Thailand is geen saai land (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags:
29 maart 2022

In deze nieuwe video van bijna 20 minuten, gemaakt door Ton Kraayenvanger, zie je wat Thailand allemaal te bieden heeft.

Ton Kraayenvanger heeft meerdere mooie films gemaakt over o.a. Myanmar en Sri Lanka, allen te vinden op YouTube. Sinds enige dagen is daar deze leuke film over Thailand bijgekomen waarin een extra woordje voor gepensioneerden op het einde.

Geniet van de mooie beelden en de commentaarstem is ook in het Nederland.

Video: Thailand is geen saai land

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

18 reacties op “Thailand is geen saai land (video)”

 1. Piet van Leest zegt op

  Prachtige film je hebt alles heel realistisch laten zien! Dikke pluim

 2. frans zegt op

  Zeer herkenbaar. Mooie weergave van het thaise leven. Echt een promo voor thailand. HULDE

 3. Gemma Maris zegt op

  Wat een mooie film heb je gemaakt! Petje af. Wij zijn zelf 23 dagen door Thailand km van Bangkok naar het Noorden en door naar het Zuiden FANTASTISCH ik heb daarom genoten om alles nog eens voorbij te zien komen. Dankjewel

 4. marcello zegt op

  Fantastische film. Heel leuk. Complimenten

 5. Ed Smit zegt op

  Zeer professioneel en boeiend tegelijk knap gedaan!

 6. John Paul zegt op

  Wat een prachtige film! Chapeau!

 7. Tonny van Grootel zegt op

  Een van de mooiste films over Thailand, ooit gezien. Was weer even helemaal terug, daar. Geweldig !!!

 8. chris zegt op

  Ik wil geen azijnzeiker zijn maar er zitten wel wat foutjes in de film, naast de uitspraak van Thaise namen. Ik was ook niet onder de indruk van de gesproken tekst en de gekozen lokaties, alleen de toeristische bezienswaardigheden.
  Voor mij zeker niet een van de mooiste films over Thailand.

  • Suzy zegt op

   Ja de uitspraak van Ayutthaya en Sukhothai kunnen wat beter maar welke foutjes bedoel je? Ik heb er volop van genoten en al drie keer bekeken. Erg mooie beelden en hetgeen gezegd wordt over het huidige Boeddhisme klopt toch als een bus?

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Chris,

   Wanneer zien we jouw film tegemoet?

   Deze film gaf op een geheel eigen wijze een indruk van Thailand, chapeau!

   • chris zegt op

    Ik maak geen filmpjes van mijn vakanties in Thailand, ik woon hier en als ik een filmpje van Thailand zou maken, zou dat zeker ook andere zaken van Thailand laten zien dan alleen Bangkok, Chiang Mai en enige hilltribes.
    Voorts zou ik me niet verlagen tot teksten als : “In Thailand heeft men met sex geen enkel probleem” (hetgeen ook absoluut onjuist is) en “voor je het weet lig je met een minderjarige Thaise in bed” (en dat zal ook niet meevallen om minderjarige dames te vinden tenzij je er expliciet om vraagt). Ik zou namen beter uitspreken, me iets beter verdiepen in zaken voordat ik daar wat over zeg, geen opmerkingen maken over Boeddhisme en gepensioneerden (die ook onjuist zijn) en ik zou me zeker herinneren dat de Moonbar niet in de State Tower is.
    Kortom, een leuk en verdienstelijk filmpje voor familie en kenissen maar geen echt serieus filmpje over Thailand.

    • koen zegt op

     Helemaal mee eens. Heb me redelijk geërgerd aan dit filmpje en daarom niet kunnen uitkijken, uitspraken over boedhisme, spaanse (?!) muziek. Geen wervend filmpje wat mij betreft.

