(Bubbers BB / Shutterstock.com)

Een leuk dagje uit en zeker voor kinderen, is een bezoek aan het Bung Chawak Aquarium in Suphan Buri op ongeveer 160 kilometer ten noordwesten van Bangkok.

Toeristen en andere liefhebbers kunnen hier genieten van een groot aquarium, een dierentuin, een recreatiezone met biologische boerderijen en een rijstmolen.

Een must-see is het Bung Chawak Aquarium, met zoet- en zoutwatervissen uit de hele wereld. Het aquarium is in februari 1998 geopend als een project ter ere van de Thaise koning. In drie gebouwen kan je meer dan 100 soorten zoetwater- en zeevissen uit Thailand en andere landen bekijken. Hoogtepunt is een 400 m3 aquarium, met een 8.5 m lange doorzichtige tunnel, waar duikers vier keer per dag de vissen voeren.

Verder is een bezoek aan een krokodillenvijver van drie rai de moeite waard. Daar leven 100 zoetwater krokodillen, variërend van 1,5 m tot 4 m lang. Het Wildlife and Plant’s Management and Development Centre is ook leuk op te bezoeken. Dit is een soort dierentuin met onder andere een 25 m – hoge volière, tijgers en leeuwen, watervogels, Siamese Haardplaat fazanten en zeldzame vogels. Maar je treft er ook giraffen, struisvogels, zebra’s en kamelen aan.

Het Bung Chawak Aquarium is van maandag tot vrijdag geopend van 08:30-17:00. In het weekend en op feestdagen van 08:30-18:00 8:30-17:00 uur.

4 reacties op “Thailandblog tip: Bung Chawak Aquarium in Saphan Buri”

 1. henry zegt op

  Bung Chawak is inderdaad een aanrader, er is ook een mooie botanische tuin. Trouwens de provincie Suphan Buri heeft heel wat te bieden. Gelukkig is het tot hiertoe gevrijwaard gebleven van buitenlands tourisme, maar wel heel populair bij de Thai en de Ba,nkokians.

 2. Johan zegt op

  Klopt wel erg duur maar de moeite waard.en je bendt een paar uur bezig.Er is een relaxruimte met lederen rust bank en je kijkt dan naar een heel groot aquarium met roze kwallen yellievis en met HIFI rustgevende muziek. En je kon toen ook met een duikerspak het aquarium in.Als ik weer eens in de gelegenheid kom wil ik het nog eens mee maken.Ik begin nu alvast met wat geld sparen. Groetjes Jo-Han

 3. Petervz zegt op

  De haaientunnel is meen ik de grootste ter wereld. Aanmerkelijk groter dan Siam Ocean Orld en vele malen goedkoper. Wordt in dit artikel vreemd genoeg niet genoemd.

 4. Vincent zegt op

  Vorige week betaalden mijn Thaise echtgenote en ik ieder Tbt 150 entree. De officiêle toegangsprijzen voor het grote aquarium zijn echter:
  voor volwassen: tbt 150 (Thai) of tbt 200 (non-Thai)
  voor kinderen: tbt 50 (Thai) of tbt 100 (non-Thai).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website