Vietnam

Stel je voor, je bent in Thailand en hebt het daar helemaal naar je zin. Maar met zo’n multiple entry visum zit er een klein addertje onder het gras: je mag niet onafgebroken in het land blijven. Om aan de regels te voldoen, moet je dus af en toe even de grens over. Bijvoorbeeld na 60 dagen met een Multiple Entry Tourist Visa (METV).

Het klinkt misschien eerst als een gedoe, maar eigenlijk is het een geweldige kans om de buurlanden te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een kort tripje maken naar Cambodja om de indrukwekkende Angkor Wat te zien, of even naar Laos om te relaxen in Luang Prabang. Of wat dacht je van een uitstapje naar Vietnam of Maleisië?

Het is eigenlijk een win-win: je blijft legaal in Thailand en krijgt ook nog eens de kans om meer van Zuidoost-Azië te zien. Natuurlijk moet je wel even opletten op de visumregels van het land waar je naartoe gaat, maar dat is meestal snel geregeld. Zo wordt een noodzakelijke regel eigenlijk een mooi excuus voor wat extra avonturen!

Cambodja

Even Thailand uit voor je visum, dit zijn leuke uitstapjes in buurlanden

Als je Thailand tijdelijk moet verlaten, bijvoorbeeld vanwege de voorwaarden van een multiple entry visum, zijn er verschillende aantrekkelijke bestemmingen in de omliggende landen die je kunt bezoeken. Hier zijn enkele ideeën voor leuke uitstapjes:

1. Cambodja

 • Siem Reap en Angkor Wat: Bezoek de beroemde tempels van Angkor Wat en verken de charmante stad Siem Reap.
 • Phnom-Penh: Ontdek de hoofdstad met zijn historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis en het Tuol Sleng Genocide Museum.

2. Laos

 • Luang Prabang: Een UNESCO Werelderfgoed stad bekend om zijn goed bewaarde architectuur en spirituele sfeer. Bezoek de talrijke tempels en de beroemde Kuang Si watervallen.
 • Vientiane: De relaxte hoofdstad biedt bezienswaardigheden zoals de Gouden Stoepa (Pha That Luang) en het COPE bezoekerscentrum.

3. Maleisië

 • Kuala Lumpur: Verken de levendige hoofdstad met zijn iconische Petronas Twin Towers en bruisende markten.
 • Penang: Bekend om zijn koloniale architectuur, levendige straatkunst en heerlijke straatvoedsel.

4. Myanmar

 • Yangon: Bezoek de indrukwekkende Shwedagon Pagode en ervaar de unieke cultuur en geschiedenis van de stad.
 • Bagan: Verken de oude stad met duizenden boeddhistische tempels verspreid over het landschap.

5. Vietnam

 • Ho Chi Minhstad: Ontdek het dynamische stadsleven, oorlogsmusea en de nabijgelegen Cu Chi tunnels.
 • Hanoi: Bezoek de hoofdstad met zijn rijke geschiedenis, charmante oude wijk en het mausoleum van Ho Chi Minh.

Praktische tips

 • Visumvereisten: Controleer de visumvereisten voor het land dat je wilt bezoeken. Sommige landen bieden visum bij aankomst of e-visums.
 • Reisgezondheid: Zorg voor de nodige vaccinaties en neem voorzorgsmaatregelen voor reisgezondheid.
 • Vluchtverbindingen: De meeste van deze bestemmingen zijn gemakkelijk bereikbaar via korte vluchten vanuit grote Thaise steden.
 • Denk aan je reisverzekering. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor eventueel je Thaise partner als die meegaat. Een Nederlandse reisverzekering voor jezelf of Thai, kun je hier afsluiten: https://www.reisverzekeringkorting.nl/blog/reisverzekering/nederlanders-thailand/

Deze uitstapjes bieden een mooie gelegenheid om de rijke culturele diversiteit en natuurlijke schoonheid van Zuidoost-Azië te ervaren, terwijl je ook voldoet aan de vereisten van je Thaise visum.

6 reacties op “Even Thailand uit voor je visum, dit zijn leuke uitstapjes in buurlanden”

 1. PEER zegt op

  Siem Reap met z’n Angkor Wat-tempelprovincie is voor mij ‘n ideale fietstour vanuit Ubon Ratchathani.
  Ik ga altijd op touriststempel naar Thailand.
  Omdat ik telkens, na 1 verlenging, Thailand uit moet, ga ik van Ubon Ratchathani zuidelijk de grens bij Chom Sa Nang over. Omdat het daar niet druk is heb ik binnen 5 minuten het visum en kan verder gaan trappen.
  Lekker even ‘n weekje historie snuiven en dán mag ik weer 60 dgn van Thailand genieten.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik moet het niet omdat ik gewoon een verlenging op basis van mijn inkomen kan krijgen, maar toch vind ik het leuk af en toe even naar een buurland te reizen. Tot nu toe is het Maleisië geweest. Twee jaar geleden naar KL en vorig jaar naar Penang. Heerlijk. Lieve mensen die graag een praatje houden en heerlijk eten aldaar.
  We moeten toch eens naar die andere landen gaan….

 3. henk zegt op

  Ik heb het ook een aantal maal toegepast. Zo ben ik naar Phnom Penh in Cambodja gevlogen, heb Vientiane in Laos bezocht en ben op Langkawi (Maleisië) geweest.

  Maar ben ook wel eens wat verder geweest, zoals Hong Kong en een trip langs een paar Chinese steden (Beijing, Shang Hai en Zhangjiajie).

 4. M zegt op

  Er moet bij vermeld worden dat wanneer je terug vliegt vanuit laos dat ze vragen na een boeking die je gemaakt hebt om thailand te verlaten. Die willen ze zien op de luchthaven anders kunnen/gaan ze je weigeren om in te stappen. Dus als je een “vrij” reiziger bent en nog geen volgende vlucht thailand uit geboekt hebt maak een nepboeking. Dit probleem heb ik overigens nooit wanneer ik over land de grens oversteek.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is enkel voor reizigers die met een Visa Exemption Thailand willen binnen komen en geldt voor een vertrek vanuit gelijk welk land ter wereld naar Thailand. Het zijn de luchtvaartmaatschappijen die dit eisen (de meeste toch).

   Voor reizigers die met een visum of re-entry vertrekken geldt die eis niet.

 5. marion zwartjes zegt op

  Moderator: visumvragen moeten via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website