Thailand is natuurlijk het land met een enorme kustlijn, tropische eilanden en de daarbij behorende indrukwekkende stranden. In dit artikel pikken wij er vijf uit die absoluut tot de verbeelding spreken: het zijn stranden om bij weg te dromen. Zie jij je zelf al zitten in op je strandbedje in het parelwitte zand en met een tropische cocktail in je hand, genieten van het ruisen van de zee en de warme zonnestralen die je lichaam strelen?

Thailand staat bekend als een vakantiebestemming met de mooiste stranden ter wereld. Maar met zoveel keuze en verschillende soorten stranden is het niet gemakkelijk om er één uit te kiezen. Wil je inspiratie opdoen? Hier komen vijf oogverblindende stranden:

1. Sairee Beach op Koh Tao
Koh Tao is een bekend duik- en snorkelparadijs. De stranden Haad Sai Nuan en Freedom Beach zijn lekker rustig. Wel je wat meer vertier dan is het beroemde Sairee Beach een aanrader. Het een smalle strook met aan weerszijden de zee waar je heerlijk kan relaxen en genieten van een sprookjesachtige onderwaterwereld.

Kantiang Bay op Koh Lanta

2. Kantiang Bay op Koh Lanta
Koh Lanta aan de westkust van Thailand heeft diverse wondermooie stranden die allemaal anders van karakter zijn. Long Beach is het populairst en daarom ook drukker. Rustige stranden vind je in het zuiden van Koh Lanta. Kantiang Bay is echt top: een wit strand dat ligt in een prachtige baai met helderblauw water en groene heuvels als achtergrond.

Phra Nang Beach

3. Phra Nang Beach in Krabi
De provincie Krabi en het zuiden van Thailand aan de Andaman Zee, herbergt meer dan 130 eilanden. De schitterende nationale parken en ongerepte stranden worden afgewisseld door grillige rotsformaties van weelderig begroeid kalksteen. Railay Beach is het beroemdste strand van Krabi, gelegen in een prachtige baai omzoomd door grillige bergen. Niet ver van Railay Beach ligt Phra Nang Beach, dat zo mogelijk nog mooier is, met enorme kliffen die uit het water oprijzen. Het is erg leuk om hier een kajak te huren en zelf de mooiste baaitjes te ontdekken.

4. Bang Bao Bay op Koh Kood
Koh Kood is een eiland in de provincie Trat in de Golf van Thailand en grenst aan Cambodja. Koh Kood ligt op ongeveer 350 km ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok. Het eiland is een populaire plek voor rustzoekers, standliefhebbers en gezinnen. Hier is de sfeer heel relaxed, het is niet zo druk en er zijn volop prachtige stranden om te verkennen. Het strand Bang Bao Bay is misschien wel het mooiste van heel Koh Kood. Het water is hier helderblauw en zo kalm als een meertje, het strand wordt omzoomd door palmbomen en je kunt hier heerlijk zwemmen.

Ang Thong National Marine Park bij Koh Samui

5. Ang Thong National Marine Park bij Koh Samui
Ang Thong (Mu Koh Angthong National Marine) is een nationaal park op 31 km ten noordwesten van Koh Samui. Het beschermde gebied omvat een oppervlakte van 102 km² en bestaat uit 42 eilanden. De kalkstenen rotsen op de eilanden zijn weelderig begroeid. Op de witte stranden staan wuivende palmen, de eilanden zijn omringd door koraalriffen. De kleur van het zeewater is helder turquoise. Een tropisch paradijs. Als je geluk hebt, kan je er zelfs dolfijnen zien, want aan het einde van het jaar zoeken dolfijnen beschutting in de wateren bij Ang Thong.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website