Wie in Thailand op vakantie is en op zoek is naar westerse producten, kan hiervoor onder andere terecht bij Big C of Tesco Lotus.

Tesco Lotus is een supercenter- of hypermarktconcern in Thailand, opgericht in 1998. Het is een samenwerking van de Thaise Charoen Pokphand Group Lotus en de Britse winkelgigant Tesco. Ze verkopen van alles, van eten en kleding tot huishoudelijke artikelen, elektronica en meubels.

Tesco Lotus is net als Big C populair bij Thai, westerse expats en toeristen omdat je er voor al je boodschappen terecht kunt. Ben je op zoek naar specifieke westers producten? De kans is groot dat je ze hier zal vinden. Dat geldt ook voor etenswaren. Jam en ander broodbeleg, koffie en thee, maar ook brood, kaas en vleeswaren is er te krijgen. Je vindt er een redelijk uitgebreide selectie aan wijn, bier en sterke drank.

Iedere Tesco heeft een goede bakker en zelfs een apotheek/drogisterij waar je medicijnen kunt kopen. Er is tevens een uitstekende schaal- en schelpdieren sectie. Betaalbaar en vers, net zoals de vis. Tesco kan de vis die je hebt uitgekozen voor je koken, frituren, bakken of grillen. Dat gebeurt gratis en is klaar terwijl je wacht.

Veel Thai kopen er hun elektronica zoals rijstkokers, televisies, mobiele telefoons, ventilatoren, wasmachines en zelfs computers. Het warenhuis heeft een grote speelgoedafdeling, waar je redelijk goedkoop speelgoed en spelletjes kunt kopen.

Mocht je op zoek zijn naar een winkel waar je in een keer al jouw inkopen kan doen dan is Tesco Lotus een goede keuze. De prijzen zijn redelijk, je hebt veel keuze en het is gemakkelijk. Vooral de aanwezigheid van een food court (zelfbedieningsrestaurant), bank, telefoonwinkel en een apotheek in de vestigingen van Tesco Lotus bieden het winkelend publiek veel gemak.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Tesco Lotus, een warenhuis voor Thai en toeristen”

 1. Foodlover zegt op

  Heerlijke winkel om je boodschappen te doen, helaas spreken ze bijna geen Engels maar ja dan moeten wij ons ook maar een beetje aanpassen en hun taal leren. Als ik iets speciaals zoek zorg ik dat ik er een fofootje van gemaak heb en dan wordt je ook snel geholpen.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Dit soort warenhuizen bezoeke men bij voorkeur met een auto met extra grote laadbak, een stel ingehuurde kruiers en een paar stevige wandelschoenen. Prima voor Long-Stayers om eens flink in te slaan.
  Persoonlijk voel ik mij niet zo prettig in een dergelijke omgeving. Gelukkig is in Pattaya (achteraan de parkeerplaats bij Pattaya Avenue) een vestiging van Villa Market. Dat is meer een soort Albert Heijn (qua assortiment en prijsniveau) waar je even wat boodschapjes gaat doen en dan vooral voor de westerse zaken die het leven soms zo kunnen veraangenamen.
  De meeste vestigingen zitten in Bangkok, verder alleen een paar in Hua Hin en op Phuket, één in Udon Thani en dus ook één in Pattaya.
  Men heeft ook een website waar via de shop online functie alvast het hele assortiment kan worden bekeken.
  Ze zijn wel streng met de alcoholverkoopuren, de hele slijterij wordt dan in het donker gezet.

  http://www.villamarket.com

  • Nicky zegt op

   En in het noorden heb je Rimping. Vergelijkbaar met Villa market

 3. Rob Tha Mai zegt op

  Even een verbetering Tesco Engeland heeft zijn aandelen (49%) verkocht aan C.P. Makro was onderdeel van Metro Dusseldorf, maar die aandelen zijn ook verkocht aan ….C.P. Dus 7-Eleven, Makro en Tesco-Lotus is allemaal het zelfde.

  • Hans Bos zegt op

   Makro was onderdeel van SHV (Steenkolen Handels Vereniging, Fentener van Vlissingen) en is nog niet zo lang geleden verkocht voor 3,5 miljard euro.

 4. wasbeter zegt op

  Tesco is inmiddels de enige die als half buitenlandse nog voortbestaat-de andere waren Carrefour en BigC (destijds opgezet met de Franse Casino-groep), Cf is door BC overgenomen (frans koopt frans, nietwaar) en daarna zijn de fransen in BC uitgekocht door alweer die CP/Central-group en nu dus Thai.
  BigC heeft zelf uitgebreid naar China en Vietnam-maar die laatste is meen ik recent wegens te klein doorverkocht aan Koreanen of Jappen.
  Dan is er nog wat als AEON is begonnen door japanners en nu MAX-Value het, ook al amper Japans meer. En appie happie heeft ooit met Thai de TOPS supermarktketen opgezet en hun geleerd hoe dat alle maal moest. de belse Delhaize heeft ook zoiets gedaan als FoodLion-later opgekocht door de TOPs.
  Tesco varieert in wat hun martken aanbieden, die in toeristenwijken/waar veel expats wonen hebben een veel ruimer assort. aan farang-beluste-eetwaar, uiteraard vooral engels (maar ook zelfs beschuit, dat als ”Dutch rusk biscuits”). Ik neem (betreft BKK) toch een sterke tendens tot inkrimpen waar-vooral de vers afdelingen doen dat, ook zijn de eens enorme foodcourts vaak flink teruggeschroefd in aanbod en grootte.
  Oh ja- onder de gay community heeft BigC vanwege die rare naam een te begrijpen, maar cultus achtige status.

