Yangon in Myanmar

Yangon in Myanmar

Thailand is natuurlijk prachtig maar een aantal buurlanden zijn dat zeker ook. Bezoek bijvoorbeeld Yangon (Rangoon) in Myanmar, het vroeger Birma op slechts een uur vliegen vanaf Bangkok.

Met Nok Air vlieg je voor minder dan 100 euro retour van Bangkok (Don Muang) naar Yangon in Myanmar.

Yangon is de grootste stad van Myanmar en voormalig hoofdstad. De stad heeft ongeveer 4,5 miljoen inwoners en ligt aan de Rangoonrivier, vlakbij aan de kust van de Golf van Martaban. In Rangoon bevindt zich de belangrijkste tempel van Myanmar: de Schwedagonpagode.

Het centrum staat bekend om de bladerrijke boulevards en de fin de siècle architectuur. De voormalig Britse koloniale hoofdstad heeft de meeste gebouwen uit de koloniale periode in Zuidoost-Azië. Het centrum bestaat voornamelijk nog uit vervallen koloniale gebouwen. Het voormalig hooggerechtshof, de voormalige gebouwen van het secretariaat en enkele hotels zijn goede voorbeelden van een vervlogen tijdperk. De meeste gebouwen in de binnenstad uit dit tijdperk zijn vier verdiepingen tellende residentiële en commerciële gebouwen. Ondanks hun imperfecte staat, blijven de gebouwen zeer gewild en duur.

Video: Yangon in Myanmar

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Yangon in Myanmar, slechts een uurtje vliegen vanaf Thailand (video)”

 1. rene zegt op

  Vanuit Yangon met 3,5 uur taxi naar de gouden rots. Je kunt ook met de bus gaan maar dan dien je te overnachten of heel vroeg vertrekken en laat weer komen.Onderaan de berg dien je plaats te nemen in een kleine vrachtwagen en deze brengt je naar boven tegen betaling van 2000 kjat enkel. Prachtig uitzicht van boven. Enige probleem is dat je van onder tot boven op de berg niets anders ziet als plastic in de zijkant die uit de vrachtwagen gegooid wordt.

 2. Henk janssen zegt op

  Myanmar/yangon is in een paar jaar relatief snel vernieuwd.
  Voorheen geen atm, wisselen op de markt.
  Verouderde taxi’s en guesthouses.
  Qua prijs dus ook behoorlijk gestegen.
  Cultuur en vriendelijkheid en behulpzaamheid ideaal voor een trip.
  Visa gewoon halen in Bangkok bij de ambassade.
  Voor een stedentrip goed te doen.

 3. Jacob zegt op

  6 maanden gewerkt. Prachtige tijd en Yangon was boeiend om rond te kijken…
  Zelfs de Thaise vrouw vond het een leuke tijd…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website