Koh Lipe is een klein eiland in de provincie Satun, in het uiterste zuiden van Thailand, tegen de grens met Maleisië. Het wordt ook wel de Malediven van Thauland genoemd om dat het eiland zich kan meten met dat tropisch paradijs. De glasheldere zee, kleurrijke koraalriffen, tropische vissen en oogverblindende witte stranden spreken tot de verbeelding.

Koh Lipe is het enige bewoonde eiland van de tien die deel uitmaken van de Andang Archipel. Er zijn drie grotere stranden op het eiland, die je in een wandeling van een uur allemaal kunt bezoeken.

Pattaya Beach is het belangrijkste strand op Koh Lipe. Het is een grote beschutte baai met zacht poederachtige zand, kristal helder blauw water. Je kunt er prima snorkelen vanaf het strand. Sunrise Beach (Hat Chao Ley) en Sunset Beach (Hat Pramong) zijn de andere stranden van belang. Op deze drie stranden zijn ook de accommodaties te vinden, van strandhutjes tot hotelkamers met airco.

Akira Lipe Resort is wellicht het beste resort op het eiland. Het ligt direct aan het Pattaya strand op slechts een paar minuten lopen van de promenade Walking Street, met vele restaurantjes, winkeltjes en barretjes. Akira heeft een mooie rooftop bar. Het resort is perfect voor liefhebbers van een rustige zonvakantie, snorkelaars, duikers en mensen die dat graag combineren met restaurantbezoek, een terrasje en een drankje.

Meer informatie: Akira Lipe Resort


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Koh Lipe moet je gezien hebben! (video)”

 1. rene zegt op

  Wij wilden in februari 2019 de 5 uur overtocht bestellen van krabi town naar ko lipe met een ferry. De enige company die vandaar en volgens mij komt hij al van Phuket en gaat zo door naar Trang is Tigerline. Ik besloot eerst de commentaren te lezen op tripadvisor en er waren er vermeld in januari 2019 dat deze maatschappij niet zo veilig werkt. Teveel mensen op de boot,zelf mensen moeten rechtstaan gedurende de overtocht. Valiezen en rugzakken blokkeren half de uitgang en niemand van de bemanning spreekt Engels. Het ontbreken van voldoende reddingsvesten. Na het ongeluk verleden jaar met het merendeel Chinezen zijn er 47 gestorven. Daarna gelezen dat de boot normaal niet mocht uitvaren. Ik heb besloten om dit jaar niet te gaan en misschien volgend jaar proberen vanuit Pak Bara Zuid West thailand met speedboot maar eerst is degelijke informatie opzoeken. Het is hoog seizoen en volgens mijlLappen ze soms de veilige regels aan hun laars.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. peter zegt op

  Gedaan vanuit Satun. Aangekomen met auto op pier, geboekt bij een van de “vele” boekingskantoortjes.
  Auto weg brengen naar een stalling, overdekt, dicht en dus ook in schaduw. 1 persoon om auto weg te brengen, terug op scooter kantoortje. Verplicht zit in het geheel een tour, je bezoekt andere eilandjes voor korte tijd, op de heen weg, natuurlijk is dit duurder voor de alien dan voor de Thai.

  Zoals gezegd enkele eillandjes aan gedaan, voordat je de boot uit bent kan je bijna al weer terug, zeer korte bezoekjes.
  Alle bagage is verstopt achter in de boot onder de stoelen en is de boot verder volgepropt met de tourist, welke een eenvoudige stoel bezit met daarbij een lifejacket. Of er een toilet is weet ik niet, beter die zaken afgehandeld te hebben voordat je in de boot stapt. Een 80 tal mede passagiers en elke plaats benut.
  Ik heb geen mensen zien staan om de overtocht mee te maken.

  Een 5 tal bemanning zorgt voor de bagage en assisteert bij in en uitstappen ZIt je achterin de boot, heb je na een bezoek op een eilandje ineens een natte zitplek. Het is dan een uitgang van boot voor alle passagiers naar het eilandje.
  Daar zaten we gelukkig niet. Het is zoals, wie het eerst komt, eerst maalt. Zat midscheeps aan zijkant.

  Bij Koh Lipe aan gekomen, meren ALLE grote speedboten aan op een PONTON. Alle bagage wordt uitgeladen en moet je ophalen in de totale chaos welke er dan is.
  Je staat met 100den op het ponton. Immers 1 speedboot heeft al zo’n 80 mensen aan boord. Met je hele hebben en houwen moet je vervolgens afdalen naar de longtail boten aan de ander kant.
  Geen systeem, run into the boten. Chaos. De longtail boten brengen je vervolgens naar het strand, waarbij de laatste meters doorwaad moeten worden met de bagage. Naaldhakken of wat voor schoeisel dan ook uit te trekken of niet, wat je wil.
  Vervolgens staat klein vervoer klaar om je naar het hotel te brengen, zoals het kleine type suzuki. Houd je vast want er zijn nog al kuilen en bobbels.
  Kan je gelijk zien wat voor probleem het eiland heeft en dat is: afval.

  Het hotel was redelijk, maar heeft zoals in Thailand overal zijn gebreken, immers zijn Thai niet zo maintenance ingesteld. Gelijk ook een excursie geboekt voor de volgende dag, we waren immers daar maar kort gezien de prijzen van de hotels. De mijne was fair voor de prijs.
  Er wordt/werd nieuwbouw nog steed gepleegd, gelukkig was dit bij mij op aardig afstand van hotel. Geen echte last daarvan ondervonden
  De snorkelexcursie vond ik geslaagd, met een longtailboot en anderen snorkelen. Was het waard te doen.
  In het water komen was niet zo’n probleem, liet me rechtstreeks vanuit boot in het water vallen.
  in de boot komen moet je wel wat voor doen.
  Het centrum is ook helemaal close ingebouwd, optimale benutting van de grond, kost denk ik wel wat.
  Genoeg voedsel te verkrijgen, ook aan het strand zitten restaurants.

  Terug met boot gaat dan rechtstreeks, een uurtje. Natuurlijk wel eerst naar ponton en daarna op boot met volle snelheid terug. Het water was vrij rustig, dus was een meevaller, maar toch een bumpy ride. Je moet niet zeeziekte bevattelijk zijn.

  Zou het geen 2e keer doen, ooit eens Borocay (Philipijnen) gedaan, ook zo’n soort adventure, maar vond ik beter. Misschien omdat ik daar langer bleef en de locatie zeer adorabel was, hoewel dat ook al weer een poos geleden is. Maar Lipe is net zo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website