Nong Nooch Tropical Garden – Pattaya

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips
Tags: , ,
14 september 2018

Eén van de mooiste tropische tuinen van Thailand is ongetwijfeld Nong Nooch onder de rook van Pattaya. De grond waarop het park is gevestigd is in 1954 aangekocht door Pisit en Nongnooch Tansacha en vernoemd naar de echtgenote van de eigenaar.

Aanvankelijk lag het in de bedoeling om op het aangekochte grondstuk een fruitplantage aan te leggen, doch al heel snel wijzigden de aanvankelijke plannen en werd een begin gemaakt met de aanleg van een tropische tuin. Tuin is eigenlijk een verkeerde benaming voor een dergelijk uitgestrekt geheel dat maar liefst bijna twee en een halve vierkante kilometer in beslag neemt. Reken maar eens uit hoeveel vierkante meters dat zijn.

De tuin werd in 1980 voor het publiek opengesteld en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar lustoord. Vanuit Pattaya worden door vrijwel alle reisbureaus dagelijks excursies naar Nong Nooch georganiseerd, maar je kunt er ook gemakkelijk op eigen houtje heen en heb dan de tijd helemaal aan je zelf. Zelfs op een brommertje is het gemakkelijk te doen. Als je vanuit Pattaya de Sukhumvit Road richting Rayong volgt zie je Nong Nooch na ongeveer 18 kilometer aan je linker hand.

Geen tuinfreak

Je hoeft daarbij geen echte tuinfreak of kenner te zijn om hier van een werkelijk schitterende aangelegde tropische tuin te kunnen genieten. Hoewel een wandeling door dit moois al een belevenis op zich is kun je ook een fiets huren of met een open ‘treintje’ je door het park laten vervoeren. Op de mooiste plekjes stopt de chauffeur om zijn passagiers de gelegenheid te geven foto’s te maken en nog even extra te kunnen genieten.

Het arsenaal aan planten en bomen is zeer divers en oogstrelend gegroepeerd. De prachtige cactustuin, een grootse verscheidenheid aan de mooist denkbare palmbomen, de Franse en Europese tuin, ontelbaar veel planten en bloemen en zelfs een nabootsing van het beroemde prehistorische Engelse Stonehenge zijn te bewonderen. Een heel bijzondere belevenis is een wandeling over een op stalen pijlers gebouwd lang wandelpad waarop je als het ware midden tussen de boomkruinen loopt.

Attracties

Van honger en dorst hoef je evenmin om te komen, want op twee plaatsen kan de inwendige mens worden versterkt. Voor de kinderen is er een speciaal op hen afgestemde dierentuin waar het jonge grut tussen de daar aanwezige dieren kan rondlopen. Verder zijn er ook mooie tropische vogels en een vlindertuin.

Mocht je er maar niet genoeg van kunnen krijgen dan bestaat zelfs de mogelijkheid om in Nong Nooch te overnachten.

Website: Nong Nooch Tropical Garden


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

19 reacties op “Nong Nooch Tropical Garden – Pattaya”

 1. Peter zegt op

  Inderdaad is deze schitterende tuin echt de moeite waard om in rond te lopen
  Neem er wel minimaal 2 dagen voor , want het is echt uitgestrekt , en er is bijzonder veel te zien
  Het overnachten daar is wel duurder als in een ” gewoon hotel ”
  Maar echt aan te bevelen om hier naar toe te gaan

 2. Mia zegt op

  Ben er ook geweest. Is inderdaad een schitterende tuinl en een van de mooiste tuinen die ik ooit heb gezien.

 3. leo zegt op

  Het is inderdaad een schitterend park, neem een taxi en ga op je eigen houtje.Ik was er in 2001 en maakte toen een rondrit door het park waarbij echt het hele park gezien werd, deze toer is nu op zijn minst gehalveerd en je ziet nog maar een klein stukje van het park, echter het is nog steeds de moeite waard al vind ik 800tbh voor een ruim kwartiertje aan de hoge kant dat was tenminste de prijs december 2010,
  Die beesten waarmee je op de foto kan vind ik niet zo geslaagd, die beesten horen in de natuur thuis.

 4. Ruud zegt op

  Ik ga daar elk jaar een dagje slenteren. Het is groot en ruim opgezet, zodat je elkaar niet voor de voeten loopt. En je ziet steeds weer andere mooie planten,bomen en kunst.

 5. Gerd Polenz zegt op

  Als je van planten houdt, die van alle kanten geknipt zijn moet je daar naar toe gaan. Een tropische tuin ziet er anders uit. Groetjes uit Nong Chap Tao (Chonburi) Gerd

 6. egon wout zegt op

  Inderdaad Cor,is in toegangsprijs inbegrepen behalve als je als farang de thai toegangsprijs betaald.Overigens ben ik het met Robbie eens maar kom je niet in het noorden is nong nooch ook een fraaie tuin.Waarom ik echter geen bezoek meer zal alleggen is de behandelwijze van de tijgers waarmee je op de foto kunt.Aan een riem van ca 50 cm zodat ze gedwongen worden om te liggen,gedrogeerd en liggend in hun eigen urine is dit een schandplek in nong nooch.Disgusting!

