Coconut Island bij Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Thailand tips
Tags: , ,
20 november 2022

Coconut Island ligt op ongeveer 2 kilometer van Phuket in het oosten en is een satellieteiland van Phuket. Kokos Eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 2620 rai en het eiland, je kan het al raden bestaat voornamelijk uit  kokosnootplantages.

Er zijn twee pieren op het eiland. De pier (Laem Hin) aan de westkant van het eiland is bestemd voor toeristenboten. Er is nog een pier in het Noorden maar dat is een vissershaven.

Bezoekers van Kokosnoot-eiland  kunnen vanaf Phuket met de boot naar het eiland. Een stukje verder varen naar de nabijgelegen eilanden, zoals Rang Yai Island, is zeker ce moeite waard. Het eiland heeft prachtige schone witte stranden.

Op Coconut Island zelf is een mangrove bos en je kan zien hoe vissers er leven. Daarnaast heeft het eiland ook prachtige stranden.

Rating: 4.38/5. From 8 votes.
Please wait...

2 reacties op “Coconut Island bij Phuket”

  1. Peter zegt op

    1 maand geleden dit eiland bezocht. Er is één groot resort (The Village) waarbij een 24/7 watertaxidienst zorgt voor een makkelijke bereikbaarheid. Het eiland ligt aan de oostzijde van Phuket dat minder bekend is, maar deze plek is zeker een pareltje te noemen. Het is daarom rustiger als de westzijde van Phuket.
    Diverse restaurants aan de kust en in de lagune zijn gespecialiseerd in seafood.
    Kortom, het is zeker een verblijf waard.

  2. Ruud NK zegt op

    Twintig jaar geleden voor het eerst daar geweest. Het geboorte eiland van mijn schoonzus. Wij moesten door het water waden om aan land te komen. Mijn broertje had daar een huis. Heerlijk er om te zijn, alleen tot 20.00 uur electra. Een heel mooi eiland was het toen. Er woonde toen slechts 196 mensen. Een klein schooltje en alles moest dagelijks van Phuket eiland komen inclusief ijs voor de koeling. Geen sterke drank want er woonde enkel moslims. Geen resorts toen en ook pas later de vis restaurants voor de kust. Bij de komst van de resorts zijn de meeste oorspronkelike bewoners, na verkoop van hun grond, vertrokken. Acht jaar geleden was ik daar voor het laatst en kon wel janken van alle veranderingen die plaats hadden gevonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website