(structuresxx / Shutterstock.com)

Op zoek naar de verborgen juweeltjes in Thailand? Je hoeft niet lang te zoeken, als je echt wat anders wilt reis dan naar de provincie Nan in het uiterste noorden van Thailand bij Laos. Je gaat er heen om toeristen te vermijden en te genieten van rust en natuur.

Nan is een bijzondere provincie omdat het in de 13e eeuw nog een eigen koninkrijk was. Er leven nog authentiek bergstammen die hun eeuwenoude cultuur in stand houden, zoals de Mlabri, die de geesten van de gele bladeren worden genoemd.

De valleien en beboste bergen zullen het hart van natuurliefhebbers sneller doen kloppen, met als kers op de taart: het Doi Phu Kha National Park, met bergen tot aan 2.000 meter. Nan beschikt maar liefst over zes nationale parken! De rijke natuurlijke schoonheid van deze provincie maakt het daarom een ideale bestemming voor avontuurlijke trektochten.

Een blikvanger is de Wat Phra That Khao Noi, een tempel met een Boeddhabeeld die over het gebied uitkijkt. Beroemd is ook de Phumin Tempel, die als het ware op de rug van twee slangen wordt gedragen. In deze tempel kan je prachtige muurschilderingen aanschouwen over het leven van Boeddha en het dagelijks leven in het 19e eeuwse Nan.

Logeren kan je bijvoorbeeld in Nan Seasons Boutique Resort. Een resort aan de rand van Nan. Een aantal bungalows biedt zelfs uitzicht over de vallei. De bungalows zijn door het Nederlands-Thaise management smaakvol en luxueus ingericht en hebben ruime veranda’s met ligstoelen. Seasons heeft ook een uitstekend restaurant.

Meer informatie: Nan Seasons Boutique Resort


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

4 reacties op “De provincie Nan, Thailand maar dan anders”

 1. Joe Argus zegt op

  Rust in Nan? Bij deze advertorial valt wel een kleine kanttekening te maken! Verstandige reizigers google-en vooraf eerst even: Nan and disco terror. Wij hebben wekenlang ‘s nachts geen oog dicht gedaan door de oorverdovende rust van landelijk Nan en zijn tenslotte gevlucht uit Nan, een van de noordelijke provincies waar ook de luchtvervuiling – volgens ons veelgeprezen thailandblog – het allerergst is.

 2. Frank de Boer zegt op

  Als vaste lezer van dit blog zag ik de reactie van Joe. Hij heeft volkomen gelijk. Ik was daar een maand geleden voor zaken en verdraaid, de hele nacht dat gedreun. Ik wist niet waar het vandaan kwam, maar later vertelden men mij dat het van een disco in Tempel Face was. Dat kan echt niet. Mijn vrouw en ik hebben de hele nacht wakker gelegen; het deed ons denken aan andere locaties op deze wereld, waar dat monotone discogedreun je ook gijzelt. Maar ik hoef eigenlijk niet ver van huis te gaan. Ook in de stad waar ik woonde, werden we in de zomer jarenlang elke keer opgeschrikt door een discofestival. Na veel klagen kwam de burgemeester eerst kijken en luisteren en maakte er meteen een einde aan. Nooit meer last gehad. Het feest ging door, maar zonder die dreunen aan omwonende bewoners op te dringen.
  Maar het zal wel weer gaan zoals dat vaak het geval is in Thailand – ik heb ervaringen – : degenen die onder de overlast lijden, moeten hun mond houden.

 3. Rob V. zegt op

  In het Thais is het น่าน, lange A en dalende toon (nâan).

 4. khun moo zegt op

  Ernsige geluids overlast komt in geheel Thailand voor.

  Het lijkt erop dat de Thai niet zonder lawaai kan.
  Van auto’s die compleet uitgerust zijn als disco, disco bussen, einde van de rijst oost festivals. ochtend marktjes met oorverdovend lawaai uit speakers, optochten., tijdens bus ritten,

  De rust is soms ver te zoek in Thailand.
  Oordopjes zou tot een standaard uitrusting van elke Thailand reiziger moeten zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website