Chiang Mai staat bekend om de Songkran viering. Het is een mix van de moderne viering (waterfeest) en de traditionele viering met optochten en festiviteiten. Het geheel is daarom wat meer ingetogen maar toch heel vrolijk.

Wanneer ik toeristen zou moeten adviseren, ga voor de ultieme Songkran viering vooral naar Chiang Mai. Dit jaar zal wellicht niet meer lukken, maar zet volgend jaar alvast in je agenda!

De onderstaande video is erg leuk ook al is hij van vorig jaar. Het feest zal er dit jaar niet veel anders hebben uit gezien. Als je het ziet, dan wil je er bij zijn!

 

[youtube]http://youtu.be/EPxuAgBtAFw[/youtube]

10 reacties op “Songkran in Chiang Mai (video)”

 1. rob zegt op

  Als ik dat allemaal zie zou ik het best eens mee willen maken, maar helaas heb ik alleen de maanden mei t/m augustus vrij. Ik zal dus moeten wachten tot ik er woon, hopelijk over een paar , (nou ja paar) jaar….

 2. ruud Jansen zegt op

  Fantastisch leuk video filmpje, zal er volgend jaar zeker bij zijn, geweldig Nieuwjaarsfeest verder ook de aller beste voor het nieuwe jaar teogewenst.

  • Same Same!

 3. patrick zegt op

  prachtig
  heb dit al eens meegemaakt in chang mai
  maar moet dit uberhaupt terug doen

 4. Eddy zegt op

  Prachtig promo filmpje.

  Alleen regende het heel de dag van Sonkrang (13/04/2011).

  Gedurende 5 dagen kon ik mijn verblijf niet verlaten zonder dat ik door watergooiers werd aangevallen met emmers water en gigantische waterpistolen.
  Wat je ook niet te zien krijgt in het filmpje is dat men bij motorrijder vooral op het gezicht mikt.

  YOU LOVE IT ORE YOU HATE IT.

  De meeste beelden van het filmpje zijn dan ook van op een veilig afstand genomen met een telelens. Vanuit een kamer van Daret Guesthous (over Thapae gate).
  Tijdens die dagen buiten komen met een camera, is om brokken vragen.

  Veel van de oorspronkelijke tradities gaan dan ook verloren door de watergevechten.
  Een beetje (gezegend) water in de handpalmen gieten en wat water in de nek sprinkelen.

  Chiang Mai is tijdens Sonkrang een “belegerde stad met watergerilias”.
  Waar oudere Thais en gezinnen met kleine kinderen moeten smeken om niet met water verzopen te worden.

  Beste wensen voor 2554 aan alle lezers, schrijvers en redactie van Thailandblog.

  EDDY

  • @ bedankt jij ook Happy New Year!

   • mertens alfons zegt op

    heb het verleden jaar meegemaakt in phuket daar duurt ’t 3 dagen is echt een must om dat te beleven spijtig doch ik was in thailand rond januari en ga nu in mei terug juist april lukte dit jaar niet!maar mijn 2 vrienden zijn nu terug in phhuket en die kunnen zeker volop genieten van dit water spektakel!!t’sal zeker volgend jaar in changmai zijn dat we meefeesten!!!

 5. @ Bert, ja dat is niet zoals het hoort. Maar er komen veel toeristen op af en daar zijn Thailand en de Thai dan weer blij mee. Je kunt moeilijk een cultuurtoets houden op de luchthaven en alleen de mensen doorlaten die wat van de Thaise cultuur snappen.

 6. Henk van't Slot zegt op

  Het zelfde hier in Pattaya,gisteren me eigen weer doodgeergerd aan die gasten.
  Ze gedragen der eigen als voetbalhooligans,niks met bakjes water gooien,maar met die straalpijpen,en dan het liefst recht in je patser,en nog liever als een brommertje passeert vol in de bakkes.
  Vonden het ook leuk om een zeer bejaarde farang met een wandelstok ”ik vraag me eigen wel af wat die daar nu deed”met zo’n ding in zijn gezicht te spuiten.
  Toen de oude baas hun daar op aan sprak,was het helemaal gedaan met de man,hij werdt door wat andere mensen ontzet en naar rustiger vaarwater gebracht.
  Morgen de laatste dag gelukkig.

 7. Robert zegt op

  Beetje makkelijk om dat alleen op farangs af te schuiven. De Thais zelf nemen deze dames op praalwagens in optochten ook flink onderhanden, heb dat regelmatig gezien op plekken waar ik de enige farang was (dit maake mij helaas ook tot populair doelwit).

  Het lijkt wel alsof het ieder jaar gekker en gestoorder wordt. Vind de lol er ook een beetje af gaan, met name door veel acties van de wat ouderen (18-25) die het vaak ladderzat echt tot in het extreme doortrekken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website