    • Rob V. zegt op

     Na die onjuistheden volgt dan ook de opmerking dat dit het image is maar niet de werkelijkheid. Of de opmerking gepast is, dat is een kwestie van smaak. Ik heb het idee dat de regisseur wil laten weten dat de stereotypen van pillen slikkende backpackers en paffende oude mannen die nonstop aan de toog hangen omringd door opdringerig (te) jong vlees te Phuket, Pattaya of Patpong een vertekend beeld geeft van het land.

     Dat er vervolgens de standaardroute pakketreis Bangkok, River Kwai, Chiang Mai +uitstapje in de regio aangedaan wordt? Ach, het zijn de bekende highlights. Niet origineel -de reden dat ik deze filmpjes praktisch nooit bekijk- maar wel de must sees voor iemand die een paar weken in het land is.

     De opmerking dat je met 1 tempel ze allemaal wel gezien hebt is onjuist, dat weet iedereen die wel eens meer dan 1 kerk,moskee, tempel of ander religieus gebouw heeft bezocht. Maar ik zag dat meer als een opmerking met een knipoog, dat het zonde zou zijn je van tempel naar tempel te slepen terwijl er nog veel meer te beleven is.

     Dat er onder de boeddhisten de nodige hypocrisie is en het echt niet allemaal vreedzame, vrome meditatie is gewoon waar. En ook dat Islam aan een andere standaard wordt gehouden. Of zo’n observatie past in een luchtig, mooi maar standaard filmpje over Thailand is wederom een kwestie van smaak.

     En dat de bejaarden op achteruitgaan en de rest niet. Ja, dat is onzin. Maar dat zag ik ook als een grapje, net zoals de opmerking dat Rutte ons maar betaald op vakantie moet sturen zodat we met opgetogen en blij weer terug in Nederland komen.

     Dat het filmpje misschien nog een extra rondje redactie werk had kunnen ondergaan vanwege de bijvoorbeeld de uitspraak of niet vermelden dat de markt met de trein toch echt niet Bangkok is maar een stad een uur rijden ten westen er van. Ach ja. Samenvattend: professionele aandoend beeld en montage, bevat wat foutjes, een luchtig filmpje met de standaard highlights. Een echt serieus filmpje of verfrissende mini docu beoogt het volgens mij ook niet te zijn.

    • l.lagemaat zegt op

     Beste Chris,

     Dank voor je verhelderende toelichting, waar ik het gedeeltelijk eens mee kan zijn.

     Wat iemand filmt, is een persoonlijke keuze.
     Maar zeer persoonlijk gekleurde opmerkingen over onder andere sex en dergelijke doen afbreuk aan de toch wel zeer fraai opgenomen beelden.

 9. Zwarteb zegt op

  Erg mooie film, heb er van genoten.
  Zo zie ik Thailand ook tijdens mijn jaarlijkse overwintering.

 10. John zegt op

  Leuk filmpje, helaas door Corona inmiddels achterhaald.
  Als men weer mag/kan reizen raad ik de reizigers aan om per lokatie veel meer tijd te nemen. Ik zelf woon in al 10 jaar in Chiang Mai en ik ontdek nog steeds nieuwe en bijzondere plekken alleen al in mijn provincie.
  Bijvoorbeeld een trouwpartij of een begravenis in je dorp laat het echte Thailand pas zien.
  En zelfs na 18 jaar Thailand ervaringen ben ik in het grootste deel van Thailand nog niet eens geweest.

 11. André zegt op

  Heel mooi filmpje en dan nog in het Nederlands gefeliciteerd

 12. Ralph zegt op

  Mooie en no nonsense film vanuit het perspectief van de toerist .
  Doet me denken aan m’n eerste rondreis door Thailand ruim 20 jaar geleden.
  Ik had hetzelfde gevoel bij het bezoek aan de hilltribes , beetje genant.
  Verder de bekende highlights.
  Helaas zijn er natuurlijk weer mensen met een negatieve reactie.
  De beste stuurlui zullen we maar zeggen.
  Mijn complimenten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website