James Bond in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
6 april 2019

Mede dankzij de filmindustrie heeft Thailand bekendheid gekregen als toeristische bestemming. Beelden van prachtige maagdelijke stranden brachten het bioscooppubliek in vervoering.

Zo kan je in Phuket een trip boeken naar het ‘James Bond Eiland’. Helaas zal je hem daar niet aantreffen met een mooie Bondgirl aan zijn zijde.

Het eilandje Phang Nga Bay in Thailand is beroemd geworden door de James Bond film ‘The Man With The Golden Gun’ uit 1974. Na een achtervolging door Hong Kong en Bangkok beland Bond op het prachtige eiland.

Het hele gebied rond dit eiland is nogal kenmerkend door de rotsachtige kliffen. Bij de plaatselijke bevolking staat het eiland bekend als ‘Koh Tapu’ oftewel ‘Spijker Eiland’. Dit slaat op de kenmerkende rots in de vorm van een spijker die symbool staat voor de filmlocatie. De tot dan vrij onbekende Phang Nga Bay, veranderde plotsklaps tot een belangrijke toeristische attractie in het zuiden van Thailand.

Vandaag de dag verlaten bussen vol toeristen Phuket, voor een dagtrip naar Phang Nga Bay, waar ze met een ‘Longtail Boat’ naar James Bond Island worden gebracht. Het eiland staat vol met kraampjes waar schelpen en andere snuisterijen te koop zijn. Vreemd genoeg vrijwel geen James Bond fanmateriaal, wat je eigenlijk wel zou verwachten.

Ook populair bij de toeristen zijn de romantische cruises bij een betoverende zonsondergang in dit wonderschone natuurgebied.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website