Het stenenrijk van Chaiyaphum (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , , , , ,
17 februari 2023

Chaiyaphum is een provincie in het noordoosten van Thailand in het gebied dat ook wel Isaan wordt genoemd. Met een oppervlakte van 12.778,3 km² is het de 7e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 340 kilometer van Bangkok. Chaiyaphum grenst aan Phetchabun, Khon Kaen en Nakhon Ratchasima.

Chaiyaphum is niet de meest bekende provincie in Thailand, ondanks dat het de thuisbasis is van enkele van de beste nationale parken. Vooral het Mo Hin Khao in het Phu Laen Kha National Park is interessant: Het is het Stonehenge van Thailand.

In tegenstelling tot veel provincies in Thailand is de beste tijd om Chaiyaphum te bezoeken eigenlijk tijdens het regenseizoen, want dan staat de beroemde bloem, de Krachiao (Siam Tulip) in bloei. Deze prachtige bloemen zijn te vinden in de Sai Ngam en Thepsathit National Park.

Een van de zeven wonderen van Thailand is Mor Hin Khao, de heuvel van de witte rotsen, die vaak vergeleken wordt met Engeland’s Stonehenge. In deze video krijg je een indruk van de schoonheid van Chaiyaphum.

Video: Het stenenrijk van Chaiyaphum (video)

Bekijk hier de video:

2 reacties op “Het stenenrijk van Chaiyaphum (video)”

 1. Jan Scheys zegt op

  Heeft iemand meer info en foto’s over Chaiyaphum o.a. de safierenmarkten waardoor die streek zo beroemd is. Bij mijn volgend bezoek aan Thailand zou ik die markten eens willen bezoeken.

 2. bert zegt op

  De bijnaam het Thaise Stonehenge gaat voor een belangrijk deel mank, want de steenformaties van Mo Hin Khao zijn gevormd door de natuur, terwijl Stonehenge het resultaat is van mensenhanden.
  De formatie op een hoogte van 765 meter bestaat uit vijf pilaren in de natuur met grillige vormen. De rotsblokken zijn ongeveer 12 meter hoog. Elke pilaar heeft zijn eigen mythologische verhaal.
  Een pad voert naar een gebied met veel meer kleinere pilaren met vreemde en zeldzame vormen die lijken op paddenstoelen, boten, olifanten, schildpadden.. De stenen waren ooit onzichtbaar door dichte bossen.
  Je kunt er kamperen, maar je moet je eigen tent meenemen. Er is sanitair. Koop een goedkoop tentje in de Big C en je beleeft de avond en de nacht van je dromen.
  Chaiyaphum is onbekend, Maar feitelijk niet ver weg van Khon Kean met een luchthaven, een station en de Mittraphap: de grote weg 2 van Bangkok naar Laos. Diverse hotels en resorts bieden een shuttleservice. Ook de metropoel Khorat is niet ver weg.
  De hoofdstad is ontspannen. Er zijn parken, meertjes, leuke koffietentjes, restaurants en bars. Zelfs Robbinson ontbreekt niet.
  Chaiyaphum wijkt voor een belangrijk deel af van de vlakke Isaan met de rijstvelden, want een flink deel is bergachtig. . Ongeveer 50% van de provincie is bedekt met bossen.
  Chaiyaphum staat in Thailand bekend om de rust en de natuurlijke schoonheid, die het best gewaardeerd wordt in de vier nationale parken: Tat Thon, Phu Laen Kha, Sai Thong en Pa Hin Ngam met dichte bossen, adembenemende watervallen, rotsachtige bergkliffen en velden met Siamese tulpen. Ondanks alle schoonheden trekt Chaiyaphum weinig toeristen en zeker nauwelijks westerlingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website