Voor diegenen die Phuket bezoeken hierbij een korte vertaalde samenvatting van een nuttig artikel in de Phuket Gazette. Het origineel is te vinden op: www.phuketgazette.net/lifestyle/top-ten-things-not-phuket# en is het lezen waard.

 • Zwem niet aan de Westkust (Andaman zee) in het laagseizoen (natte seizoen; mei – november). Veel mensen verdrinken daar jaarlijks, de zee is dan verraderlijk. (hoewel voornamelijk Chinezen en Russen die niet kunnen zwemmen).
 • Huur nooit een motor(fiets) zonder geldig motor rijbewijs. In het geval van problemen, zal je verzekeringsmaatschappij niet voor je betalen, je zult in grote financiële problemen kunnen komen. Geef nooit, in geval van huur van de motor, je paspoort af, en verlies het niet uit het oog als er een kopie gemaakt wordt.
 • Rijd nooit een motor zonder helm, het is je enige bescherming als je een ongeluk hebt. Geen enkele dokter kan je hoofdletsel herstellen en ga nooit rijden als je hebt gedronken. De wegen in Thailand zijn ofwel de gevaarlijkste ofwel de tweede gevaarlijkste (afhankelijk van welke rapporten je leest) in de wereld.
 • Bezoek nooit een Tiger Kingdom. Tijgers zijn niet geboren om half gedrogeerd in ketens te zitten, om toeristen selfies te laten maken. Bezoek de Phuket Zoo in Chalong niet; het welzijn van de dieren wordt niet op juiste manier behartigd. Ook de dolfijnenshow moet worden vermeden; Dolfijnen zouden er niet moeten verblijven, het zijn geen circusdieren.
 • Rijd nooit op een olifant. Deze prachtige dieren lijden zoveel pijn en marteling en zijn om wille van de toeristen industrie in hun jeugd al psychisch gebroken. Als je ze wilt bezoeken, kijk dan naar de ‘sanctuaries’ op het eiland (die er elders in Thailand ook zijn), waar ze vredig kunnen verblijven in een veilige omgeving, meestal na vele jaren zwaar werk in vreselijke omstandigheden in de toeristenindustrie. (https://www.phuketelephantsanctuary.org/)
 • Wanneer je fit wilt blijven, ren dan nooit overdag. Sta vroeg op en begin om 4 of 5 uur ‘s morgens. De hitte en vochtigheid zijn gewoon gevaarlijk. Of gebruik de fitnessruimte van het hotel.
 • Stap nooit in een taxi of Tuk Tuk voordat je hebt onderhandeld over het tarief. Phuket’s taxi’s behoren een ​​meter te gebruiken. Dat gebeurt in Phuket gewoon nooit. ‘Meter no work… bla, bla…’. Het enige dat je kunt doen is accepteren dat de prijzen hoog zijn en onderhandelen over de ritprijs, VOORDAT je instapt.
 • Onderteken niets aan contracten in Thailand zonder het te laten controleren door 1: een vertrouwde en gekwalificeerde Thaise advocaat en 2: advies van een westerse advocaat te hebben.
 • Ga nooit in discussie met de Thaise politie om welke reden dan ook. Je komt er elke keer slechter vanaf. Besef ook dat ze erg slecht worden betaald. Als je wordt gestopt voor een kleine misstap – je helm niet draagt ​​of geen geldige licentie bij je hebt, enz. – betaal je gewoon en ga je verder. Word NIET boos of ga niet in discussie met de lokale politie. Hun Engelstalige vaardigheden zijn beperkt en ze vertegenwoordigen een systeem dat je in een berg van problemen, kosten of zelfs de gevangenis kan doen belanden als je je kaarten niet goed speelt. Wat soms raadzaam is: roep de hulp van de toeristen politie in, die kan je eventueel goed bijstaan, met name ook bij een ongeval. Ze zijn vriendelijke en behulpzaam. (Noodnummer: 1155)
 • Kleed je volgens de Thaise waarden. Het is nog steeds een zeer conservatief land als het gaat om wat je draagt ​​en waar je het draagt. Dit wordt acuut zichtbaar als het gaat om het bezoeken van tempels of waar dan ook bij afbeeldingen van leden van de Thaise Koninklijke familie of Boeddha. Loop bijvoorbeeld niet naar het kantoor van Patong Immigration in je korte broek, sandalen en singlet en verwacht service te krijgen – die krijg je niet. En topless gaan op het strand trekt de aandacht van de lokale politie, hoogstwaarschijnlijk met een boete tot gevolg. Het wordt niet op prijs gesteld shirtless te zijn op de meeste terrassen en of restaurants, hoewel velen er zich jammergenoeg niet veel van aantrekken.

auteur: Tim Newton

Tim Newton has lived in Thailand since 2012. An Australian, he has worked in the media, principally radio and TV, for nearly 40 years. He has won the Deutsche Welle Award for best radio talk program, presented 2,800 radio news bulletins in Thailand alone, hosted 330 daily TV news programs, produced 1,800 videos, TV commercials and documentaries and now produces digital media for The Thaiger and Phuket Gazette.

