(btogether.ked / Shutterstock.com)

Liefhebbers van alles wat met (militaire) luchtvaart te maken heeft, moeten zeker eens een bezoekje brengen aan het Nationaal Luchtvaart Museum van de Koninklijke Thaise luchtmacht, voorheen bekend als de RTAF.

Het Koninklijke Thaise Luchtmacht Museum, onderging een naamswijziging in 2014 nadat het museum een upgrade kreeg. De faciliteiten en tentoonstellingen zijn aangepast en dat blijkt een enorme verbetering.

Het museum bevat allerlei  soorten vliegtuigen, zowel uit het verleden als heden en is voor de liefhebbers een interessante dagje uit. Het museum is gelegen naast de luchthaven Don Muang net even buiten Bangkok.

Video: Nationaal Luchtvaart Museum bij Don Muang

Bekijk hier de video:

Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

3 reacties op “Nationaal Luchtvaart Museum bij Don Muang, een leuk dagje uit! (video)”

 1. Rob V. zegt op

  Ik ben er begin dit jaar geweest, met de bus vanaf MoChit (BTS Skytrain) eerst richting Dong Muang gegaan, iets voorbij Don Muang is het National Memorial (อนุสรณ์สถานแห่งชาติ). De bus stopt door voor de deur. Hier kun je een (nationalistisch gekleurde) geschiedschrijving van de Thaise strijdkrachten en koningen vinden, buiten staan een paar oude voertuigen.

  Daarna met de bus aan de andere kant terug richting BKK centrum, dan stap je uit voor luchtvaartmuseum (พิพิธภัณฑ์กองทัพอากาศและการบินแห่งชาติ). Aan deze weg wordt druk gebouwd aan de BTS verbinding dus met een paar jaar kun je met de BTS voor de deur uitstappen.

  Beide zijn aangesloten bij de Muse Pass (Thaise museumjaarkaart):

  http://privilege.museumsiam.org/index.php?mode=musepass&page=museum&fdNum=172#.W0NGYv4UneE
  Bsu Nr 34, 39, 114, 356

  http://privilege.museumsiam.org/index.php?mode=musepass&page=museum&fdNum=182#.W0NGgP4UneE
  Bus Nr. 29, 34, 39, 59, 95, 188, 356, ปอ.503, ปอ.504, ปอ.510, ปอ.529, ปอ.554, ปอ.555

 2. BTSnuvlakbij zegt op

  Na de laatste verlenging is die BTS er bijna en de rit per bus/taxi dus een stuk korter geworden.
  Neem bus 39 of 522 ri. Rangsit en na de drukte van de markt in Sapan Mai (=Nieuwebrug) is het nog maar een heel kort stukkie.
  ER is zelfs daar nog een stadsbuslijn van de luchtmacht zelf: donkergrijze bussen, open voor iedereen, die ca elke 15 min een soort cirkel rijden Van SapanMai-museum-Don Muang airport-en weer terug.

 3. FrankyR zegt op

  Anno 2022 stopt de BTS Sukhumvit Line er nu pal voor (Khwaeng Sanambin, Khet Don Mueang, Krung Thep Maha Nakhon 10210, Thailand).

  Halte Royal Thai Airforce Museum. Vanaf Nana BTS Station een goed uur treinen (24 haltes).

  Mvg,

  FrankyR


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website