Suchart Boonyavech / Shutterstock.com

Mae Kampong op 50 kilometer van Chiang Mai, is een oase van rust. Hier geen schreeuwende neonreclames. Integendeel, elektriciteit wordt met waterkracht opgewekt. Toeristen kunnen er leren hoe je thee moet plukken en fermenteren en krijgen informatie over de Lanna cultuur van het dorp. Ze kunnen een trektocht maken, bergen beklimmen of fietsen, maar ook overnachten en eten bij bewoners.

Mae Kampong heeft een rijke natuur, cultuur en een serene ambiance. Het dorp is in staat om 4.000 reizigers per jaar te ontvangen voor de homestay service plus bezoekers die het hele jaar binnenvallen.

Buitenlandse gasten zijn op reiswebsites zoals Tripadvisor vol lof over Mae Kampong.

Video: Mae Kampong

Bekijk hier de video:

2 reacties op “Mae Kampong in Noord Thailand, voor de rust en natuur (video)”

  1. Willem zegt op

    Mae Kampong is al vele jaren geen plek van rust meer. Dagelijks wordt dit dorp overspoelt met toeristen die allemaal het idyllische dorp willen lopen en fotos maken van de bekende plekken die op social media staan. Omdat de wegen erg smal zijn er er nouwelijks parkeerplaatsen zijn loopt het verkeer regelmatig vast.

    De rust keert er pas weer als de dagjesmensen aan het begin van de avond weer naar huis zijn.

    Het is een leuk dorp maar verwacht er geen oase van rust.

  2. Ruud zegt op

    Voor de rust moet je niet meer in Baan Mae Kampong zijn, het ooit zo rustige idyllische plaatsje wordt dagelijks overlopen door toeristen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website