Museum-vliegtuigen

Liefhebbers van alles wat met (militaire) luchtvaart te maken heeft, moeten zeker eens een bezoekje brengen aan het Nationaal Luchtvaart Museum van de Koninklijke Thaise luchtmacht, voorheen bekend als de RTAF.

Het Koninklijke Thaise Luchtmacht Museum, onderging een naamswijziging in 2014 nadat het museum een upgrade kreeg. De faciliteiten en tentoonstellingen zijn aangepast en dat blijkt een enorme verbetering.

Het museum bevat allerlei  soorten vliegtuigen, zowel uit het verleden als heden en is voor de liefhebbers een interessante dagje uit. Het museum is gelegen naast de luchthaven Don Muang net even buiten Bangkok.

Video: Nationaal Luchtvaart Museum bij Don Muang

Bekijk hier de video:

1 reactie op “Nationaal Luchtvaart Museum bij Don Muang, een leuk dagje uit! (video)”

 1. opgelet! zegt op

  Het ligt weliswaar op de kaart gezien ”naast” het veld van DMK, maar om er te geraken NIET-nl. als het ware aan de acterkant, langsheen de Phahonyothin rd, voorbij stadsdeel Sapan Mai (de grote baan langsheen DMK en de spoorlijn heet Vipawadee-Rangsit). EN die weg is sinds enkele maanden vanwege aanleg van alweer een skytrain-lijn nog erger verstopt als die altijd toch al was. je geraakt er vlotter door toch langs DMK/airport te rijden, dan voorbij en bij de flyover/3-wegaansl. met dat grote monument en de oudste voorheen Carrefour van BKK (nu natuurlijk BigC-opposite ZEER) terug te keren via Phahon.
  Vanaf BTS/Mocht buslijnen 39/34, maar beter is de AC lijn 522 vanaf Vict.Monument-die eerst over de tollway raast en dan langsheen Kasert uni Phahon afgaat noordwaarts.
  Voorheen was de entree gratis, ik weet niet of dat nog zo is.
  Overigens staan er opvallend veel oude vliegkisten als restrt/monument/weetikwat in TH weg te roesten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website