Denis Costille / Shutterstock.com

Mocht je soms denken heel wat van Bangkok af te weten, dan kom je vaak erg bedrogen uit. Eerder las ik een verhaal over Pak Khlong Talat, de bloemen- en fruitmarkt van Bangkok.

Nooit van gehoord, en ik dacht nogal wat van deze metropool af te weten. De grootste bloemen- en groentemarkt van Bangkok was mij totaal onbekend. Dus de stoute schoenen maar eens aangetrokken en op verkenning uit om dit fenomeen te ontdekken.

Samen op stap

Samen met de lezers van Thailandblog gaan we op stap naar deze bijzondere markt. Heel eenvoudig gaan we met het openbaar vervoer en houden ditmaal de taxi voor gezien. Per slot van rekening maakt een stukje eigen initiatief een trip heel wat interessanter en ook spannender. We gaan van start met de skytrain die bijna voor iedereen op korte afstand bereikbaar is.

In dit geval vertrekken we vanaf Sukhumvit Road naar de halte Siam waar ook het fraaie Paragon winkelcomplex is gelegen. Uiteraard kun je van elke andere opstapplaats vertrekken als je maar op de Silom Line uitkomt op de halte Siam. Op deze halteplaats stappen we uit en begeven ons naar platform 3 en nemen daar de skytrain richting Wong Wian Yai. Vervolgens stappen we uit bij de halte Saphan Taksin, direct aan de Chao Phraya rivier.

Uitgestapt lopen we naar uitgang 2 en staan dan aan die grootse machtige rivier waar we op de express boot stappen die naar rechts vaart en stappen uit bij de halte Memorial Bridge. Let wel op dat je de gewone express boot neemt en niet de toeristenboot, want die stopt niet bij de Memorial brug. In feite is deze halte al van verre te herkennen aan de brug die daar over de rivier loopt. Als we van de boot stappen lopen we ongeveer honderd meter naar links en vervolgens naar rechts. We blijven links aanhouden en belanden in een mum van tijd midden in Pak Khlong.

Denis Costille / Shutterstock.com

Pak Khlong

Hier struin je heerlijk rond en bekijk de vele verschillende bloemsoorten. Grote bloemenkransen, bloemstukken, bossen rozen, letterlijk zakken vol allerhande soorten kleinere bloemen en veel artikelen voor de bloemisterij. Kortom een heel arsenaal aan bloemen en aanverwante artikelen. En dat allemaal voor prijzen waar je van gaat watertanden.

Aan de overzijde van de straat zie je een evenbeeld, maar als je daar een van de zijstraten induikt kom je op de gigantische groentemarkt terecht waar bijna alles in het groot wordt verkocht. Al met al een leuk uitstapje waar je best een tijdje kunt vertoeven.

Uitgewandeld

Als je uitgewandeld bent is een bezoek aan Chinatown wellicht een leuke optie. Slechts één stop terugvarend kom je bij de halte Ratchawong, Stap daar van de boot en een paar honderd meter verder kom je midden in Chinatown terecht.

Adres: Pak Khlong Talat bloemenmarkt, Chakkraphet Rd, Khwaeng Wang Burapha Phirom, Khet Phra Nakhon in Bangkok


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Pak Khlong, de bloemen- en groentemarkt van Bangkok”

  1. Christina zegt op

    Dit moet je gezien hebben een kleur explosie. Ook goed voor zijden bloemen echt voordelig en de namaak Boeddha kransen spot goedkoop. Ook kun orchideen in laten pakken voor thuis voordeliger dan vliegveld.
    Ga zeker weer een bezoekje brengen hoop dat ze in de winkels ook bloemen gemaakt van klei verkopen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website