Thailand heeft zoveel meer te bieden dan alleen parelwitte stranden met wuivende palmen. In deze leuke video zie je de provincies Phetchabun en Phitsanulok. Niet erg toeristisch en daarom juist zo leuk om te ontdekken.

Petchabun

Phetchabun is een provincie in het noorden van Thailand en ligt op ongeveer 346 kilometer van Bangkok. De provincie is vooral geliefd om zijn relatief koele klimaat en de schone lucht. Phetchabun wordt ook wel de ‘Thaise Alpen’ of ‘Klein Zwitserland’ genoemd vanwege het bergachtige gebied. Natuurlijk kan je er genieten van het uitzicht maar er is meer te zien zoals indrukwekkende watervallen, spannende mountainbike routes, oorlogsmonumenten, een wapenmuseum en zelfs een koninklijk paleis. Je kan er ook gewoon rondrijden want de steile en kronkelende wegen zijn al een avontuur op zich.

Phitsanulok

Bezoek zeker ook de levendige provinciehoofdstad Phitsanulok, 377 kilometer ten noorden van Bangkok. De stad heeft vele historisch interessante bezienswaardigheden. Op zaterdagavond is een van de hoofdstraten afgesloten voor verkeer en er komen allerlei kraampjes te staan met lokale handwerkproducten en allerlei etenswaren. Bovendien worden er optredens gegeven van traditionele en moderne Thaise dansen.

Video: Thailand buiten de gebaande paden – Phetchabun en Phitsanulok

Bekijk hier de video:

3 reacties op “Thailand buiten de gebaande paden: Phetchabun en Phitsanulok (video)”

 1. ruud zegt op

  Een schitterende foto voor op mijn bureaublad

 2. Ton Uni zegt op

  Hier heb ik nog een verzameling foto’s van Phitsanulok:

  https://www.antoniuniphotography.com/p815063702

 3. eduard zegt op

  Mijn lievelingsplek van Thailand is Khao Koh.Heerlijke temperaturen en af en toe zeer koud ter afwisseling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website