Thais leren geeft veel plezier en voldoening

Door Ronald Schutte
Geplaatst in Taal, Thailand boeken
31 juli 2023

Heeft u problemen met Thais spreken en lezen? Dan biedt “De Thaise taal, grammatica, spelling en uitspraak” dé oplossing. Inmiddels is al weer de vierde herziene druk van mijn boek verschenen.

Het boek is overzichtelijk, toegankelijk en volledig. De fonetiek heb ik in onze taal gemaakt waarbij ook de essentiële toonhoogten en klinkerlengten duidelijk en gemakkelijk te lezen zijn. Via de uitvoerige index kunnen alle onderwerpen makkelijk worden opgezocht. Het boek is zowel geschikt voor beginners, voor (zelf)studie en als naslagwerk voor gevorderden.

De voorbeeldzinnen sluiten aan bij het huidige taalgebruik. De Thaise ambassadeur in Den Haag was blij te zien dat het goed hedendaags Thais is. De WATWAALWIJK taalschool, verbonden aan de Buddharama tempel in Waalwijk, gebruikt het als leerboek.

Het is voor mij, sinds ik in 2011 voor het eerst in Thailand was, altijd een verrijking gebleken het Thais meer te begrijpen en te spreken.

Er is ook een e-book versie beschikbaar, geschikt voor smartphone, tablet, laptop en computer. Op mijn pagina, www.slapsystems.nl, is meer informatie te lezen en is het boek te bestellen.

2 reacties op “Thais leren geeft veel plezier en voldoening”

  1. Rob V. zegt op

    Een prima lesboek voor wie de Thaise spelling, grammatica enzo wil leren. Met goede voorbeeldzinnen. Ik heb het boek ook gebruikt bij het schrijven van mijn korte serie lessen Thaise taal/schrift hier op het blog: https://www.thailandblog.nl/taal/het-thaise-schrift-les-1/

  2. Kees zegt op

    Inderdaad een uitstekend boek over (bijna) alle ins en outs van de Thaise taal. En in het Nederlands, er bestaan niet veel goede leermethodes NL-Thai. Ik zou het zeker aanraden voor iedereen die Thai leert. Ik zou daarbij wel eerst een begin maken met het leren van de grondbeginselen van het Thai met bijv. de Linguaphone cursus en dit boek daarnaast gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website