i viewfinder / Shutterstock.com

Anders dan de naam doet vermoeden is ‘Siam Square‘ geen plein, maar een meer rechthoekig gebied in het centrum van Bangkok. Het ligt tegenover de bekende shoppingmall ‘Siam Paragon’.  Het ‘plein’ is gemakkelijk bereikbaar want je hoeft slechts een andere uitgang te nemen op het Siam skytrain station.

Siam Square is een bekende ontmoetingsplaats voor jongeren in Bangkok. Er zijn dan ook veel merkwinkels, designer kledingwinkels, bijscholing instituten, café’s, restaurants en boekwinkels wat het een levendig gebied maakt. Na schooltijd en in het weekend zal je hier veel studenten aantreffen van onder andere de Chulalongkorn universiteit. Wandel maar door de smalle straatjes waar een keur aan kleine leuke winkeltjes is gevestigd.

Naast winkels heeft Siam Square vele restaurants en twee legendarische bioscopen: Scala en Lido, die respectievelijk in 1976 en 1970 gebouwd werden. Scala is de oudste single screen bioscoop van Bangkok.

gowithstock / Shutterstock.com

Siam Square ligt centraal in Bangkok met verbindingen naar andere winkelgebieden zoals Siam Paragon, Siam Center, Siam Discovery en MBK Center. Het grenst ook aan BTS skytrain bij station Siam en ligt op loopafstand van Central World, Ratchaprasong Winkel District en Sukhumvit Road.

De meeste winkels in dit gebied zijn geopend vanaf 9.00 – 10.00 uur en sluiten rond 22.00 uur. Er is ook nog de Siam Square avondmarkt met kleding en accessoires. De avondmarkt is op straat te vinden, langs de BTS Skytrain station Siam, op dinsdag tot zondag van 18.00 tot 23.00 uur.

Tip: Siam Square heeft ook een winkelcentrum van drie verdiepingen met airconditioning genaamd Bonanza Mall. Het ligt tegenover MBK en heeft veel kraampjes. Het is populair bij studenten en tieners die op zoek zijn naar hippe kleding, accessoires en make-up voor lage prijzen.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website