De Chatuchak weekend markt in Bangkok (ook J.J.  genoemd – Jatujak) is ongelofelijk groot. Op ongeveer anderhalve vierkante kilometer staan meer dan 5.000 marktkramen. Sommigen beweren zelfs dat het er nog veel meer zijn. Ik heb ze niet geteld.

Als je van winkelen en afdingen houdt is de weekend markt naast het Chatuchak park verplichte kost. De markt is erg populair bij toeristen en buitenlanders maar ook bij de Thai zelf. In het weekend trekt de markt 200.000 bezoekers per dag (zaterdag en zondag) waarvan 30% buitenlanders.

In deze video krijg je een indruk van de markt. En luister vooral ook naar de waardevolle tips.

 

[youtube]http://youtu.be/0tjRF-3qzIw[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Chatuchak weekend markt in Bangkok: groter dan groot! (video)”

 1. aad zegt op

  nou ben benieuwt er na ga er zeker naar toe,even kijken daar en wie weet
  iemand nog een idee

 2. Miek37 zegt op

  Na het lezen vd vele ooggetuigenverslagen over de erbarmelijke omstandigheden waarin de dieren zich bevinden is het wellicht aan te raden om dat gedeelte van de markt te mijden.

  • Riet zegt op

   Helemaal mee eens Mieke. Dat is afschuwelijk.

  • Peer Steen zegt op

   Ben er regelmatig geweest en geen missatnden met de dieren kunnen ontdekken. Staan bv bij puppies een bordje: svp niet aanraken. Mijn ervaring is dat de Thai over het algemeen goed met dieren omgaan.

   Vandaag las ik van een man die (in Nederland) een hond had doodgeslagen. Hieronder een lijstje van 1 of 2 jaar geleden.

   Nederland in top 10 Dierenmishandeling
   Nederland steeg eveneens één plaats en bezet nu de negende positie. Voornaamste redenen zijn de illegale jacht, het afschieten van zwijnen op de Veluwe, de wijze van transport van slachtvee en meldingen van verwaarloosde dieren. En mishandelingen op kinderboerderijen. Nieuwkomers zijn dit jaar Frankrijk als hoogste land op plaats 19. Amerika (21), Dominicaanse Republiek(23), Zuid Afrika (26), Israel (27) en Duitsland (31). Dalers zijn er ook te melden. Zo zakten in het Oosten van Europa Bulgarije en Hongarije enkele plaatsen. En daalde België naar een 20e plaats.

   De top tien van landen ziet er als volgt uit.

   1 Griekenland
   2 Spanje
   3 Venezuela
   4 Nederlandse Antillen
   5 China
   6 Turkije
   7 Roemenie
   8 Portugal
   9 NEDERLAND
   10 Mexico

   • Miek37 zegt op

    Dat er in Nederland en tal van andere landen dieren worden mishandeld is mij helaas wel bekend, er wordt hier echter een tip gegeven om de Chatuchak markt te bezoeken, dat daar ook een sectie is waar dieren onder erbarmelijk omstandigheden zitten (zonder eten of drinken, op elkaar gestouwd in veel te kleine hokjes, of strak vastgebonden bovenop een kooitje, als je me niet geloofd moet je maar even googlen of op youtube zoeken, dan vind je bewijzen te over) is bij degenen die de markt voor het eerst gaan bezoeken n.a.v. de tip waarschijnlijk niet bekend dus lijkt me een waarschuwing volstrekt gepast.

 3. Riet zegt op

  Is wel leuk die markt maar verschrikkelijk warm omdat het veel overdekt is dus heel erg benauwd.
  Ik ben een shopper maar dit kom ik niet volhouden en ben weg gegaan maar het is zeker de moeite waard.

