Dat er Thai zijn die verrast zijn door al het water dat nu naar Bangkok komt, dat zal niemand echt verbazen. Het heeft met hun ‘mai bpen rai’ en ‘mai mii bpan haa’ mentaliteit te maken. Maar ze zijn niet de enige, blijkt uit dit filmpje dat Michel Maas maakte voor de NOS:

Let vooral op de twee Nederlandse dames:

18 reacties op “Toerist ‘De zon schijnt, er is niks aan de hand’”

 1. @ Jammer dat Arhur nu niet in Bangkok is. Hij zou de zandzakken leegkieperen en zandkastelen gaan bouwen.
  “Lieve mama, de Thai zijn gek op zandzakken, ze liggen voor ieder deur. Zal wel met het geloof te maken hebben of zo? Ik koop er een paar voor thuis, kan zo in de koffer mee”.

 2. cor verhoef zegt op

  “Ik zie wel overal zandzakken liggen maar….”
  Ja schat, dat doen de Thais altijd, overal zandzakken neerleggen. Vinden ze leuk. Is een soort nationale volkssport.
  @Peter, hoezo Arthur niet in Bangkok? Hij heeft zich om laten bouwen en zit daar aan een tosti knabbelend zich te verwonderen over die eigenaardige zandzakkengewoonte van de Thais.

 3. Nicole zegt op

  Ik denk dat het allemaal nog wel mee zal vallen in Bangkok. natuurlijk hangt het ervan af waar je zit., Bangkok is heel groot.
  De verhalen dat heel bangkok komt onder te staan klopt misschien maar er zijn gebieden waar 10 cm word verwacht en gebieden waar 1 meter word verwacht. Wij zelf wonen 10 km van de luchthaven en hebben ggen angst

  • noah zegt op

   hey,nicole

   ik vertrek volgende week naar,bangkok.
   phaya thai road,pathumwan waar de mbk shopping mall ligt is dat te bereiken vanuit de luchthaven?
   ik heb dus echt geen flauw idee als ik wel daar kan geraken!

   alvast bedankt

   • KhunAB zegt op

    Hi Noah,

    Je heb tegenwoordig dat boemeltreintje rijden vanaf airport naar BKK centrum(Phaya Thai Rd.) Zal zeker geen last hebben van water.

   • Nicole zegt op

    Hoi, Noah,

    Dat zou ik echt niet weten. Voorlopig is de stad nog goed bereikbaar. Alles zou van het weekend afhangen. Het hangt er ook maar vanaf of alle zandzakdammen het houden.
    Ikzelf vind, dat als je naar het zuiden kan en wil dit wel beter is. wij hebben vrienden die eigenlijk volgende week zouden komen en na 1 week Bangkok naar chiang mai gaan, maar zij hebben het omgedraaid. Zij vliegen eerst rechtstreeks door en komen dan pas op het einde van hun vakantie, dus eind november weer richting bangkok. Ik denk dat de hotels op dit moment ook heel soepel zijn.

    • noah zegt op

     dat is heel fijn om te weten.
     bedankt,voor je info!

 4. Rene zegt op

  Wat een domme onwetende reactie van zo’n hollandse miep. “Het zonnetje schijnt”.
  Zien ze de ellende dan niet ? Als hun vakantie maar onbezorgd door kan gaan…..
  Dit soort types staan dadelijk te janken dat ze nat geworden zijn en schade hebben
  geleden door een verpeste vakantie. Bah !

 5. RIEKIE zegt op

  nou rene
  ben het met je eens
  het zonnetje schijnt achterlijke opmerking
  mischien als ze daar zijn
  dat ze dan wakker worden
  hoeveel leed en ellende daar is..

 6. ludo jansen zegt op

  ziet er allemaal nog niet zo dramatisch uit in bangkok.
  het zonnetje schijnt,geeft inderdaad wat meer geruststelling.
  stel u maar eens voor dat het nu onophoudelijk aan het regenen was.
  het regenseizoen is voorbij,en als er geen bijkomende neerslag komt ,zal binnenkort het water wrg zijn.
  alleen de schade herstellen zal veel langer duren vrees ik

  • cor verhoef zegt op

   Ludo, U leeft in een paralel universum. Het water zal door het hoge tij alleen nog maar stijgen de komende dagen. Het gaat minimaal 4 weken duren voordat het water enigszins is verdwenen en daarna kan de grote schoonmaak beginnen. “Het zonnetje schijnt, Niks aan de hand, valt wel mee” Blijf lekker doorslapen Ludo, ignorance is a bliss…

   • ludo jansen zegt op

    ik schrijf dat het water binnenkort weg zal zijn
    uw schrijft het gaat minimum 4 weken duren
    ik schrijf dat de schade herstellen veel langer zal duren
    u schrijft,dat daarna de grote schoonmaak kan beginnen.
    wat is het verschil?
    voor mij is de fles halfvol en voor jou half leeg.
    positief gegeven blijft,dat we een droge periode tegemoet gaan……….

