Sanit Fuangnakhon / Shutterstock.com

Bangkok kent vele bezienswaardigheden. Je kunt er over redetwisten welke de mooiste zijn. Smaken verschillen nu eenmaal.

In deze video zie je volgens de makers de 10 mooiste Bangkok bezienswaardigheden. Wij noemen ze nog even:

1. Grand Palace
Een bezoek aan Bangkok zonder naar het Grand Palace te zijn geweest is niet compleet. Als je daar heen gaat, zorg dan dat je fatsoenlijk gekleed bent. Eenmaal binnen zie alleen maar pracht en praal, maar ook een fantastische bouwwerken. De Grand Palca is met recht de belangrijkste bezienswaardigheid in Bangkok

2. Chatuchak
Wat een shop-walhalla. Ga hier naartoe voor de mooiste souvenirs. Er is genoeg en er is goed te onderhandelen of af te dingen. Je kunt er goedkoop terecht voor allerlei zaken zoals kleding, handtassen, reiskoffers, lederwaren, schoenen en sandalen en ga zo maar door.

3. Ayutthaya
Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Bangkok. De stad is in 1767 verwoest door de Birmezen, maar de vele overgebleven ruïnes van de tempels en paleizen doen herinneren aan de glorieuze tijd van deze stad. Ayutthaya is geen bezienswaardigheid in Bangkok. Je moet er voor reizen. Het ligt op circa 76 kilometer ten noorden van Bangkok.

4. Chinatown
In Bangkok is China Town groot, vol met kleine winkels met zeer goedkope producten. Daarmee is het voor toeristen dan ook zeker een leuke bezienswaardigheid.

5. Vimanmek Palace
Dit paleis waar de grootvader van de huidige koning een aantal jaren gewoond heeft, is het grootste teakhouten gebouw ter wereld. Het is een prachtig paleis, met veel pracht en praal. Absoluut de moeite van het bekijken waard!

6. Wat Traimit
In de Wat Traimitr ligt de gouden Boeddha, het grootste massief gouden beeld in de wereld. Deze Boeddha dateert uit de13e eeuw en is gemaakt van 18 karaats goud. Het beeld weegt meer dan vijf ton.

7. Taling Chan Floating Market
Helaas zijn de laatste decennia veel klongs (kanalen) in Bangkok verdwenen om plaats te maken voor wegen en straten. Daardoor zijn er steeds minder Floating Markets. Maar dieper in Thonburi, waar relatief nog veel mensen aan en bij de klongs leven, verzamelen handelaren zich nog steeds om per bootje hun handelswaren aan te bieden. Deze markt vindt alleen plaats op zaterdag en zondag.

8. Wat Pho
De tempel Wat Po huisvest de liggende Boeddha. De liggende Boeddha is 46 meter lang en 15 meter breed. De voeten van het Boeddhabeeld beslaan maar liefst drie bij vijf meter en zijn ingelegd met parelmoer. Als je naast het beeld staat voel je jezelf echt klein. Ook bevat het tempelcomplex een groot aantal andere Boeddha’s (circa 1000).

9. Lumpini Park
Lumpini Park is de belangrijkste groene long van Bangkok, een absoluut ruspunt in het chaotische en hectische Bangkok. Hier is elke dag van alles te doen en bijna alles is gratis.

10. Wat Arun
Het tempel complex van Wat Arun is geheel bekleed met scherven Chinees porselein. het porselein werd door toenmalige koning Rama 1 bij de handel van o.a. specerijen als ballast vanuit China meegevoerd. Hij heeft uiteindelijk zijn tempel, welke vernoemd is naar de God van de dageraad, laten versieren. Op de hoogste pagode heb je een schitterend uitzicht over de rivier en zie je ook het Grand Palace aan de andere kant van de oever.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website