In de betoverende metropool Bangkok, waar moderniteit en traditie elkaar ontmoeten, ligt een verborgen juweeltje dat zowel historici als kunstliefhebbers betovert: het Erawan Museum. Dit culturele icoon, gelegen in de wijk Samut Prakan, is niet zomaar een museum; het is een reis door de mythische en spirituele geschiedenis van Thailand, een reis die begint bij de imposante driehoofdig olifant die de skyline domineert.

De entree van het museum is een visueel spektakel op zich. Het eerste dat je opvalt, is het gigantische bronzen beeld van de olifant Erawan, die met zijn drie majestueuze koppen symbool staat voor de hindoeïstische god Airavata. Dit kunstwerk, dat 29 meter hoog is en op een sokkel van 15 meter staat, is het meesterwerk van de visionaire Thai industrieel en kunstverzamelaar, Khun Lek Viriyaphant. Hij wilde een heiligdom creëren dat de rijke cultuur en religieuze verhalen van Thailand zou behouden en onderwijzen aan toekomstige generaties.

Bij binnenkomst in het museum word je meteen overweldigd door de adembenemende decoraties. De binnenkant van de basis van de olifant is een ware schatkist van kunst en geschiedenis. De begane grond symboliseert de onderwereld, waar je door een labyrint van antieke kunstwerken, religieuze artefacten en prachtige schilderijen kunt dwalen. Elke hoek van deze ruimte vertelt een verhaal, van de oude beschavingen van Zuidoost-Azië tot de invloeden van het Hindoeïsme en Boeddhisme.

De tweede verdieping vertegenwoordigt de aardse wereld en is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van Thailand. Hier vind je delicate keramiek, eeuwenoude vazen en historische beelden. De prachtige plafondschilderingen en de glas-in-loodramen laten een regenboog van kleuren over de bezoekers vloeien, wat bijdraagt aan de magische sfeer van deze plek. De centrale trap, rijkelijk versierd met mythologische figuren, leidt je verder omhoog naar een wereld van dromen en goddelijke pracht.

De top van de olifant herbergt de Hemelse Wereld, een serene ruimte die je letterlijk dichter bij de hemel brengt. In deze heilige ruimte vind je een vergulde Boeddha, omringd door relikwieën en spirituele symbolen. De stilte en de serene sfeer hier nodigen uit tot reflectie en meditatie, waardoor je je losmaakt van de drukte van de stad beneden en een moment van innerlijke rust vindt.

Het Erawan Museum is meer dan alleen een tentoonstellingsruimte; het is een symbool van de onsterfelijkheid van kunst en cultuur. Het vertegenwoordigt de visie van een man die zijn leven wijdde aan het bewaren van de schatten van Thailand, en biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in een wereld waar mythe en werkelijkheid samenkomen.

Een bezoek aan het Erawan Museum is niet alleen een ontdekkingstocht door de Thaise geschiedenis en kunst, maar ook een spirituele reis die je betovert en inspireert. Of je nu een kunstliefhebber, een geschiedenisliefhebber of een toevallige reiziger bent, dit museum biedt een ervaring die je niet snel zult vergeten. Dus de volgende keer dat je in Bangkok bent, maak dan een reis naar Samut Prakan en laat je meevoeren door de magie van het Erawan Museum.

Locatie en bereikbaarheid

Het Erawan Museum bevindt zich in de provincie Samut Prakan, een gebied dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit het centrum van Bangkok. Het exacte adres is: 99/9 Moo 1 Bangmuangmai, Samut Prakan 10270, Thailand.

Hoe er te komen

Per auto/taxi: Vanuit het centrum van Bangkok is het museum ongeveer 30 minuten rijden, afhankelijk van het verkeer. Taxi’s en rideshare-diensten zoals Grab zijn gemakkelijk beschikbaar en een handige optie.

Per openbaar vervoer: Neem de BTS Skytrain (Sukhumvit-lijn) naar station Bearing. Vanaf daar kun je een taxi nemen naar het museum, wat ongeveer 10-15 minuten duurt.

Openingstijden

Het Erawan Museum is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 19:00 uur. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan om de drukte te vermijden en te genieten van een rustigere ervaring.

Entreeprijs

• Voor Thaise inwoners: 200 THB voor volwassenen en 100 THB voor kinderen.

• Voor buitenlandse toeristen: 400 THB voor volwassenen en 200 THB voor kinderen.

• Kinderen onder de 6 jaar hebben gratis toegang.

Tips voor bezoekers

Kledingvoorschrift: Aangezien het museum heilige en religieuze artefacten bevat, wordt van bezoekers verwacht dat ze zich respectvol kleden. Bedek schouders en knieën.

Gidsen en audiotours: Het museum biedt gidsen en audiotours in verschillende talen aan, wat een extra dimensie geeft aan je bezoek en helpt bij het begrijpen van de rijke verhalen en geschiedenis achter de exposities.

Faciliteiten: Er is een café en een souvenirwinkel op het terrein, waar je kunt genieten van een drankje of een aandenken aan je bezoek kunt kopen.

Het Erawan Museum biedt niet alleen een visueel indrukwekkende ervaring, maar ook een diepgaande culturele en spirituele ontdekkingstocht. Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis, of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, dit museum zal je zeker niet teleurstellen.

@aj.some.more Erawan Museum Bangkok is I think one of the most underrated museums in Bangkok. Would visit Erawan Museum? #erawanmuseum #bangkokplacestogo #bangkoktravel #TikTokกินเที่ยว #พิกัดลับกรุงเทพ #ajsomemore ♬ เสียงต้นฉบับ – ภูผา

4 reacties op “De magie van het Erawan museum in Bangkok (video)”

 1. Klaas zegt op

  Het rose pasje wordt geaccepteerd, zodat de farang voor thaise prijs naar binnen kan.

 2. eli zegt op

  Inmiddels gaat de Sukhumvit line al enige tijd flink wat verder dan Bearings en heeft het museum een eigen station, “Chang Erawan” waarvandaan je vijf minuten moet teruglopen naar het Museum

 3. Dries van kuijk zegt op

  Hoe kom ik aan het rose pasje.graag mail naar [email protected] u.

  • RonnyLatYa zegt op

   Krijg je normaal automatisch bij je gele Tabien Baan..
   Moet je maar eens naar je gemeentehuis gaan als je dat graag hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website