Lezersinzending: Top 10 dingen die je niet moet doen in Phuket

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending, Thailand tips
Tags:
12 februari 2018

Voor diegenen die Phuket bezoeken hierbij een korte vertaalde samenvatting van een nuttig artikel in de Phuket Gazette. Het origineel is te vinden op: www.phuketgazette.net/lifestyle/top-ten-things-not-phuket# en is het lezen waard.

 • Zwem niet aan de Westkust (Andaman zee) in het laagseizoen (natte seizoen; mei – november). Veel mensen verdrinken daar jaarlijks, de zee is dan verraderlijk. (hoewel voornamelijk Chinezen en Russen die niet kunnen zwemmen).
 • Huur nooit een motor(fiets) zonder geldig motor rijbewijs. In het geval van problemen, zal je verzekeringsmaatschappij niet voor je betalen, je zult in grote financiële problemen kunnen komen. Geef nooit, in geval van huur van de motor, je paspoort af, en verlies het niet uit het oog als er een kopie gemaakt wordt.
 • Rijd nooit een motor zonder helm, het is je enige bescherming als je een ongeluk hebt. Geen enkele dokter kan je hoofdletsel herstellen en ga nooit rijden als je hebt gedronken. De wegen in Thailand zijn ofwel de gevaarlijkste ofwel de tweede gevaarlijkste (afhankelijk van welke rapporten je leest) in de wereld.
 • Bezoek nooit een Tiger Kingdom. Tijgers zijn niet geboren om half gedrogeerd in ketens te zitten, om toeristen selfies te laten maken. Bezoek de Phuket Zoo in Chalong niet; het welzijn van de dieren wordt niet op juiste manier behartigd. Ook de dolfijnenshow moet worden vermeden; Dolfijnen zouden er niet moeten verblijven, het zijn geen circusdieren.
 • Rijd nooit op een olifant. Deze prachtige dieren lijden zoveel pijn en marteling en zijn om wille van de toeristen industrie in hun jeugd al psychisch gebroken. Als je ze wilt bezoeken, kijk dan naar de ‘sanctuaries’ op het eiland (die er elders in Thailand ook zijn), waar ze vredig kunnen verblijven in een veilige omgeving, meestal na vele jaren zwaar werk in vreselijke omstandigheden in de toeristenindustrie. (https://www.phuketelephantsanctuary.org/)
 • Wanneer je fit wilt blijven, ren dan nooit overdag. Sta vroeg op en begin om 4 of 5 uur ‘s morgens. De hitte en vochtigheid zijn gewoon gevaarlijk. Of gebruik de fitnessruimte van het hotel.
 • Stap nooit in een taxi of Tuk Tuk voordat je hebt onderhandeld over het tarief. Phuket’s taxi’s behoren een ​​meter te gebruiken. Dat gebeurt in Phuket gewoon nooit. ‘Meter no work… bla, bla…’. Het enige dat je kunt doen is accepteren dat de prijzen hoog zijn en onderhandelen over de ritprijs, VOORDAT je instapt.
 • Onderteken niets aan contracten in Thailand zonder het te laten controleren door 1: een vertrouwde en gekwalificeerde Thaise advocaat en 2: advies van een westerse advocaat te hebben.
 • Ga nooit in discussie met de Thaise politie om welke reden dan ook. Je komt er elke keer slechter vanaf. Besef ook dat ze erg slecht worden betaald. Als je wordt gestopt voor een kleine misstap – je helm niet draagt ​​of geen geldige licentie bij je hebt, enz. – betaal je gewoon en ga je verder. Word NIET boos of ga niet in discussie met de lokale politie. Hun Engelstalige vaardigheden zijn beperkt en ze vertegenwoordigen een systeem dat je in een berg van problemen, kosten of zelfs de gevangenis kan doen belanden als je je kaarten niet goed speelt. Wat soms raadzaam is: roep de hulp van de toeristen politie in, die kan je eventueel goed bijstaan, met name ook bij een ongeval. Ze zijn vriendelijke en behulpzaam. (Noodnummer: 1155)
 • Kleed je volgens de Thaise waarden. Het is nog steeds een zeer conservatief land als het gaat om wat je draagt ​​en waar je het draagt. Dit wordt acuut zichtbaar als het gaat om het bezoeken van tempels of waar dan ook bij afbeeldingen van leden van de Thaise Koninklijke familie of Boeddha. Loop bijvoorbeeld niet naar het kantoor van Patong Immigration in je korte broek, sandalen en singlet en verwacht service te krijgen – die krijg je niet. En topless gaan op het strand trekt de aandacht van de lokale politie, hoogstwaarschijnlijk met een boete tot gevolg. Het wordt niet op prijs gesteld shirtless te zijn op de meeste terrassen en of restaurants, hoewel velen er zich jammergenoeg niet veel van aantrekken.

auteur: Tim Newton

Tim Newton has lived in Thailand since 2012. An Australian, he has worked in the media, principally radio and TV, for nearly 40 years. He has won the Deutsche Welle Award for best radio talk program, presented 2,800 radio news bulletins in Thailand alone, hosted 330 daily TV news programs, produced 1,800 videos, TV commercials and documentaries and now produces digital media for The Thaiger and Phuket Gazette.