Ingezonden door Ronald

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersinzending: Top 10 dingen die je niet moet doen in Phuket”

 1. ruud zegt op

  Wanneer je fit wilt blijven, ren dan nooit overdag. Sta vroeg op en begin om 4 of 5 uur ‘s morgens. De hitte en vochtigheid zijn gewoon gevaarlijk. Of gebruik de fitnessruimte van het hotel.

  U bedoelt waarschijnlijk: “als u in leven wilt blijven.”
  In het dorp zijn in 3 dagen tijd 2 mensen overleden door de warmte.
  De alcohol zal waarschijnlijk ook een bijdrage hebben geleverd, teveel alcohol en te weinig water.
  Waarschijnlijk heb ik nog wat overlijdens gemist, want ik heb vanaf meerdere plekken de monniken gehoord.
  Ik ben echter niet zo’n feestganger voor de crematies, dat ik daarnaar op zoek ben gegaan.

  • Marcel weyne zegt op

   Hallo,ik kan ervan meespreken ,in khon kaen een hitte/zonneslag meegemaakt,om een beetje biervet kwijt te raken ,dacht ik zo de baan op zonder eten noch drinken goede remedie,.maar half in de schaduw van een kabientje de slag van de hamer,ik had de kracht niet meer om volledig in de schaduw te gaan zitten.gelukkig voor mij heeft een jong thai koppel de farang naar hotel gebracht.dank je zeer dit is thailand op zijn best
   Grts drsam

 2. Jacques zegt op

  Persoonlijk zijn dit zeker tips waarin ik mij kan vinden. Het dierenleed is zichtbaar aanwezig en ik heb best wel spijt van mijn olifant rit en dierentuin bezoeken. Er is veel mis mee. Maar ja dat is niet iets typisch Thais moet ik gelijk toegeven. Dit treffen we in vele landen aan.

  Op sportief gebied is het zaak dat mensen zich zelf kennen en zich gedragen al gelang het gestel dit toelaat.
  Het verschil tussen fit blijven of in leven blijven is evident.
  Ik ren nog drie keer in de week de laatste vier jaren, ondanks gevorderde leeftijd, in mijn moo baan tien kilometer tussen vier en vijf uur in de ochtend en neem deel aan wegwedstrijden een aantal keren per jaar. Mini marathons (10.5 km) met mensen van alle leeftijd en dat geeft mij veel vreugde en het houdt mij fit.
  Dat de mens zich niet moet inlaten met alcoholische drank om fit te blijven dat weet een ieder. De vele overlijdens van buitenlanders in Thailand is hier getuige van. Er is invloed op de manier waarop we komen te overlijden en een ieder doet dit op zijn eigen manier. Het zij zo. Bezint eer ge begint en zeker in Thailand dan kom je het verst.

  • Johnny BG zegt op

   Oververhitting is ook bij Nederlandse marathon evenementen een probleem en verbaas mij erover waarom men dan toch blijft vasthouden aan zo’n risico en zeker bij warm weer.
   Het excuus is natuurlijk de aantrekkelijkheid (lees inkomsten), waarbij slachtoffers onder minder geoefenden geaccepteerd worden en bij overlijden aan oververhitting men spijt betuigt en zal nagaan of er punten zijn om te verbeteren.
   Mocht oververhitting toeslaan dan direct onder koel water water zetten is een eerste vereiste.

   Niet inlaten met alcohol prediken gaat mij wel weer wat te ver want dan ook is het mogelijk om de mini-runs te lopen.
   Het mag toch ook wel bekend zijn dat je als deelnemer in het verkeer ook wel een risico neemt en dat het einde van een leven te maken heeft met vele vele andere oorzaken die zelfs in een ver verleden hebben plaats gevonden of sowieso te maken hebben met ouderdom zoals prostaatkanker.

   Voor de positivo’s en liefhebbers van de mogelijkheden om de conditie te onderhouden en een bijdrage te leveren aan een goed doel hier een link
   http://www.forrunnersmag.com/events/index.php?language=english

 3. Willy Bëcu zegt op

  Hoewel ik reeds alles wist wat in het artikel.wordt vermeld: prima post! Zeer handig voor mensen die voor de eerste keer naar Thaïland komen, maar zeker ook voor sommige habitués…

 4. Philip zegt op

  De meeste motocycle verhuurders willen je paspoort. Tot op heden heb ik dat altijd gedaan en nooit geen problemen mee gehad.
  Wel altijd een beetje uitgekeken waar ik er ene huurde.
  grt Philip


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website