Coconut Island ligt op ongeveer 2 kilometer van Phuket in het oosten en is een satellieteiland van Phuket. Kokos Eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 2620 rai en het eiland, je kunt het al raden, bestaat voornamelijk uit kokosnootplantages.

Er zijn twee pieren op het eiland. De pier (Laem Hin) aan de westkant van het eiland is bestemd voor toeristenboten. Er is nog een pier in het Noorden, maar dat is een vissershaven. Bezoekers van Kokosnoot-eiland  kunnen vanaf Phuket met de boot naar het eiland. Een stukje verder varen naar de nabijgelegen eilanden, zoals Rang Yai Island, is zeker de moeite waard. Het eiland heeft prachtige schone witte stranden. Op Coconut Island zelf is een mangrove bos en je kan zien hoe vissers er leven. Daarnaast heeft het eiland ook prachtige stranden. De stranden hier zijn rustig en vredig, met zacht wit zand en helder, kalmerend water dat ideaal is voor zwemmen en snorkelen. Het koraalrif rondom het eiland is een attractie voor duikers en snorkelaars die de rijke onderwaterwereld willen verkennen.

Het eiland is bereikbaar per boot vanuit Phuket en is perfect voor dagtrips of langere verblijven. Er zijn een aantal resorts op het eiland die een scala aan accommodaties bieden, van eenvoudige bungalows tot luxe villa’s. Deze resorts zorgen vaak ook voor activiteiten zoals kajakken, vissen, en fietsen, waardoor bezoekers de schoonheid van het eiland op verschillende manieren kunnen ervaren.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de cultuur, biedt het eiland een kijkje in het leven van de lokale gemeenschap die voornamelijk afhankelijk is van de visserij en de kokosnootproductie. Een bezoek aan Coconut Island biedt een mooie kans om te ontsnappen aan de drukte en om te genieten van de natuurlijke charme en rust van een traditioneel Thais eiland.

2 reacties op “Coconut Island bij Phuket: Koh Maphrao”

  1. Peter zegt op

    1 maand geleden dit eiland bezocht. Er is één groot resort (The Village) waarbij een 24/7 watertaxidienst zorgt voor een makkelijke bereikbaarheid. Het eiland ligt aan de oostzijde van Phuket dat minder bekend is, maar deze plek is zeker een pareltje te noemen. Het is daarom rustiger als de westzijde van Phuket.
    Diverse restaurants aan de kust en in de lagune zijn gespecialiseerd in seafood.
    Kortom, het is zeker een verblijf waard.

  2. Ruud NK zegt op

    Twintig jaar geleden voor het eerst daar geweest. Het geboorte eiland van mijn schoonzus. Wij moesten door het water waden om aan land te komen. Mijn broertje had daar een huis. Heerlijk er om te zijn, alleen tot 20.00 uur electra. Een heel mooi eiland was het toen. Er woonde toen slechts 196 mensen. Een klein schooltje en alles moest dagelijks van Phuket eiland komen inclusief ijs voor de koeling. Geen sterke drank want er woonde enkel moslims. Geen resorts toen en ook pas later de vis restaurants voor de kust. Bij de komst van de resorts zijn de meeste oorspronkelike bewoners, na verkoop van hun grond, vertrokken. Acht jaar geleden was ik daar voor het laatst en kon wel janken van alle veranderingen die plaats hadden gevonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website