(iFocus / Shutterstock.com09

Al meer dan 23 jaar is het bedrijf van wijlen Co van Kessel een begrip in Bangkok als het om fietstochten gaat. Wat begon als hobby en uit liefde voor de stad, groeide uit tot het eerste fietstourbedrijf van Bangkok.

Het is een van de leukste excursies die je als toerist kunt ondernemen: fietsen in Bangkok. Je maakt kennis met een deel van de Thaise hoofdstad die je anders niet snel zou ontdekken.

De fietstochten in Bangkok zijn veilig en geschikt voor alle leeftijden. De Thaise gidsen spreken meerdere talen en beschikken over jarenlange ervaring. Fiets mee door een doolhof van steegjes, zo smal dat zelfs de Tuk Tuk er niet door heen kan. Je gaat naar plekken in Bangkok die weinig toeristen ooit hebben gezien. Onderweg ontdek je de geur van kruiden, de culturele bezienswaardigheden, tempels en markten. Daarna steek je de oude Chao Phraya-rivier over met een boot naar het weelderige Prapadeang Park, beter bekend als de “longen van Bangkok”.

Je komt terecht in een geheel andere wereld, al met al een unieke ervaring.

Video: Fietsen door Bangkok met Co van Kessel

24 reacties op “Fietsen door Bangkok met Co van Kessel (video)”

 1. Tonny van Grootel zegt op

  Wat een mooie film. Jaren geleden hebben wij deze fietstocht ook gemaakt. Geweldig, ook deze ode aan een zeer bijzondere man, nl. Co van Kessel. En wat fijn, dat hij dagelijks nog herdacht wordt.

 2. Carolien zegt op

  Echt een aanrader! Heb dit al meerdere keren mogen meemaken. Helaas werd ik tijdens de laatste toch ziek maar de gidsen hebben mij keurig opgevangen en er voor gezorgd dat ik netjes naar het hotel teruggebracht werd. Petje af

  • Rob zegt op

   Ik heb ook al 3 keer deze tocht gemaakt, echt leuk.
   Een keer werd ik ziek op de bloemenmarkt, maar er werd keurig een taxi voor mij geregeld, met een gegarandeerde normale prijs die ons terug bracht naar ons hotel en men wilde niks hebben voor de tour, uiteraard hebben we de gidsen wel een goede tip gegeven

 3. Manolito zegt op

  Voor de minder bedeelde
  En erg goed alternatief rond de 100 baht
  Is de couchsurfing
  Bike tour
  m.facebook.com/groups/448983695248648?ref=bookmarks&soft=bookmarks

  https://www.couchsurfing.com/events/monthly-cycling-at-bangkrachao-on-19th-may-18

 4. Maarten Ruiter zegt op

  Heb in april 2015 ook deze leuke en zweetvolle tocht ondernomen, wordt goed begeleid , door allerlei steegjes, chinese market, overtocht met bootje of brug, via Fox traveling van ANWB, goed georganiseerd moet je vooral doen, leuke belevenis, gr maarten

 5. Lessram zegt op

  Echt erg mooi, deze fiets tocht. Een van de highlights die wij hebben mogen meemaken. Chinatown, de kleine steegjes, Lepra kolonie, Chinese tempel, etc etc… Het blijft je bij ook jaren later.

 6. Nol Terpstra zegt op

  In de jaren 90 heb ik Co persoonlijk gekend en startte zijn fietstochtjes door Bangkok. Ooit met Paul van Vliet en de toenmalige voorzitter van de NVT o.l.v. Co van Kessel door Bangkok/omgeving gefietst en was een super ervaring. Iedere deelnemer ontving in die tijd een rood petje van Co met de legendarische letters : B.E.F. en staat voor Bangkok’s Eerste Fietsclub !! Mooie herinneringen…….

