Phra Phutthabat – SmileKorn / Shutterstock.com

Saraburi is een interessante stad op slechts 107 kilometer van de provincie Bangkok. Hier geen hordes Chinezen en Russen maar een stuk authentiek Thailand en de thuisbasis van vele interessante tempels, sommige met muurschilderingen uit het leven van de Boeddha en van het lokale leven.

Een reliëf in Dvaravati stijl op de muur van een grot in de wijk Kaeng Khoi is zo’n pareltje. In de tempel Phra Phutthabat kan je een voetafdruk van de Boeddha bewonderen. Phra Phutthachai is daarentegen bekend om de schaduw van de Boeddha. De grote zandstenen rots herbergt een vage schildering van de Boeddha en is daarom een populair bedevaartsoord geworden. In de tempel tref je een afbeelding van de liggende Boeddha aan. Een trap leidt naar de klif, vanwaar je, bij een helder dag, ook nog eens een prachtig uitzicht hebt.

De voetafdruk van de Boeddha in Phra Phutthabat werd ontdekt tijdens het bewind van koning Song Tham (1610-1628). De Wat Phra Phutthabat is dan ook een koninklijke tempel van de eerste klasse en de thuisbasis van vele interessante gebouwen. Zeker de moeite waard om eens te bezichtigen.

Bron: The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Ontdek Thailand: Op reis naar Saraburi”

  1. Tino Kuis zegt op

    Ja, koningen en Nederlanders maakten een pelgrimstocht naar de Wat Phra Putthabat. Phutta is natuurlijk de Boeddha en baat (lage toon) is een koninklijk woord voor ‘voet’.

    https://www.thailandblog.nl/geschiedenis/nederlander-reist-naar-boeddhas-voetafdruk/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website