Khlong Lan National Park in Kamphaeng Phet

De provincie Kamphaeng Phet ligt niet voor de hand als toeristische bestemming, maar is zeker een bezoek waard.

Wie regelmatig over de Asian Highway 1 tussen Bangkok en het Noorden rijdt, moet de vele kraampjes met bananen, bananenscheuten en andere bananenproducten zijn opgevallen. Verwacht geen luxueuze hotels of opwindende attracties. Maar als je een serene plaats zoekt, die rijk is aan historie en natuurlijke hulpbronnen, is Kamphaeng Phet dé provincie waar je moet zijn.

De provincie Kamphaeng Phet heeft ook een historische betekenis. Gelegen in het lagere noorden van Thailand , voorheen bekend als “Chakungrao City “, is het een belangrijke archeologische vindplaats. En niet te vergeten herbergt de provincie het Kamphaeng Phet Historical Park. Het Kamphaeng Phet Historical Park bestaat uit stadsmuren, grachten, vestingwerken en oude tempels zoals Wat Phra Kaew, Wat Chang Rob, Wat Phra Si Iriyabot met uitstekende lateriet architectuur en daarom staat de tempel dan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Voor natuur en avontuur in de provincie is zowel het nationale park Khlong Lan als de top van Mokju in het nationale park Mae Wong, interessant. In de winter is de top bedekt met mist. Toeristen zullen de retromarkt van Nakorn Chum zeker bezoeken om lokale producten te kopen. De bekende producten van Kamphaeng Phet zijn bananen en Chakungrao grasgelei.

Bezienswaardigheden:

 • Historisch park Kamphaeng Phet
 • Khlong Lan Nationaal Park
 • Wat Phra Si Iriyabot
 • Mae Wong Nationaal Park
 • Nakorn Chum retro-markt

De provincie ligt op ongeveer 358 kilometer van Bangkok. Kamphaeng Phet grenst aan Sukhothai, Phitsanulok, Phichit, Nakhon Sawan, Tak. Dus vanuit Kamphaeng Phet kan je gemakkelijk uitstapjes maken naar de andere provincies zoals Sukhothai.

Mokochu peak in het Mae Wong National Park – Kamphaeng PhetNooit geweten dat er 150 verschillende soorten bananen zijn. Ze zijn te zien in de boomgaard achter het Chalerm Phrakiat National Museum. Een opvallende banaan is de kluay tanee dum, die groeit aan een bijna zwarte boom met zwarte bladstelen en bladeren die lijken op de camouflage outfit van soldaten. De rode banaan wordt als offer aan de goden beschouwd. In het museum zijn de bananenscheuten te koop, evenals op de Banana Market langs de Asian Highway 1.

Bananen (P. Kamput / Shutterstock.com)

Andere bezienswaardigheden zijn het Kamphaeng Phet Historical Park, de Khlong Lan Waterfall en de Mokoju Peak in nationaal park Mae Wong, die 1.964 meter boven zeeniveau ligt.

Wat Chang Rob tempel in Kamphaeng Phet Historical Park, UNESCO World Heritage site

11 reacties op “Kamphaeng Phet is best wel een bezoek waard”

 1. Nicole zegt op

  Wij slapen er nog weleens als we naar Bangkok rijden. Soms te moe om in 1 keer te rijden
  De hotelletjes zijn best te doen voor 1 nacht.
  Er is trouwens een lekker restaurant aan het water

 2. Jos zegt op

  De oude stad is mooi. Er is nu al een paar jaar een bezoekerscentrum. en op belangrijke punten in de stad is gratis wifi.

  Kom er al 17 jaar, en zie er amper toeristenbussen.

 3. Hans zegt op

  Wij overnachten er altijd,wanneer we naar het noorden rijden.
  Leuke hotels aan het water met wifi en ac voor 500/600 baht incl.. een eenvoudig ontbijt.
  Er is een prachtig park met een historisch museum,net over de brug linksaf.
  Het restaurant aan het water is zeker een aanrader.

 4. geert barbier zegt op

  Een heel mooi heringericht museum vooral met oude ceramiek. Ik kom veel liever in khampeng phet dan in ayuttaya: hier stralen de ruines in het teakbos rust uit. Geen toerist te zien. Lekker restaurant ook aan de oude omwallingen maar de naam ben ik kwijt. We logeerden laatst in een b&b van een oostenriker en zijn thaise vrouw op zo’n 15 km. Nogsl naakte kamers maar ok en met een zwembadje

 5. Jos zegt op

  Hi Geert,

  niet doorvertellen anders komen hier ook massa’s toeristen.
  Ik kom hier in de stad nagenoeg nooit een toerist of “lokale Farang” tegen, heerlijk.

  groet van Jos

 6. henk zegt op

  Nog een ‘moetje’ in Kamphaeng Phet is de Phra Ruang hot spring.
  Gratis trouwens.

  • henry zegt op

   Een absolute aanrader.Toegang wel. Voor een private bungalow betaal je 30 baht en 15 baht voor een handdoek

 7. Nicky zegt op

  Heel goed resort wat door een Oostenrijker en zijn vrouw word gerund is MALEE RESORT.
  Zeer vriendelijke mensen , koken ook europees als je wilt. Hadden voorheen in Oostenrijk een Zaak

  • Lydia zegt op

   Wij waren ook bij de Oostenrijker en zijn Thaise vrouw. _Vriendelijke mensen. Supermooie kamers en er was een mooi schoon zwembad bij. Na 2 weken heerlijk Thaifood hebben we daar een schnitzel met friet op.
   We werden heel vroeg wakker van een geluidswagen die door het dorp reed.

 8. Walter zegt op

  Ik ga er jaarlijks heen om een goede vriend te bezoeken in khlong phikrai ..Voor het uitgaansleven hoef je er niet te komen maar er is heel veel te zien. Ga er eens met een local op stap en ontdek de vele tempels en berggrotten daar . Niet ver van Phitsanoluk wat op zich al een mooie stad is waar je weinig toeristen vind , Mooie airport en hotels zijn zeer goedkoop .Ook Sukothai is een aanrader vanwege het grote historische park daar . Weg van de drukte en ontdek de natuur .

 9. Sander zegt op

  Kun je er vanuit Bangkok gemakkelijk met de trein of een snelbus komen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website