Het is weer zover: Songkran is sinds zaterdag een feit. Tot en met vandaag loop je de kans op een nat pak (tenzij je in Pattaya verblijft dan ben je nog wat langer de klos). Niet van het zweet, hoewel het de heetste periode van het jaar is, maar van het water.

Soms voorzichtig uit een bekertje over je heen gesprenkeld vergezeld van een veeg talkpoeder in je gezicht maar het kan ook met emmers vol of met watermitrailleurs, liefst gevuld met ijswater. Ach het geeft de nodige verkoeling en het wordt gedaan met veel overgave en de bekende lieve glimlach. Vanouds is het waterritueel bedoeld als reiniging voor zonden en bescherming tegen “bad luck”.

Ook de buitenlandse media besteed aandacht aan het Thais Nieuwjaar. Beelden van de watergevechten gaan de wereld over. Zoals dit filmpje van een watergevecht tussen olifanten en wat omstanders in Ayuttaya.

Het is wel duidelijk te zien dat deze video geregisseerd is door de TAT. Maar goed dat mag de pret niet drukken. Het blijft desondanks een leuk filmpje.

[youtube]http://youtu.be/suRbWpUw2Rg[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website