Phyathai Palace gebouwd in 1909 in opdracht van Rama V

Na een maand van sluiting vanwege de recente Covid-19 uitbraak gaat het Phyathai Palace in februari weer open. 

Het Phyathai Palace, momenteel een museum, wordt geflankeerd door het Phramongkutklao-ziekenhuis aan de oostkant en het Royal Thai Army Nursing College aan de westkant. Beide buren delen het stuk land dat ooit het paleisterrein was. In de afgelopen eeuw heeft de koninklijke compound vele fasen van evolutie doorgemaakt.

De Thewarat Sapharom Hall is het oudste gebouw op het terrein van de Phyathai Palace. Het werd gebouwd tijdens het bewind van koning Vajiravudh om te dienen als audiëntiezaal voor zijn moeder, koningin Sri Bajarindra, die na de dood van koning Chulalongkorn in 1910 permanent in het paleis ging wonen.

Toen de koningin-moeder negen jaar later zelf overleed, besloot koning Vajiravudh er een nieuw eigen paleis van te maken. Hij liet alle oude gebouwen ontmantelen om plaats te maken voor nieuwe, behalve de Thewarat Sapharom Hall. De koning gebruikte het voor ceremoniële functies en uitvoeringen.

De Thewarat Sapharom Hall

De Thewarat Sapharom Hall (Khajonwit Somsri / Shutterstock.com)

 

Interieur van de Thewarat Sapharom Hall (Abbie0709 / Shutterstock.com)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website