Ingezonden door Ronald


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Lezersinzending: Top 10 dingen die je niet moet doen in Phuket”

 1. Nathalie zegt op

  Wat fijn dat er in deze opsomming ook het dierenwelzijn niet ontbreekt. Dank u!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Antonio zegt op

  Sorry maar dit mag voor geheel Thailand gelden en niet alleen voor toeristen in Phuket.
  Corruptie viert hoogtij in Thailand dus leer er mee om te gaan…..
  Alles heeft zijn prijs hier……want als toerist ben je geheel en al een ATM machine
  De Politie staat op s morgens met als doel jou dag goed te willen verpesten dus.
  De Thai Smile…is just fake…
  TonyM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Ronald Schütte zegt op

   zelf nooit enig probleem gehad met de politie hier en elders in Thailand. Altijd vriendelijk geweest. Het artikel zegt ook: “als de Farang zich plezierig gedraagt en geen overtredingen maakt, is de politie nooit een probleem”.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 3. jan scheys zegt op

  ik heb 30 jaar ervaring met Thailand alhoewel ik er nooit gewoond heb, spreek ook voldoende de taal en kan alleen maar onderstrepen dat al deze punten overeenkomen met de werkelijkheid.
  alleen heb ik deze opmerking:
  toen ik december vorig jaar een taxi vanaf de luchthaven naar mijn hotel in BKK nam vertelde mijn chauffeur dat de agenten voorzichtiger worden om nog “iets bij te verdienen”. ze worden meer en meer zelf gecontroleerd dus dat “onder tafel betalen” zou meer en meer verdwijnen. natuurlijk sijpelt dit waarschijnlijk traag door naar de andere delen van het land en is er nog een lange weg te gaan…
  het is ook zo dat de Thai aan een inhaalrace begonnen zijn en de politieagenten en ook andere mensen beter en beter Engels beginnen te spreken.
  dus je zogezegd van den domme houden en hun taaltje niet begrijpen kan minder en minder en onlopen van je boete zal minder en minder kunnen. heb ik zelf pas vorige week in Chiang Mai nog gezien. elke dag politiecontroles met 5 tot 7 agenten tegelijk en ook voor de “farangs” zonder helm en dergelijke was er geen ontkomen aan!!!
  vroeger toen ik hier voor hier voor het eerst kwam 30 jaar geleden kon iedereen Engelse les geven.
  ik kende toen een heel tof meisje uit een bar in het toen beruchte PATPONG in BKK die amper Engels kende…
  het jaar nadien sprak ze een heel stuk beter Engels en kende ze ook alle namen van coctails.
  de oorzaak? les gekregen van een Australier haha.
  mijn dochter van 21 die 50% Belg/Thai is en die Engels op BBC-level spreekt zou ook graag hier Engelse les komen geven maar helaas… tegenwoordig moet je al een batchelor hebben om Engels te mogen geven! het is ooit anders geweest.
  slecht voor ons maar veel beter voor de Thai en ik beweer dat over een 10-tal jaren de Thai even goed Engels zullen spreken als bvb op de Filippijnen omdat de kwaliteit van het Engels op de scholen er danig op vooruit gaat.
  het platteland en vooral de Isaan zal ook traag maar zeker volgen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Nicky zegt op

  Wij wonen nu 8 jaar in Thailand, waarvan 4 jaar in Chiang Mai. Rijden altijd met de auto. Hebben 2 keer een bekeuring gehad. 1 keer, waarvoor we niet weten waarom. de tweede keer terecht. te snel gereden.
  Misschien ligt het er aan, dat we geen motor rijden. Wij hebben echt nooit problemen. Ook niet bij de immigratie. Velen op het blog klagen over Chiang Mai immigratie. Nooit problemen, altijd keurig geholpen. Enige nadeel, dat men heeeel vroeg moet aanschuiven.
  Ik vind wel dat sommige expats werkelijk ongehoord gekleed zijn. Vorige week nog in het ziekenhuis, zag ik enkele Farang, die gekleed waren, om naar een of ander popfestival te gaan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Ronald Schütte zegt op

   tja. …. en die Farangs zullen deze don’ts niet lezen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website