KYTan / Shutterstock.com

Een van de dingen die je zeker moet doen bij een bezoek aan Thailand is een lokale markt bezoeken. Bij voorkeur geen toeristische markt, maar eentje waar je uitsluitend Thai en af en toe een verdwaalde westerling ziet.

Je komt ogen, oren en een neus te kort, zoveel indrukken en zoveel lekkernijen. De exotische geuren en kleuren zullen je zintuigen prikkelen.

Een Thaise markt biedt voor iedereen wel wat. Je kunt er niet alleen fruit en groente kopen, maar ook vlees, vis, zoetigheid, drankjes en kant en klaar bereide maaltijden. Het is vers en spotgoedkoop.

Wij kochten wel eens vier verschillende kant en klaar gerechten met rijst voor minder dan 300 baht. Je hebt dan een uitgebreide en overheerlijke Thaise rijsttafel (twee personen). Vergeet niet om ‘Mai pet’ te zeggen (niet pittig) anders is het waarschijnlijk te scherp voor onze westerse magen.

Verder zal je er kleding aantreffen, schoenen, sieraden, zonnebrillen, make-up, ondergoed, elektronica, enz.  te veel om op te noemen.

In deze video krijg je een aardige indruk. Ga je naar Thailand, zet het bezoeken van een markt op jouw lijst van bezienswaardigheden.

Video: Thaise markt

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website