 7. Gerard van Hal zegt op

  Ik kende Co van ca. 25 jaar geleden . .hij heeft ooit z’n firma verkocht (ik was er bij) aan Michel Hoes, men starte destijds met de tour aan de Sukhumvit Road soi 26 . .Co vertrok naar de Filipijnen, hij had z’n vergunning n.l. niet op orde . . wat later kwam hij terug en begon onder z’n naam opnieuw (tegen de afspraak) in de buurt van China Town . .na z’n overlijden namen wat Thaise kennissen het bedrijf over en zijn er succesvol mee . . (zij kennen de history ook niet)
  Michel Hoes zit met z’n bedrijf ABC ( http://www.realasia.net/?lang=nl ) nog steeds aan de sukhumvit Road soi 26 . .en doet het ook fantastisch . . kende Nederlanders, zoals het NL-voetbal team, Antje en Romy Monteiro etc. fietsten bij ABC . .
  Nog een Nederlander op een andere plek (en op meer plaatsen in Thailand) organiseert fiets tours . .n.l.
  Andrë Breuer, met https://bangkokbiking.com/bangkok/ . . !

  • PEER zegt op

   Inderdaad Gerard,
   Ik ken wijlen Co ook! Met z’n ups and downs.
   Met Michiel Hoes van ABC tours heb ik ook paar fietstochten gemaakt en die waren écht beter dan die van Co!
   De Tour van Adré ken ik nog niet maar ga het wél proberen.
   Maar wil je écht fietsen in Thailand, dan neem je contact op met Etiën Daniels, ‘n Belg, die al zeker 30 jaar in Chiangmai woont en bestiert “ClickandTravel”
   Hij kan werkelijk ALLES regelen van stadstour tot, begeleid of niet, meerdaagse fietstrips door Nrd Thailand.
   Heeft super-onderhouden fietsen, als nieuw, en regelt ook evt overnachtingen.
   Je hoeft enkel aan te geven hoeveel km je per dag wilt fietsen.

 8. Mister BP zegt op

  Ben 13 augustus voor de derde keer gaan fietsen met Co van Kessel omdat de vorige 2 keer (2012 en 2016) zo mooi waren. Wat een teleurstelling nu!! Geen longtailboot meer naar de andere kant. Geen tocht door de groene long. Geen warm eten maar een zakje chips en een frisdrank. De route door Chinatown was leuk en toen was het ook voorbij. Geen mooie route veel afstappen en wegen oversteken en 3 stops: een bij een Watt, een om de versnapering en één bij het graf van Co. Dit was de tocht van drie uur. Dus GEEN aanrader meer. Heel jammer want zoals het op de cideo getoond wordt was het ook echt. Nu niet meer.

  • Stu zegt op

   Bedankt voor deze update. Was het van plan te gaan doen, gebaseerd op de leuke video. Jammer. Weet je een beter alternatief?

   • Mr BP zegt op

    Beste Stu

    Ik weet dat er meerdere aanbiieders zijn. Die zijn allemaal opgericht door voormalige werknemers van Co van Kessel. Google maar. Ik heb geen ervaring met ze, dus in theorie kan het ook hier teleurstellend zijn. Ik zou zeggen let op de laatste reviews.

   • Michiel Hoes zegt op

    Als je echt heel leuk wilt fietsen kom dan bij ABC Amazing Bangkok Cyclist fietsen. Kijk gerust op onderstaande link:
    https://www.facebook.com/ABCAmazingBangkokCyclist/videos/2009288495748478/ want dan zie je wat je o.a. te wachten staat.
    Succes gegarandeerd.

    Hopelijk tot snel ziens, koffie staat altijd klaar.

    Michiel Hoes

   • PEER zegt op

    Ja Stu,
    Michiel heeft al gereageerd.
    Maar ik als een van z’n klanten vind ook dat hij ‘n supertrip aanbied en goedkoper als CVK.
    Hij is trouwens door Etiën Daniels mij aanbevolen, maar dat is alweer zo’n 10 jr geleden.
    Geniet van de trip

 9. John zegt op

  Een andere Nederlander richt zich sinds een jaar of twee volledig op E-bike tours in Chiang Mai. Ben zijn naam even kwijt, maar kijk maar eens op http://www.buzzybeebike.com. Met ze gefietst en geweldige ochtend gehad!

 10. Sir Charles zegt op

  Ga anders zelf gewoon op ontdekkingstocht, op de fiets of wandelend en zie dan vanzelf wel waar je terechtkomt I.p.v als kuddedier in een groep mee te fietsen/wandelen.
  Mocht je ‘verdwalen’, geen nood je bent altijd wel ergens in een suburbane omgeving van groot-Bangkok en drank en voedsel is overal vrijwel verkrijgbaar tot in de meest afgelegen omgevingen.