  • henry zegt op

   BigC Thailand en Vietnam is overgenomen door de de Thaibev groep.
   CP en de Central groep (Tops) hebben niks met mekaar of ooit met BigC te maken gehad. Tops heeft ooit tot de Nederlands Ahold groep behoort, maar De Central groep heeft hen uitgekocht.(in feite buitengewerkt)

   CP is al meer dan 10 jaar geen aandeelhouder meer in Tesco Lotus, Lotus in de naam verwees naar de LOTUS supermarkt groep in China die wel tot de CP groep behoort.

   Cp is franchisehouder van 7eleven in Thailand en….. China.

 5. Henk zegt op

  Nog een verbetering.
  Niet alle 7/11 vallen onder de CP club.
  Een groot gedeelte van de 7/11 is franchise.
  Zo heeft bv de PTT BSA group een groot aantal 7/11 in eigendom.
  Hier vallen ook een aantal Amazon coffeeshops onder, tevens Fit auto en ngv stations, petrol stations. Je ziet veelal combinaties van dit bij de petrol stations.
  Let wel elk bedrijf heeft wel weer een eigen manager en overkoepelend kan er weer een rayonmangaer zijn.
  Concluderend is trouwens de tesco lotus qua service en kwaliteit een hoger niveau.
  Ook de tops market shops hebben een zeer uitgebreid assortiment.

  • henry zegt op

   Vermits CP voor Thailand de franchise heeft, controleert zij ook alle framchise winkels. Cp heeft zelfs zijn eigen Hoge School

   https://interprogram.pim.ac.th/

   • henry zegt op

    Sorry, nog even aanvullen.
    Toen Thaksin nog PM was en hoofdaandeelhouder van PTT dat toen nog geen staatsbedrijf was heeft hij met CP die een intieme vriend is, een contracht afgesloten dat voor X aantal jaren de franchise voor uitbating van Convenience stores aan 7eleven gaf voor de bestaande PTT Stations. Toen PTT een staatsbedrijf werd, kwamen op de nieuwe tankstations geen 7eleven shops meer, maar Jiffy shops. Het franchise contract tussen PTT en 7Eleven verloopt zullen meer dan 1100 7eleven shops op PTT stations vervangen worden door Jifft shops.

    Amazon cofeeshops zijn eigendom van Yoawapa Shinawatra oudere zuster van Thaksin Shinawatra.

 6. henry zegt op

  Ik koop nooit bij Tesco, omdat het het vooral lage kwaliteitsproducten verkoopt en er bijna geen westerse kwaliteitsproducten te vinden zijn. Tesco richt zich vooral op de Thaise lage inkomensgroepen.
  Als bangkokian ben ik wat shoppen betreft natuurlijk we verwend . Ik koop vooral bij Tops, Foodland en in mindere mate bij Big =C Extra

 7. Kevin zegt op

  Er staat ook boven aan voor de Thai en toeristen dús niet voor u de verwende buitenlander die niet zonder westerse spullen kan en waarschijnlijk komt u er toch al niet meer anders had u geweten dat er wel degelijk een goed assortiment westerse waren te koop zijn.

  • Henk zegt op

   Dat de tesco lotus zich richt op de lage inkomensgroep is onzin.
   De produkten zijn kwalitatief goed en indien je er eens rondkijkt zie je alle doelgroepen er kopen.
   Regelmatig komen we bij de tesco lotus on nut.
   Het is een prettige winkel en zowel de Thai als de tourist als de expat koopt hier.
   Dat er geen westerse producten te koop zijn is ook onzin.
   Een verwende bangkokian?
   Indie je vindt dat je een bangkokian bent zoek je zeker niet naar westerse producten.
   Henry voelt zich een bangkokian met westerse eisen.

   • henry zegt op

    Ik wandel af en toe door Tesco Lotus als ik mijn True rekening ga betalen.

 8. Jos zegt op

  Ben een nog relatieve nieuwkomer in Thailand, ben er nu voor 4e keer sinds 2014. Sinds 2015 met mijn huidige partner NUT.
  Vorig jaar een internationale supermarket gevonden in Hua Hin onder in een nieuwe Mall, namen vergeten,
  Nu bij een Topsmarkt geweest in Sara Buri, perfect en een behoorlijk assortiment westerse producten. Lees hierboven de connectie met AH en begrijp waarom ik me er zo thuis voelde.
  Verblijf altijd in de buurt van Thep Sathit in Chayapum, dicht bij Nut’s familie. Daar is alleen een kleine Tesco en een 7eleven. In Chayapum stad ook bij een BigC geweest ook OK.
  Kom hier in Thailand helemaal tot rust bij de over het algemeen zeer vriendelijke mensen.
  Alleen die taal hé?!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website