Phra Phutthabat – SmileKorn / Shutterstock.com

Saraburi is een interessante stad op slechts 107 kilometer van de provincie Bangkok. Je treft hier een stuk authentiek Thailand en de thuisbasis van vele interessante tempels, sommige met muurschilderingen uit het leven van de Boeddha en van het lokale leven.

Een reliëf in Dvaravati stijl op de muur van een grot in de wijk Kaeng Khoi is zo’n pareltje. In de tempel Phra Phutthabat kan je een voetafdruk van de Boeddha bewonderen. Phra Phutthachai is daarentegen bekend om de schaduw van de Boeddha. De grote zandstenen rots herbergt een vage schildering van de Boeddha en is daarom een populair bedevaartsoord geworden. In de tempel tref je een afbeelding van de liggende Boeddha aan. Een trap leidt naar de klif, vanwaar je, bij een heldere dag, ook nog eens een prachtig uitzicht hebt.

De voetafdruk van de Boeddha in Phra Phutthabat werd ontdekt tijdens het bewind van koning Song Tham (1610-1628). De Wat Phra Phutthabat is dan ook een koninklijke tempel van de eerste klasse en de thuisbasis van vele interessante gebouwen. Het is zeker de moeite waard om eens te bezichtigen.

De natuurlijke schoonheid van Saraburi is eveneens indrukwekkend. De provincie herbergt prachtige nationale parken, zoals het Khao Sam Lan National Park, waar watervallen, weelderige bossen en diverse fauna de bezoekers betoveren. De regio is ook bekend om zijn bloemenvelden, vooral tijdens het jaarlijkse bloemenfestival, waar de kleurrijke bloesems een spectaculair zicht bieden.

Economisch gezien is Saraburi een belangrijk industrieel centrum, vooral bekend om zijn cementproductie. De regio profiteert van zijn strategische ligging nabij Bangkok en de vruchtbare landbouwgrond, wat bijdraagt aan zijn economische diversiteit.

Voor bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke Thaise ervaring, biedt Saraburi een scala aan culturele festivals en evenementen, lokale markten met ambachtelijke producten, en een keur aan traditionele Thaise gerechten. Al met al is Saraburi een fascinerende mix van traditie en natuurlijke pracht, een plaats waar de tijdloze charme van Thailand volop te ervaren is.

2 reacties op “Ontdek Thailand: Op reis naar Saraburi”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ja, koningen en Nederlanders maakten een pelgrimstocht naar de Wat Phra Putthabat. Phutta is natuurlijk de Boeddha en baat (lage toon) is een koninklijk woord voor ‘voet’.

  https://www.thailandblog.nl/geschiedenis/nederlander-reist-naar-boeddhas-voetafdruk/

 2. Cor zegt op

  Saraburi was lang geleden de eerste stad waar ik met een vriendin heen toog om er aan haar familie voorgesteld te worden.
  In mijn herinneringen nog steeds dierbaar en vreugdevol gekoesterd, niettegenstaande de (vooral door de familie hooggespannen) huwelijksverwachtingen al snel door mij de kop werden ingedrukt.
  Ik herinner me Saraburi wel als een gezellig en ietwat folkloristisch aandoende stadje (dat kan ook aan mijn gebrek aan kennis van het “echte Thailand” hebben gelegen.
  Vooral de fietstaxi’s, de tempels en de naar ik vermoed Chinese, toneelopvoeringen maakten grote indruk op mij.
  Alsook het feit dat ik op de lokale markt, op nochtans geringe afstand van metropool Bangkok, als farang toch wel bijzondere belangstelling genoot.
  Maar misschien was mijn toenmalige tirak gewoon erg goed gekend in de omgeving en was iedereen gewoon nieuwsgierig naar de (verhoopte) nieuwe sponsor van haar clan…
  In ieder geval voelde de druk van de familie om toch maar snel te trouwen zo onsubtiel aan dat ik dat toen zelfs als intimiderend en brutaal tot beledigend ervoer. Vanzelfsprekend begrijp en respecteer ik Thaise omgangsvormen momenteel stukken beter, maar toen voelde ik me echt geschokt en zelfs geschoffeerd.
  Wat heb ik sindsdien een evolutie doorgemaakt zeg!
  Maar die lering maakt de herinnering echt alleen maar waardevoller en dus mooier.
  Cor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website