Nang Ram beach (Suthikait Teerawattanaphan / Shutterstock.com)

Amphoe Sattahip is een district in de provincie Chonburi nabij Pattaya en het is ook de naam van de stad. Het district Sattahip ligt op slechts 120 kilometer afstand van Bangkok. Veel expats kennen de plaats van de grote marinebasis, minder bekend zijn de vele eilanden en prachtige stranden.

Een aanrader is het strand van Nang Ram. De zee op het strand van Nang Ram biedt eindeloze kleurovergangen van lichtblauw tot diep indigo. Je hebt uitzicht op het het onbewoonde eiland Nang Ram. Er gaat een verhaal rond dat bezoekers aan het eiland het geluid hebben gehoord van een groot traditioneel Thais orkest die dansuitvoeringen begeleiden. De naam ‘Nang Ram’ betekent danseres.

Toeristen kunnen een kajak huren om rond het eiland te varen. Je kunt echter niet dichter dan 30 meter bij het eiland komen. Het gebied is beschermd om de koraalriffen en het is een hoofdhabitat voor zee-egels die gevaarlijk kunnen zijn voor toeristen.

Het strand van Nang Ram is verrassend leuk. In de schaduw van de pijnbomen is het heerlijk toeven. De Thaise massages bij het strand zijn fameus. Mis de verse zeevruchten in de Nang Ram beachclub niet, met de zilte zeelucht in je neus is de sfeer er perfect.

(singh srilom / Shutterstock.com)

Een alternatief is het strand van Nang Rong te gaan. De kaap van het eiland herbergt beelden van fictieve personages, waaronder Phra Aphai-manee (de zeemeermin), de demon Sinsamoot en het magische paard Nin Mangkorn. Deze sculpturen markeren de grens tussen de stranden van Nang Ram en Nang Rong.

Kledkaew Saikaew staat bij de lokale bevolking bekend als Monkey Island. Het heiligdom van de godin Obchoey is de heilige plaats van het eiland. Alleen het voorste deel van het eiland is toegankelijk voor bezoekers. Het eiland is omgeven door prachtige koraalriffen. Duiken is er niet toegestaan, maar je kan er tochtjes maken met boten met glazen bodem zodat je uitzicht hebt op het indrukwekkende koraal.

Mocht je nog meer keuze willen dan is Ban Amphur beach ook een optie: www.thailandblog.nl/thailand-tips/ban-amphur-beach-sattahip-heerlijk-strand/

Kortom zet Sattahip ook op je bucketlist.

6 reacties op “Nang Ram beach bij Sattahip is verrassend leuk”

 1. T zegt op

  Nou over die zee egels die lijken wel een epidemie aan deze hele kant Thailand ook op en rond de eilanden bij Koh Mak zijn deze dieren bijna een plaag bij het zwemmen/snorkelen.
  Op passen dus want ze kunnen heel vervelende en pijnlijke verwonden veroorzaken.

 2. TH NL zegt op

  Het is er mooi laatste jaar was het deze tijd mooi schoon maar later behoorlijk smerig van wat de mensen van zich af gooien niet even opruimen. Ik ben van plan om deze week nog een keer te gaan om te zien hoe het nu is.
  De (schone) stranden zijn mijn inziens dat de zwembad makers zo druk zijn ondanks dat ze dichtbij het strand wonen.
  Maar het is als mee zit met de omstandigheden zeker wel leuk daar.

 3. Sonja zegt op

  Goeiemorgen alle,
  Ik lees deze blog elke ochtend met zoals de Nederlandse kranten.
  Heel erg leuk dat er wat over sattahip word vermeld! Ik woon hier nu meer dan een jaar en in sattahip! Strand is absoluut een aanrader en de tochten om de eilanden idem! Wat ik altijd doe is de visafslag op en daar me verse levende vis halen.
  Absoluut sattahip is de moeite waard
  Betreft de zee egels als je weet hoe je ze kan pakken is t de moeite waard om te proberen! Je eet ze net zoals oesters rauw en is echt super! Je moet oppassen voor de stekels want die zijn zacht en als je die in je huid hebt is het probleem dat t afbreekt en dat gaat ontsteken.
  Misschien tot in sattahip mooie omgeving
  Sonja

 4. Paco zegt op

  Op het strand van Amphur staat geen enkele stoel meer. Men heeft op de plaats van de stoelen een heel bos geplaatst. Ook is er geen enkele horeca meer aan het strand! Ik heb hierover eerder al een posting met foto’s geplaatst….

 5. john zegt op

  120 km van Bangkok is wat kort door de bocht maak er 150 km van, (misschien via gps maar niet via de weg.) Pattaya via de 7 is al 120 km.

 6. Paco zegt op

  Inmiddels (2024) is het strand gewoon weer open. Maar minder dan half zo druk als voorheen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website