Kanchanaburi & Sukhothai – Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
24 januari 2024

Kanchanaburi ontleent zijn twijfelachtige roem aan de wereldbekende brug over de rivier de Kwai. De provincie grenst aan Myanmar (Birma), ligt 130 km ten westen van Bangkok en staat bekend om het ruige landschap. Vooral voor natuurliefhebbers is Kanchanaburi een uitstekende bestemming.

Een rit over de ‘dodenspoorweg’ is zonder meer indrukwekkend. Deze loopt vanaf de provinciale hoofdstad tot het Nam Tok spoorwegstation dichtbij de Sai Noi waterval. Deze route geeft een goede indruk hoe moeilijk het geweest moet zijn om deze spoorweg aan te leggen. In de omgeving van Kanchanaburi zijn daarnaast drie nationale parken te bezichtigen, waar u kunt kamperen, wandelen, vissen en raften. Het is op diverse plaatsen mogelijk te overnachten.

Wat bijna niemand weet over Kanchanaburi

Kanchanaburi, herbergt een bijna onbekend, maar intrigerend natuurverschijnsel: de zeldzame en geologisch fascinerende formatie genaamd ‘Tiger’s Cave’. Deze grot, diep verscholen in de dichte jungles van Kanchanaburi, is genoemd naar de tijgerachtige strepen op de rotsen binnenin de grot.

Wat deze grot uniek maakt, is de aanwezigheid van kwartsietlagen die door natuurlijke processen zijn verweerd en verkleurd. Deze lagen vertonen patronen en strepen die lijken op de vacht van een tijger, een zeldzaam fenomeen dat slechts in een paar plaatsen ter wereld te zien is. Deze natuurlijke kunstwerken zijn het resultaat van duizenden jaren van geologische activiteit, waarbij mineralen en elementen interageren met de rotsen om deze opvallende patronen te creëren.

Naast zijn geologische betekenis, is ‘Tiger’s Cave’ ook een belangrijke site voor biologische studies. De grot en het omliggende gebied herbergen een verscheidenheid aan zeldzame flora en fauna, waaronder enkele soorten die uniek zijn voor deze regio. Ondanks zijn schoonheid en wetenschappelijke waarde, blijft ‘Tiger’s Cave’ grotendeels onbekend bij de meeste bezoekers van Kanchanaburi, waardoor het een verborgen schat blijft voor avontuurlijke ontdekkingsreizigers en natuurliefhebbers.

Sukhothai

Sukhothai vindt haar oorsprong in de 13e eeuw en was het eerste Thaise koninkrijk. Sukhothai is tevens de grondlegger van het Thaise alfabet en taal. Sukhothai ligt op 430 km ten noorden van Bangkok en bestaat uit een nieuwe en oude stad. In de nieuwe stad vindt men voornamelijk de accommodaties e.d. terwijl in de oude stad het Historische Park is gelegen. Dit schitterende Historische Park, dat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een must bij een bezoek aan Thailand.

Wat bijna niemand weet over Sukhothai

Sukhothai herbergt een fascinerend, maar vaak over het hoofd gezien aspect dat zelfs veel frequente bezoekers niet kennen. Binnen de oude ruïnes van Sukhothai, verborgen tussen de bekende tempelstructuren, bevindt zich een zeldzame verzameling van oude graffiti. Deze graffiti, die dateert uit de 13e tot de 15e eeuw, is te vinden op de muren van sommige tempels en monumenten. Het is een unieke historische getuigenis van het dagelijks leven en de gedachten van de mensen die in het oude Sukhothai leefden. Deze inscripties, variërend van handelsmerken van ambachtslieden tot persoonlijke boodschappen en tekeningen, bieden een zeldzaam en direct inzicht in de sociale en culturele aspecten van het leven in het oude Thailand, ver buiten de officiële kronieken en koninklijke decreten.

Deze graffiti is niet alleen een kostbaar cultureel erfgoed, maar ook een bewijs van de menselijke neiging om zich uit te drukken via kunst en schrift, ongeacht de tijd of plaats. Het bestuderen van deze graffiti geeft historici en archeologen waardevolle informatie over de taal, het schrift en de cultuur van het historische Sukhothai.

Video: Kanchanaburi & Sukhothai

Bekijk de video hieronder:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website