Kanchanaburi & Sukhothai – Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
8 september 2022

Kanchanaburi ontleent zijn twijfelachtige roem aan de wereldbekende brug over de rivier de Kwai. De provincie grenst aan Myanmar (Birma), ligt 130 km ten westen van Bangkok en staat bekend om het ruige landschap. Vooral voor natuurliefhebbers is Kanchanaburi een uitstekende bestemming.

Een rit over de ‘dodenspoorweg’ is zonder meer indrukwekkend. Deze loopt vanaf de provinciale hoofdstad tot het Nam Tok spoorwegstation dichtbij de Sai Noi waterval. Deze route geeft een goede indruk hoe moeilijk het geweest moet zijn om deze spoorweg aan te leggen.

In de omgeving van Kanchanaburi zijn daarnaast drie nationale parken te bezichtigen, waar u kunt kamperen, wandelen, vissen en raften. Het is op diverse plaatsen mogelijk te overnachten.

Sukhothai

Sukhothai vindt haar oorsprong in de 13e eeuw en was het eerste Thaise koninkrijk. Sukhothai is tevens de grondlegger van het Thaise alfabet en taal. Sukhothai ligt op 430 km ten noorden van Bangkok en bestaat uit een nieuwe en oude stad. In de nieuwe stad vindt men voornamelijk de accommodaties e.d. terwijl in de oude stad het Historische Park is gelegen. Dit schitterende Historische Park, dat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een must bij een bezoek aan Thailand.

Video: Kanchanaburi & Sukhothai

Bekijk de video hieronder:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website