on-foreign-travelers-in-pandemic/

   Khaosod heeft ook een stukje over Wat Pho die geen buitenlanders toelaat ivm Covid. Dat de afgelopen 2 weken er alleen maar Thai met Covid zijn gespot en er geen toeristen meer binnen komen sinds eind maart mag de pret niet drukken. In de logica van de beheerder zijn buitenlanders een (groter) risico en de Thai niet…

   https://www.khaosodenglish.com/news/bangkok/2020/06/11/officials-say-temples-can-deny-entry-to-foreigners-because-virus/

  • chris zegt op

   beste Mat,
   Ik heb het nergens gelezen dat de regels binnen de noodtoetand ineens veranderd zijn. Vooralsnog beschouw ik maar als fake nieuws.
   En indien al waar: dan neem je een van of de auto of de trein ipv de bus.
   en: elke expat is, hoop ik verzekerd, dus niet de expat maar de verzekering betaalt.

  • Cornelis zegt op

   Je geeft geen bron voor je bewering m.b.t. het busvervoer, daarom heb ik het maar opgezocht. Het gaat niet om interprovinciaal busverkeer in het algemeen, maar 9m een bepaalde exploitant – als ik het goed begrijp.
   https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/06/11/bus-operator-confirms-ban-on-foreign-travelers-in-pandemic/

 3. Co zegt op

  Dit noem ik nu pure discriminatie. Er komen al maanden geen buitenlanders Thailand binnen dus dat houdt in dat die ook geen Corona virus hebben m.a.w. de farang die hier zijn heeft evenveel kans om het virus op te lopen dan de Thai en Da mogen wij de bus niet in. Ik begin dit land steeds minder leuk te vinden.

 4. Kees janssen zegt op

  Versoepeling van de avondklok is een stap in de goede richting.
  Echter je wordt nu geacht om bij gebruik van de bussen in bangkok
  je in te checken met de qr code.
  Je loopt meer risico op een ongeval in het verkeer.
  Ben benieuwd hoe dit in de praktijk werkt daar de bussen nagenoeg geen instap- en uitstaptijd hebben.
  Ook bij geen smartphone moet je je telefoonnummer en naam opschrijven.
  Tja we zien het wel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website