  • Nicole zegt op

   Het regenseizoen is officieel pas half november voorbij

   • ruud zegt op

    Zit al 14 jaar op strand in eind okt/begin nov. af en toe eens een buitje maar meer niet en dan bedoel ik ook af en toe . Maar kan wel per regio verschillend zijn. Dus niet helemaal met je eens en daarom nog eens opgezocht bij “klimaatinfo” Dit stukje ter informatie; Samen weten we meer !!.

    Moesson
    Vrijwel het hele land kent een duidelijk regenseizoen, de moesson, waarin er grote hoeveelheden regen kunnen vallen. In het zuidwesten duurt deze periode van april/mei tot en met september/oktober. Het noordoosten kent een moessonperiode van oktober tot en met januari. Gedurende de moesson vallen er redelijk grote hoeveelheden regen binnen vaak vrij korte tijd, meestal in de namiddag of in de avond. De buien duren meestal niet langer dan één tot twee uur, waarna vaak nog wat bewolkt blijft.
    In het zuidwesten valt er gemiddeld per jaar ongeveer 2000 millimeter regen, langs de westkust loopt dit op naar ongeveer drie- tot vijfduizend millimeter. Het noorden van Thailand is een stuk droger, met duizend tot tweeduizend millimeter heb je het hier op jaarbasis wel gehad. Aan de zuidkant van de grens met Cambodja is het ook wat natter. In de omgeving van Chanthaburi heerst een tropisch regenwoudklimaat omdat er hier buiten de moessonperiode ook regelmatig regen valt en het totaal aan hemelwater op jaarbasis oploopt tot rond de drieduizend millimeter.

  • Nicole zegt op

   Weet soms iemand waar je up to date informatie krijgt?

   • Harold zegt op

    Voor de allerlaatste informatie ben je op deze site aan het juiste adres!

 7. Henk zegt op

  Hou maar allemaal jullie hart vast voor het volgende regenseizoen .
  Wat denk je wat er na de overstromingen allemaal met die zandzakken gaat gebeuren ??? Hebben jullie al ooit een Thai iets zien opruimen ?
  Als half volgend jaar de plastik van de zakken is verweerd zal het zand wel mooi in de riolering spoelen !! Tezamen met het plastik afval van de eetbakjes en boodschappentassen is dit heel dan al voor de helft vol

 8. johan zegt op

  Kijk naar de hoog- en laagwatertabellen. dit zijn vooruitzichten waar nog behoorlijk vanaf geweken kan worden, immers het is ook nog eens afhankelijk van luchtdruk en windsnelheid. Het is nieuwe maan dit weekend hetgeen inhoudt dat er bij hoogwater meer water komt dan normaal en bij laagwater gaat er meer weg…. Het risico zit dus in de hoogwaterstanden
  zie het schema op:
  http://tides.mobilegeographics.com/calendar/month/362.html

  Met deze informatie kan er dus een inschatting gemaakt worden waar de knelpunten zitten en wanneer er een probleem verwacht kan worden.
  Uit deze tabel kun je dus het verschil halen tussen hoog- en laag water. Ondanks dat de zon schijnt kan er dus wel degelijk een probleem ontstaan. 1 hPa hoger is ongeveer een centimeter water minder en 1 hPa lager is een centimeter meer water in verhouding tot de tabel
  Er is sprake van een enkel daags getij….In Nederland hebben we een dubbeldaags getij.. 2 x hoogwater en 2 laagwater

  Ik kan helaas geen tabel vinden waar de werkelijke en de voorspelde waterstand staat afgebeeld in een tijd tabel zoals we in Nederland kennen.

  Voorspellingen de zon schijnt, hier is het droog etc. zijn leuk maar de werkelijkheid is anders.
  In Nederland wordt deze informatie getoond op getij.nl. zeer belangrijk voor de scheepvaart, bewaking van de kustgebieden enz. hier worden ook tabellen getoond van werkelijke waterstanden enz. zelfs te downloaden

  Het is zeker niet een volledige informatie wat ik geschreven heb. Maar probeer de tabel op de website te begrijpen en je ziet dat het komend weekend dus spannend is.
  Volle maan is dus iets anders dan een film of een party in dit geval. Het is werkelijkheid


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website