(shutter_o / Shutterstock.com)

Buffalo Bay is een ongerept strand van Koh Phayam in de provincie Ranong. Het is verborgen parel in het zuiden. Het is net alsof je teruggaat naar Thailand in de jaren ’70.

Een uitgestrekt strand met laguneachtig water, oogverblindend, mooi en ongerept. Je vindt er alleen zon, poederwit zand, een mooi landschap en een relaxte sfeer. Tijdens vloed kun je genieten van helder warm water. Bij eb verschijnt het strand en kun je een lange wandeling maken.

Op het eiland kun je genieten van de azuurblauwe zee, kajakken en het mangrovebos verkennen of na het middaguur lekker luieren in het warme water. Na de spectaculaire zonsondergang is het strand bedekt met rust en duisternis onder een schitterende sterrenhemel.

Het ongerepte strand is een toevluchtsoord voor de bijzondere neushoornvogels. Verbazingwekkend dat je deze zeldzame vogels hier zo gemakkelijk kan zien, ze springen rond onder de palmbomen. Dit is de charme Koh Phayam, de ongedwongen sfeer maken het een oase van rust.

Bijzonderheden over Buffalo Bay

Buffalo Bay, ook bekend als Ao Khao Kwai, op het Thaise eiland Koh Phayam is een relatief onontdekt juweel, ver van de drukte van de meer populaire Thaise bestemmingen. Hier zijn enkele minder bekende feiten over Buffalo Bay:

  • Naamgeving door lokale waterbuffels: Buffalo Bay kreeg zijn naam van de waterbuffels die in het gebied rondzwerven. Deze buffels behoren tot de lokale boeren en zijn vaak te zien, terwijl ze rustig langs het strand wandelen of in de nabijgelegen velden grazen.
  • Geringe ontwikkeling: In tegenstelling tot andere Thaise stranden is Buffalo Bay niet overontwikkeld. Er zijn beperkingen op grootschalige commerciële ontwikkelingen, waardoor het zijn natuurlijke charme en rustieke gevoel behoudt. Dit betekent minder drukte en een meer authentieke Thaise ervaring.
  • Rijke biodiversiteit: De wateren rond Buffalo Bay zijn thuis voor een rijke mariene biodiversiteit. Het is een ideale plek voor snorkelen en duiken, met de mogelijkheid om een verscheidenheid aan zeeleven te zien, waaronder kleurrijke vissen en koraalriffen.
  • Zonsondergangen en sterrenhemels: Door zijn afgelegen ligging biedt Buffalo Bay enkele van de spectaculairste zonsondergangen in Thailand. Bovendien, door de beperkte lichtvervuiling, is het een fantastische plek om ’s nachts sterren te kijken.
  • Culturele integratie: De lokale gemeenschap in Buffalo Bay bestaat uit een mix van Thaise en Moken (zeenomaden) culturen. Dit biedt bezoekers een unieke kans om te leren over deze diverse culturele tradities en levenswijzen.
  • Duurzaam toerisme: Er is een groeiende beweging in Buffalo Bay gericht op duurzaam toerisme. Veel van de lokale bedrijven en resorts zijn gericht op milieuvriendelijke praktijken om de natuurlijke schoonheid van het gebied te behouden.
  • Beperkte toegankelijkheid: Een van de redenen waarom Buffalo Bay minder bekend is, is vanwege zijn beperkte toegankelijkheid. Het eiland Koh Phayam kan alleen per boot worden bereikt, wat bijdraagt aan de afgelegen en ongerepte natuur van de baai.

Hoe komt u er: Koh Phayam is een 12 mijl varen met de boot vanaf Ranong Town. Speedboten vertrekken tot negen keer per dag vanaf Ranong’s Koh Phayam-pier naar Koh Phayam.

Neushoornvogel

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website