De Nederlandse vlogger Grietje maakt leuk reisverslagen die ze op haar Youtube-kanaal plaatst. In deze video zie je een verslag van haar trip van Sukhthai naar Udon Thani.

Sukhothai is de eerst bekende hoofdstad van het oude Koninkrijk Siam welke de basis vormt voor het land dat we nu kennen als het Koninkrijk Thailand. De herkomst van de naam “Sukhothai” komt uit het oude Sanskriet. Het woord Sukha betekent “geluk”, waarmee de vreugdevolle levenshouding van de bewoners bedoeld wordt ten tijde van het ontstaan van deze provincie. Het woord Udaya betekent “ontstaan” en die twee woorden samen geven de opkomst aan van een welvarend land met een alsmaar groeiende macht in de regio.

De provincie van de “Dawn of Happiness” is dan ook een iconische bestemming voor toeristen die de charme willen proeven van dit door de Unesco beschermde werelderfgoed. Een bezoek aan Sukhothai geeft inzicht in de wortels van zijn trotse verleden en met een beetje gevoel voor fantasie kun je jezelf voorstellen hoe het leven destijds geweest moet zijn.

Udon Thani is hoofdstad van de gelijknamige provincie in de Isaan. De plaats ligt op 560 km ten noordoosten van Bangkok. De provincie grenst aan Nong Khai in het noorden, Khon Kaen in het zuiden, Sakon Nakhon in het oosten en Nong Bua Lam Phu in het westen. Het landschap is vooral bosrijk en bergachtig.

Video: The other side of Thailand, from Sukhothai to Udon Thani

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website