Fruitige excursies in Rayong
Wie Thailand bezoekt verbaasd zich al snel om de grote hoeveelheden vers fruit die je over al kunt kopen. Juist daarom is het leuk om eens te kijken waar al dit heerlijke zoetsappige fruit vandaan komt.
Bezoek de boomgaarden en fruittelers in Rayong en verbaas je over de hoeveelheid mango’s, ananas, durian, mangosteen, ramboetan en nog meer exotische fruitsoorten.
Er zijn speciale voertuigen die je door de boomgaarden rijden, zodat je de prachtige kleuren, geuren en beelden volledig in je op kan nemen.
Na de tour mag je natuurlijk al het verse fruit proeven. Een waar fruitbuffet zal je smaakpapillen verwennen. Natuurlijk moet je ook Thailand’s favoriete dessert proberen: mango met kleefrijst en een kokosdressing. Wil je wat hartigs, probeer dan een papaja salade.
Je kan na afloop kan je ook voordelig boodschappen doen en de tropische fruitsoorten meenemen naar huis om daar nog eens te genieten van al dit lekkers.
Fruit excursie
Bij de onderstaande telers kan je terecht voor een Fruit excursies:
Suphattra Land
Tel: +66 (0) 38 892 048-9, +66 (0) 89 936 5933
www.suphattraland.com
Suan Yai Da
Tel: +66 (0) 89 099 1297, +66 (0) 89 043 1330, +66 (0) 38 664 369
www.facebook.com/suanyaida
Suan Pa-nun
Tel: +66 (0) 81 300 9518, +66 (0) 81 861 6927, +66 (0) 38 664 477
on.fb.me/1BDTLb3
Suan Pu Yai S o mkuan Bann Lang
Tel: +66 (0) 81 761 9497, +66 (0) 81 991 3233
www.facebook.com/suanpuyaisomkuan
Over deze blogger
-
Bekend als Khun Peter (62), woont afwisselend in Apeldoorn en Pattaya. Al 14 jaar een relatie met Kanchana. Nog niet gepensioneerd, heb een eigen bedrijf, iets met verzekeringen. Gek op dieren, vooral honden en muziek.
Genoeg hobby's, maar helaas weinig tijd: schrijven voor Thailandblog, fitness, gezondheid en voeding, schietsport, ouwehoeren met vrienden en nog wat eigenaardigheden.
Lees hier de laatste artikelen
- Achtergrond9 november 2024Komt er een ernstig conflict tussen Thailand en Cambodja over de soevereiniteit van Koh Kood?
- Bezienswaardigheden9 november 2024Ontdek Thailand’s mooiste nationale parken tijdens het koude seizoen
- Nieuws uit Thailand9 november 2024Bangkok waarschuwt voor zorgwekkende luchtkwaliteit door PM 2.5-deeltjes
- Nieuws uit Thailand9 november 2024Thaise regering zet in op huisvesting, economische groei en grensbescherming
heeft iemand ervaring met Suphattra Land, en hebben ze genoeg fruit en te bekijken in december = toch 100km rijden van Pattaya.
Fruit is er alleen wat er op dat moment geoogst kan worden. Tegenwoordig is het ook ontdekt door de Chinesen, wat betekent dat het heel erg druk is. Met het komst van de toeristen uit Azie zijn ook de prijzen omhoog gegaan. Een ticket voor buitenlanders kost nu 450 B. Het hebben van een Thais rijbewijs maakt niets uit. Ik vind de prijs te hoog voor wat er geboden wordt.
Zeker de moeite waard ,ik ben er verschillende keren geweest met de brommer van Pattaya naar Suphattra land ,leuk om te doen en dan binnen door met de brommer in plaats van de grootte weg .
Tis maar 55 km maar in December weinig fruit aan de bomen wel kan je de rondrit maken en stoppen ze zodat je fruit kan proeven en ook een salade kan eten verder in December niet veel aan.
Wat is de beste periode en hoe ver is het vanaf bangkok.
Beste periode is van april tm juli
Momenteel is het mango tijd. Zelf mango jam maken, fluitje van een cent. Kilo mango op de markt voor 20 baht. Mango schillen, pureren in de blender. Citroensap toevoegen en als je zonder suiker wilt, agar agar toevoegen voor de conservering. Alles in een grote pan, op redelijk hoog vuur aan de kook brengen en roeren maar. Als de jam voldoende dik is het schuim eraf. Intussen glaspotjes steriliseren en warm vullen met het mengsel. Omkeren en afkoelen.
Kan plm 2 weken gebruikt worden. I.pv. agar ager kan suiker. Verhouding met mango plm 1kg mango en 05 kg suiker. Op brood in de yoghurt. Als je zelf appelmoes maakt, ook eenvoudig, voeg dan voor de bite 2 eetlepels toe
Gebruik je de groene mango of de gele mango?
Ik gebruik wat er op de markt is. Gaat altijd goed. De gele vind ik wel iets zoeter. So wie so geef ik de voorkeur aan het gebruik van agar agar als conserveer middel. Met suiker wordt het wel erg zoet.
Kan je i.p.v. agar agar ook tapioca gebruiken?
Want dat gebruik ik dagelijks om mijn sausen, de jus etc. te binden.
Graag hoor ik hoe anderen dat doen.