De kustplaats Khao Lak in de provincie Phang Nga in het zuiden van Thailand is een paradijs van zon, zee en strand.

Het strand van Khao Lak (op circa 70 km ten noorden van Phuket) is ongeveer 12 km lang en nog ongerept, je kan er genieten van de prachtige turquoise wateren van de Andaman Zee.

Voor een relaxte strandvakantie zit je hier goed met een ruime keuze aan tropische stranden zoals Thai Muang Beach, Bangnieng Beach, Khao Lak Beach en Bangsak Beach. Khao Lak Beach is het meest populair, vanwege de prachtige witte stranden. Vanuit Khao Lak kan je duikexcursies maken naar de Similan- en Surin eilanden.

Naast genieten van je rust, kan je in Khao Lak ook van alles beleven. Boek bijvoorbeeld een dagtocht door het tropische binnenland om een stuk van de mooie natuur en rustieke omgeving te zien. Of ga diepzeeduiken in de buurt van de Similan eilanden met ‘Wicked Diving Khao Lak’ en als je geluk heeft, zie je misschien wel een grote Manta!

Bezoek ook de Nam Tok Lampi waterval. Deze waterval is gelegen in Tambon Thai Muang. Het is een middelgrote waterval die onderverdeeld is in drie levels. Elk level is ongeveer 100m hoog. Een andere mogelijkheid is de Nam Tok Tone Prai waterval. Dit is een grote waterval die het gehele jaar stroomt. Indien je de waterval wilt bezoeken dan moet je rekening houden dat je circa 1 km moet lopen. Deze wandeltocht naar de waterval is het beste te doen in het droge seizoen.

Video: Khao Lak een paradijs van zon, zee en strand

Bekijk hier de video:

1 reactie op “Khao Lak een paradijs van zon, zee en strand (video)”

  1. guy zegt op

    Hebben een week geleden nog een dag doorgebracht in Khao Lak: best rustig in wat toch het “hoogseizoen” is. Een tip voor wie wat over de tsunami wil weten/zien. Er is een “tsunami-museum” in Khao Lak; inkom 300THB. Rond de inkom hebben een aantal opportunisten kraampjes opgezet met fotoboeken e.a. “memorabilia”. Het museum zelf zijn we niet binnengeweest (reden= zie onder…), maar van een koppel Amerikaanse toeristen die net buiten kwamen kregen we te horen dat het “no big deal” was. Wij logeerden overigens zelf niet in Khao Lak, maar in Ban Namkhem, 20km noordwaarts. En daar is ook een Tsunami-museum én een herdenkingsmonument die zeker de moeite waard zijn ! Ingang museum is gratis, en je krijgt een gids mee (in ons geval een studente die een aardig mondvol engels sprak) die je doorheen het gebouw loodst. Leuke video-voorstelling incl. Ook het monument aan het strand (vlakbij het museum) is een mooie plek, die vrij goed onderhouden was toen wij een bezoek brachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website