Een meer bedekt met een tapijt van rode waterlelies, twintig meter hoge bouwsels van bamboe volgehangen met offerandes, de rituele wassing van een beeldje van Chao Mae Yu-hua en een vaartocht bij kaarslicht. Zo maar een aantal toeristische trekpleisters buiten de betreden paden. Wij geven vijf tips:

Het meer met de rode waterlelies in Udon Thani

Tussen oktober en maart is het Nong Harn meer van 20.000 rai geheel bedekt met rode waterlelies. Ze bloeien van zonsopgang tot 12 uur ’s middags. Vanaf Ban Diem varen boten het meer op. 

Loy Krathong in Mae Hong Son

De bewoners maken een krathong van 4 meter en leggen er gebruiksvoorwerpen op als eerbetoon aan acht heiligen. Na de ceremonie worden de offerandes in bladeren verpakt en ’s nachts bij tempels gelegd, zodat de monniken niet weten wie wat gaf.

Vaartocht bij kaarslicht op het meer van Phayao

Bewoners varen regelmatig naar een tempel in het midden van het meer om een wens te doen. De 500 jaar oude tempel staat grotendeels onder water, maar een pagode en een beeld van Boeddha steken nog boven het water uit.

Wat Phra That Haripunchai in Lamphun – Akira Kaelyn / Shutterstock.com

Rituele wassing van het beeldje (2×2,5 meter) van Chao Mae Yu-hua in Songkhla

Op de eerste woensdag van mei bewijzen de bewoners eer aan de godin. Sommigen dansen voor haar de lokale manohra dans. Het beeld werd 300 jaar geleden in goud gegoten en wordt bewaard in een ronde container in negen lagen stof van verschillende kleuren.

Salak yom bij de Wat Phra That Haripunchai in Lamphun

Bij Wat Phra That Haripunchai in het provinciehart van Lamphun bouwt de etnische minderheidsgroep Yong aan het eind van de boeddhistische vastentijd 20 meter hoge torens van beschilderde bamboestrips, zogeheten salak yom. Ze worden volgehangen met offerandes, zoals snacks, kaarsen, sigaretten, lucifers, geld enzovoort. Ieder jaar worden 20 torens gebouwd als symbool voor Yong meisjes die de huwbare leeftijd van 20 jaar bereiken. 

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website