Van 8 tot 16 oktober, wordt in Phuket het ‘Vegetarian Festival’ gehouden. Deze negendaagse manifestatie is wereldberoemd om de ceremonies die bedoelt zijn om de goden aan te roepen. Zo is er een optocht van mannen en vrouwen die nogal gruwelijk en bizar is.

Het festival wordt gevierd door de Chinese gemeenschap in Phuket. Door geen vlees te eten en geen stimulerende middelen zoals alcohol te gebruiken, denken de Chinezen dat hun gemoedsrust en gezondheid verbeterd. Ze vieren de negende maand van de Maan, volgens de Chinese kalender.

De ceremonie bestaat onder andere uit vuurlopen, piercings en andere vormen van zelfkastijding. De deelnemers zijn in trance en voelen daardoor geen pijn. Ze fungeren als mediums van de goden. De vormen van zelfkastijding worden iedere jaar extremer. Mannen en vrouwen doorboren hun wangen met messen, zagen en de meest bizarre voorwerpen. Er wordt door de deelnemers aangenomen dat de Chinese goden hun zullen beschermen tegen de lichamelijke schade van de piercings.

[youtube]http://youtu.be/1pCI6pdlDwk[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het Vegetarian Festival 2010 in Phuket (video)”

  1. Robert zegt op

    Goeie blog over dit festival (Engels), ‘Slicing flesh in the name of vegetarianism’:
    http://blog.travelandleisureasia.com/destination/2010/09/17/slicing-flesh-in-the-name-of-vegetarianism/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website