Lopburi, Apenheul in Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Lopburi, Steden, Thailand tips
Tags: , , , ,
10 augustus 2022

Bij Apeldoorn heb je de Apenheul. Daar lopen de apen vrij tussen de bezoekers. In Thailand heb je Lopburi. Precies hetzelfde, maar dan anders.

Lopburi is een stad met een interessante geschiedenis op ongeveer drie uur rijden ten noorden van Bangkok. Het is één van de oudste steden in Thailand en alleen al daarom de moeite van het bezoeken waard.

De oude Khmer-tempel, Prang Sam Yot en het Khmer heiligdom, Sarn Phra Karn zijn prachtige iconen van vervlogen tijden. Het bouwwerk heeft drie prangs, die staan voor Brahma, Vishnu en Shiva (de hindoeïstische drie-eenheid). Het werd later erkend als een boeddhistisch heiligdom.

Makaken

Tegenwoordig is de stad vooral bekend om de honderden makaken, apen die vrij rondlopen in het midden van de stad. De honderden apen zitten werkelijk overal en vormen eigenlijk een ware plaag.

Ieder jaar wordt er in Lopburi een speciaal festival voor de apen georganiseerd. Het festival vindt plaats in het laatste weekend van november en is een belangrijke attractie voor de lokale bevolking en buitenlandse bezoekers. De festiviteiten omvatten o.a. een ‘monkey tea party’ waarbij de makaken verwend worden met snoep, fruit, eieren, komkommers en bananen.

De lokale bevolking voert de apen omdat ze denken dat dit geluk brengt.

Video: reisverslag naar Lopburi en Sukhothai

In deze leuke video zie je een reisverslag van een bezoek aan Lopburi en Sukhothai:

1 reactie op “Lopburi, Apenheul in Thailand (video)”

  1. jasper zegt op

    Lopburi precies hetzelfde als de Apenheul, maar dan anders.
    Dat ” andere” schuilt hem er in dat de apen in Thailand niet alleen veel agressiever zijn, maar ook vaak rabies met zich meedragen. Gekrabt worden is al genoeg om het over te dragen.
    Ik wil er ook nog even op wijzen dat rabies, onbehandeld, een ziekte is met dodelijke gevolgen indien niet direct behandeld, na de eerste krab!

    Dus: geen eten of bananen bij je hebben, niet aanraken, stevige stok in de hand is mijn advies.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website