Koh Lipe is een klein eiland in de provincie Satun, in het uiterste zuiden van Thailand, tegen de grens met Maleisië. Het wordt ook wel de Malediven van Thauland genoemd om dat het eiland zich kan meten met dat tropisch paradijs. De glasheldere zee, kleurrijke koraalriffen, tropische vissen en oogverblindende witte stranden spreken tot de verbeelding.

Koh Lipe is het enige bewoonde eiland van de tien die deel uitmaken van de Andang Archipel. Er zijn drie grotere stranden op het eiland, die je in een wandeling van een uur allemaal kunt bezoeken.

Pattaya Beach is het belangrijkste strand op Koh Lipe. Het is een grote beschutte baai met zacht poederachtige zand, kristal helder blauw water. Je kunt er prima snorkelen vanaf het strand. Sunrise Beach (Hat Chao Ley) en Sunset Beach (Hat Pramong) zijn de andere stranden van belang. Op deze drie stranden zijn ook de accommodaties te vinden, van strandhutjes tot hotelkamers met airco.

Akira Lipe Resort is wellicht het beste resort op het eiland. Het ligt direct aan het Pattaya strand op slechts een paar minuten lopen van de promenade Walking Street, met vele restaurantjes, winkeltjes en barretjes. Akira heeft een mooie rooftop bar. Het resort is perfect voor liefhebbers van een rustige zonvakantie, snorkelaars, duikers en mensen die dat graag combineren met restaurantbezoek, een terrasje en een drankje.

Meer informatie: Akira Lipe Resort

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website