btogether.ked / Shutterstock.com

Liefhebbers van alles wat met (militaire) luchtvaart te maken heeft, moeten zeker eens een bezoekje brengen aan het Nationaal Luchtvaart Museum van de Koninklijke Thaise luchtmacht, voorheen bekend als de RTAF.

Het Koninklijke Thaise Luchtmacht Museum, onderging een naamswijziging in 2014 nadat het museum een upgrade kreeg. De faciliteiten en tentoonstellingen zijn aangepast en dat blijkt een enorme verbetering.

Het museum bevat allerlei  soorten vliegtuigen, zowel uit het verleden als heden en is voor de liefhebbers een interessante dagje uit. Het museum is gelegen naast de luchthaven Don Muang net even buiten Bangkok.

Video: Nationaal Luchtvaart Museum bij Don Muang

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Nationaal Luchtvaart Museum bij Don Muang, een leuk dagje uit! (video)”

 1. Rob V. zegt op

  Ik ben er begin dit jaar geweest, met de bus vanaf MoChit (BTS Skytrain) eerst richting Dong Muang gegaan, iets voorbij Don Muang is het National Memorial (อนุสรณ์สถานแห่งชาติ). De bus stopt door voor de deur. Hier kun je een (nationalistisch gekleurde) geschiedschrijving van de Thaise strijdkrachten en koningen vinden, buiten staan een paar oude voertuigen.

  Daarna met de bus aan de andere kant terug richting BKK centrum, dan stap je uit voor luchtvaartmuseum (พิพิธภัณฑ์กองทัพอากาศและการบินแห่งชาติ). Aan deze weg wordt druk gebouwd aan de BTS verbinding dus met een paar jaar kun je met de BTS voor de deur uitstappen.

  Beide zijn aangesloten bij de Muse Pass (Thaise museumjaarkaart):

  http://privilege.museumsiam.org/index.php?mode=musepass&page=museum&fdNum=172#.W0NGYv4UneE
  Bsu Nr 34, 39, 114, 356

  http://privilege.museumsiam.org/index.php?mode=musepass&page=museum&fdNum=182#.W0NGgP4UneE
  Bus Nr. 29, 34, 39, 59, 95, 188, 356, ปอ.503, ปอ.504, ปอ.510, ปอ.529, ปอ.554, ปอ.555

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website