 4. Ruud zegt op

  Ben er diverse malen geweest. Heel leuk, wel vermoeiend. Rust regelkmatig eet en drink tussendoor en neem daar de tijd voor. Ga vroeg weg in de morgen dan is het begin lekker.
  Ja en de opmerking over de dieren. Is zo maar we zijn niet in Holland. Em als je dat gedeelte mijd kan je het niet zien en ook niet over oordelen.
  Ga met de sky train. De taxi terug is meestal aan de prijzige kant. Wil je rijden op de meter kan je wel eens een half uur tot een uur wachten.
  Verder wel erg leuk hoor en je hebt heel wat bij je als je naar huis gaat. Of je wilt of niet. Er is altijd iets voor je bij.
  Veel plezier

 5. aad zegt op

  ben er ook geweest heb me goed kunnen vermaken daar heel gezellig lekker druk maar gaan last van

 6. Ferdinant zegt op

  Heb daar vorige maand voor de nieuw te openenThaise ahaalrestaurant van mijn vrouw voor ruim 3½ kub aan goederen (meubilair, grote Chinese Keramiekvazen, buddah beelden, olifanten, bamboe verlichting etc.) ingekocht en via een aldaar gevestigde shipping agent in Chatuchak, Soi 4, naar Nederland (Rotterdam) laten verschepen. Wanneer je die spullen hier zou kopen dan ben je afhankelijk van het product al gauw het 5 tot 10-voudige daarvoor kwijt.

  Je geeft de facturen van wat je in de winkels of in één van de stalletjes hebt gekocht aan de shipping agent af en hun halen het dan voor je op. Je hoeft zelf dus niet te met die handel te gaan lopen sjouwen, werkt perfect. De originele factuurnota’s krijg je uiteraard van hun terug. De verschepingskosten die worden relatief gezien goedkoper naarmate de hoeveelheid toeneemt. Kan dit echt anbevelen.

  • Miek37 zegt op

   Wat een goeie tip, ik neem aan dat ze daar ook wel van dat bamboe tuinmeubilair zullen verkopen, dat scheelt aanzienlijk in prijs met wat je er hier voor moet betalen, aan welk bedrag moet ik dan zo’n beetje denken voor de verschepingskosten als ik een complete zithoek en een tuinhuisje hier naar toe laat verschepen?

   • Ferdinant zegt op

    Hallo Miek37, voor de verscheping moet je ongeveer rekenen op zo’n € 150 per kub. Wat het bedrag aan inklaringskosten zal zijn krijg ik nog te horen, maar ik schat zo’n € 200 E.e.a. is ook afhankelijk of je daarover invoerrechten moet betalen. Op bamboe en hout is dat voor zover ik juist geïnformeerd ben niet het geval.

    Wanneer je een tuinhuisje wilt aanschaffen, dat is het misschien het overwegen waard om zo’n Thaise tuinhuis te kopen (tussen de 15.000 en 20.000 bath), dan heb je werkelijk iets unieks voor een prijs waarvoor je hier nog geen halve waaibomenhouten tuinhuisje kunt kopen.

    • Miek37 zegt op

     Die inklaringskosten vind ik dan toch wel weer pittig, maar dat tuinhuisje komt er hoe dan ook! 😉

     bedankt voor de info!

 7. Riet zegt op

  Hoi Ferdinant mag ik ook weten waar in Rotterdam en wanneer je gaat openen dan kom ik beslist daar langs.

  Groetjes Riet

  • Ferdinant zegt op

   Beste Riet, de goederen die komen in Rotterdam aan, maar de Thaise afhaalrestaurant die wordt in Dieren (Gld) geopend. De bedoeling is, dat mijn vrouw in juli/augustus van start gaat, maar dat is weer afhankelijk van de goedkeuring van de bouw -en milieuverordeningen c.q. de goedkeuring daarvan.

  • Miek37 zegt op

   Haha, dat vergat ik inderdaad nog te vragen want dat wil ik ook graag weten! 😉

 8. aad zegt op

  oja dan komen wij ook even langs

 9. Riet zegt op

  Ja Peer ik kom 21 jaar regelmatig in Thailand en heb zat trieste dingen gezien maar ik moet zeggen dat er vooruitgang inzit in de grote steden en natuurijk is hier ook erg veel dierenleed van een stel idioten maar hier in holland weten wij beter en in thailand gaan ze het nu pas begrijpen. En op zo’n warme markt vind ik het ook verschrikkelijk.
  En dat lijstje met die landen is ook afschuwelijk. Ik kan het niet aanzien.

  Gr. Riet

 10. Johnny zegt op

  Ik ga er regelmatig naar toe. Het moet niet te heet zijn en zeer zeker ook niet te druk. Goed opletten wat je moet betalen, het kan vaak nog goedkoper. En niet verdwalen! lol


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website