Een leuke dagtrip vanuit Bangkok is een bezoek aan het Erawan National Park in Kanchanaburi. Het natuurpark is vooral een trekpleister dankzij de vele watervallen.

Je zult verbaasd staan over de schoonheid van de provincie Kanchanaburi, zo vindt je er woeste rivieren, romantische watervallen, dicht begroeide heuvels en wilde dieren in de tropische jungle.

Neem zeker je zwemkleding mee als je naar de watervallen gaat. Er zijn verschillende mogelijkheden om heerlijk te badderen. Het water is zo helder dat je ook nog honderden visjes kan spotten.

Vooral de waterval met 7 niveaus is in trek. Je moet wel goed ter been zijn. Want het pad naar boven is ruim anderhalve kilometer lang en een behoorlijk klim over het glibberige pad. Neem daarom stevige wandelschoenen mee. Onderweg zie je misschien ook wel aapjes die er in het wild leven.

 • Locatie: Erawan National Park op 60 kilometer van Kanchanaburi.
 • Openingstijden: Iedere dag geopend van 07:00 – 16:30 uur.
Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Erawan National Park in Kanchanaburi”

 1. Jan zegt op

  Lange tijd geleden als eens gedaan en was toen best een hele mooie wandeling, inspannend maar mooi. Het was toen niet te druk en hebben er een hele dag overgedaan. Ongeveer 8 jaar geleden nog keer gedaan en wat ons al opviel was dat de “romantiek” wel verdwenen was en dat er busladingen mensen kwamen voor de tocht. Ook nu de tocht gedaan. Ook viel het ons op dat er opmerkelijk minder water stond tussen de niveaus om te zwemmen. Wij hadden ook wel het vermoeden dat er middels een grote buis water naar boven word geperst. De tocht en de omgeving blijven mooie maar het is nu (zoals zoveel mooie dingen) een toeristentrekker.

 2. Michel zegt op

  Zijn er ook watervallen te zien zonder een klim te maken. Ik ben nl. slecht ter been.

 3. Marcel zegt op

  Na een val op mijn knie begon de wond te etteren. Op advies naar de Erewan watervallen gegaan, waar de visjes de wond ‘leeg’ gegeten hebben. Beetje ontsmettingsmiddel erop, en de wond begon goed te genezen. DANK AAN DE VISJES !!! 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website