Het stenenrijk van Chaiyaphum (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , , , , ,
14 februari 2020

Chaiyaphum is een provincie in het noordoosten van Thailand in het gebied dat ook wel Isaan wordt genoemd. Met een oppervlakte van 12.778,3 km² is het de 7e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 340 kilometer van Bangkok. Chaiyaphum grenst aan Phetchabun, Khon Kaen en Nakhon Ratchasima.

Chaiyaphum is niet de meest bekende provincie in Thailand, ondanks dat het de thuisbasis is van enkele van de beste nationale parken. Vooral het Mo Hin Khao in het Phu Laen Kha National Park is interessant: Het is het Stonehenge van Thailand.

In tegenstelling tot veel provincies in Thailand is de beste tijd om Chaiyaphum te bezoeken eigenlijk tijdens het regenseizoen, want dan staat de beroemde bloem, de Krachiao (Siam Tulip) in bloei. Deze prachtige bloemen zijn te vinden in de Sai Ngam en Thepsathit National Park.

Een van de zeven wonderen van Thailand is Mor Hin Khao, de heuvel van de witte rotsen, die vaak vergeleken wordt met Engeland’s Stonehenge. In deze video krijg je een indruk van de schoonheid van Chaiyaphum.

Video: Het stenenrijk van Chaiyaphum (video)

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website