Thailand reizen (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , , ,
14 april 2022

Wil je naar Thailand reizen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een georganiseerde pakketreis of een rondreis.

Op eigen gelegenheid reizen kan ook prima. Daarvoor biedt Thailand voldoende mogelijkheden, het is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom Thailand zo populair is onder backpackers.

De Thailand reizen die een reisorganisatie aanbiedt zijn vaak vastgelegd in een reisbrochure. Uit het aanbod van de reisorganisator kan je een Thailand reis kiezen of zelf samenstellen.

Reizen naar Thailand

De meeste reizigers naar Thailand komen aan op Suvarnabhumi Airport, aan de zuidoostkant van Bangkok. Het is de belangrijkste hub van Zuidoost Azië. De vliegtijd voor een non-stop vlucht vanuit Amsterdam naar Bangkok bedraagt tussen 10 en 12 uur. De vliegtuigen vertrekken uit Amsterdam in de middag of avond, je komt dan de volgende ochtend of middag in Bangkok aan.

Bereikbaarheid Thailand vanuit omliggende landen

Thailand is ook over land goed bereikbaar. Zo is er een treinverbinding tussen Singapore en Bangkok. Reizigers kunnen desgewenst tussenstops maken in onder meer Kuala Lumpur en de grote Thaise steden in het zuiden. Vanuit Thailand kan je ook reizen naar omringende landen zoals Laos, Cambodja, Vietnam en Myanmar (Birma).

Vervoer in Thailand

Reizen in Thailand is gemakkelijk en goedkoop. Zelfs de verste uithoeken van Thailand zijn met openbaar vervoer te bereiken zoals bus of trein (soms wel met lange reistijden en vaak overstappen). Je kunt natuurlijk ook het vliegtuig nemen of een auto ( evt. met chauffeur) huren. Er zijn relatief veel budgetvliegmaatschappijen die goedkope binnenlandse vluchten aanbieden.

Video

De onderstaande video toont beelden van het reizen door Thailand, zo zie je de chaos van Bangkok, de schoonheid van Lonely Beach, de dynamiek van Pattaya en de stad Chiang Mai waar je traditionele kunst kan aanschouwen. Een bezoekje aan Khao San Road en eten bij een straatkraampje mag niet ontbreken. Verder zie je de drijvende markt, Damnoen Saduak, en een bezoek aan een Boeddhistische tempel. In Chiang Mai ben je getuige van het Flower Festival met Thaise dans en muziek. De video eindig met een ontspannen bezoek aan het populaire eiland Koh Chang.

Video: Thailand reizen

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website