  • Cornelis zegt op

   Yes Sir Charles, dat is een hele goede raad! Gewoon op pad gaan en je laten verrassen door wat/wie je tegenkomt – ook mijn stijl!

  • Mr BP zegt op

   Misschien goed te doen bij de groene long maar bij het andere gedeelte zou ik dat niet doen. Je moet echt weten waar de kleine doorbangetjeszijn anders hebje constant met gemotoriseerd verkeer te maken.

 11. Kevin Sligte zegt op

  Vorig jaar ook gedaan. De fietstocht is leuk je krijgt een hele andere kant van bangkok te zien.
  Er wordt helaas geen rekening gehouden met tragere deelnemers zoals kinderen en ouderen waardoor het een race naar het eind wordt en de tragere deelnemers alleen maar proberen bij te blijven. Beter zou het zijn om groepen op te splitsen in snellere deelnemers en tragere deelnemers.

 12. Alfons zegt op

  15 jaar geleden voor de eerste keer de fietstocht door Bangkok gemaakt met ABC (www.realasia.net)
  De jaren daarna vrijwel elk jaar een tocht met Michiel gemaakt, telkens anders en altijd geweldig.
  Een paar jaar geleden uit nieuwsgierigheid een keertje bij Co van Kessel geboekt.
  Wat een teleurstelling, een waardeloze tocht langs een vuilnisbelt en de skytrain.
  In de spits moest je zelfs met je fiets in de skytrian, wat een drama.
  Laat je niet misleiden door dit mooie filmpje, als je een echte goede fietstocht door Bangkok wilt moet je absoluut bij ABC boeken!

 13. tom bang zegt op

  Beetje vreemd dat hier iemand de zaak en opvolgers van Co door de z..k aan het halen is.
  Begin van het jaar nog mensen over gehad uit Nederland die al wat kilometers achter de rug hebben op de fiets en in verschillende wereld delen en die na een tour vol lof waren over de fietstocht .
  Ben er zelf niet bij geweest maar ken deze mensen door en door en als het niet zo was hadden ze dat ook gezegd.
  Is Alfons hier een poging aan het wagen om die mensen hun werk af te nemen en is hij de A uit ABC ??

  • PEER zegt op

   Nee Tom
   Hij geeft gewoon ‘n objectief beeld van wat er omgaat bij Co v Kessel’s business.
   En hebben jou fietsvrienden het vergeleken met ander fietsaanbieders?
   Schijnbaar niet, gezien meer negatieve reakties vandaag.
   En de beste reclame is nog steeds: van mond tot mond!!

 14. Michiel Hoes zegt op

  Dank Alfons voor je feedback, we proberen er bij ABC Amazing Bangkok Cyclist elke dag en elke tour weer iets moois van te maken, dus nooit hetzelfde standaard rondje want al onze klanten zijn verschillend. Onze fietsen die wekelijks worden nagekeken zijn van het merk Trek, dus uiterst comfortabele fietsen (mountain en city bikes) en in verschillende maten zodat ook de langere mensen nog altijd heel comfortabel fietsen.

  Las op deze blog dat jezelf ook door Bangkok kan fietsen, echter en dat is 1 van de redenen waarom we geen fietsen verhuren omdat men onderschat dat het verkeer niet berekend is op fietsers en er vaak “Nederlands” gedacht wordt van “ik heb voorrang” en omdat er aan de linkerkant gereden wordt. Met de mobiele telefoon in de hand kijkend op google maps (hetgeen in Nederland ook niet mag) is absoluut niet aan te raden daarbij staan vaak de achteraf straatjes waar ABC Amazing Bangkok Cyclist door fietst niet op google maps. Wil je dus veilig door Bangkok fietsen dan dan met ons mee.
  Al 28 jaar een gegarandeerd succes.

  Voor een reservering kijk op onze website: http://www.realasia.net en je krijgt een super snel antwoord.

  Hopelijk tot spoedig ziens en een heerlijk kopje koffie staat altijd op je te wachten.

  Michiel Hoes

 15. Wim koning zegt op

  In januari voor het eerst een fietstocht geboekt bij van kessel.
  Erg goed bevallen. Word in rustig tempo gefietst door nauwe straatjes en China town.
  Onderweg paar keer gestopt oa bij een tempel en om wat te eten/drinken. Erg aardige gidsen ook
  Niet langs een vuilnisbelt zoals ik hier in 1 van de reacties lees


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website