  • Robbie zegt op

   @Egon,
   En nu ben ik het met jóu eens. Het is een schande, maar wat doen we er tegen?

 7. Patrick zegt op

  Dit is hét park waar een tijger aan een halve meter ketting wordt vastgebonden zodat het arme dier verplicht is om op zijn zijde voor een hok te liggen ten behoeve van bezoekers die dan voor 100 bath een fotootje mogen nemen.
  Flink hoor, om dit park aan te prijzen.

 8. Jac zegt op

  Inderdaad, beslist de moeite waard voor een bezoek, ik ben er zelf al 4 keer geweest, maar met de betonnen dierentuin vind ik het niveau omlaag gaan.
  De bonsaicollectie is flink opgeknapt en vraagt om aandacht !
  Prachtig.
  gr, Jac

 9. beany zegt op

  Ik ben er, 3 jaar terug, ook geweest en hoewel ik het er wel tof vond moet ik zeggen dat ik het eveneens nabijgelegen Million-Year Stone Park and Crocodile Farm knapper en gezelliger van opzet vond (www.thaistonepark.org). Ook de ingangprijs was lager.

 10. chrisje zegt op

  dit is eenvoudig te vinden als van pattaya naar satahip rjd over de sukhumvit road kom je er langs
  Is aan de rechter zijde gelegen van de sukhumvite road ongeveer 10km van pattaya

 11. pierre zegt op

  HALLO ga ook eens in de avond kijken echt de moeite waard

 12. Ton van den Brink zegt op

  Ja Peter Phuket,
  het is niet zo bijzonder dat er potjes uit Noord Holland te vinden zijn want er staan in dit park zowel in als uitheemse bomen en planten! Deze tuin is echt schitterend. Er staan ook een paar enorme Aquariums met heel grote vissen en ook het vogel park is prachtig. Ik zou het best nog eens terug willen zien maar gezien mijn lichamelijke toestand en mijn leeftijd zal dit wel altijd een wens zijn!
  Oh ja, waarom zeuren wij Hollanders altijd over de prijs het is net of de prijs belangrijker is dan het gene wat ervoor wordt geboden, bovendien, al die mensen die daar bezwaar over maken wel eens in een Hollands recreatie park geweest? Dit is overigens geen aanval op jouw artikeltje hoor Peter!

 13. Hendrik-Jan zegt op

  Ik ben er ongeveer een maand geleden geweest.
  Met de taxi vanaf Pattaya. Er een hele leuke dag gehad.
  Leuk die hoogteverschillen en de vele namaak dieren.
  Kortom er is daar heel veel te zien

 14. Peter zegt op

  Diverse Thai denken dat bij bezoek aan dit park met je geliefde/aanstaande, de relatie geen stand zal houden en zal stranden. Vreemd genoeg vernam ik dit verhaal en zonder dat ik eerder had verteld hier eerder geweest te zijn met mijn toenmalige vriendin, realiseerde ik dat dit ook in mijn situatie zo was verlopen.
  Kortom een mooi park maar kijk wel uit met wie je samen dit uitstapje maakt.

 15. petra zegt op

  Is inderdaad prachtig. Wij zijn er sinds 1998 regelmatig geweest. 2 jaar geleden de laatste keer . Vroeger mocht je nog foto’s maken van dieren , Was er een simpele olifanten show , die erg indrukwekkend was. Nu is het veel te commercieel , Voor elke scheet moet je betalen. De tuinen zijn prachtig , zonder plastic beelden. Het mooiste was laatste keer de wasplaats van olifanten na de show , klein beetje het idee zoals het was.

 16. Walter zegt op

  Oh, vergeet de auto collectie niet… Plus wat fietsen.. En een katten collectie zelfde gebouw, ga volgende week weer met zijn vijfen… Leuk hoor….

 17. Frank H. zegt op

  Wij zijn daar een jaar of 5 geleden geweest. Je kan daar gerust de ganse dag spenderen. Heel wat foto’s gemaakt, mooie herinneringen.
  Er was toen nog heel wat in aanleg en opbouw, ik veronderstel dat het er nu wel wat anders zal uitzien.
  Het enige waar ik mij serieus aan ergerde was de eetgelegenheid ginder. Het krioelde daar van de vliegen. Niet erg appetijtelijk.

 18. Geert Barbier zegt op

  Vorig jaar geweest. Een zuivere aanval op je portefeuille en doet vreselijk gekunsteld aan. Als je dit vergelijkt met bv. De gratis botanical garden in Singapore is dit enorm pover. Het enige beeld dat mij bijblijft is van gedrogeerde tijgers aan een korte ketting. Tja, als je dit soort dingen leuk vindt..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website