De stranden van Phuket (video)

Door Redactie
Geplaatst in Stranden, Thailand tips
Tags: , ,
28 november 2022

Koh Kha Nok Phuket

De stranden in Phuket en het zuiden van Thailand behoren tot de mooiste van Thailand.

Phuket is een populaire bestemming bij toeristen dankzij de fantastische baaien, witte palmenstranden, heldere zeeën, vriendelijke mensen, goede accommodaties en veel visgerechten.

Patong Beach op 15 kilometer van de stad is Phuket’s meest ontwikkelde strand. Het biedt talrijke mogelijkheden om te sporten, te winkelen en te zonnen/zwemmen aan een lange, beschutte baai. Hier kan je ook windsurfen, snorkelen en duiken. Patong staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven met veel  visrestaurants en bars. Gezinnen die niet op zoek naar een uitbundige beachparty of een massaal en bruisend nachtleven kunnen beter naar Kata Beach gaan. Hier tref je een wit zandstrand met een rustig kabbelende zee in een mooie baai.

Stranden Phuket

De stranden op Phuket variëren van zacht wit poederzand met kalme zee tot rotsachtige kusten met hoge golven. Mai Khao Beach ligt 40 kilometer van Phuket-stad. Dit lange, door pijnbomen geflankeerde strand, is het langste van het eiland. Van november tot februari komen hier gigantische zeeschildpadden hun eieren leggen. Nai Yang Beach op 30 kilometer van de stad is ook een aanrader. Het maakt deel uit van een nationaal park. De rustige omgeving is ideaal voor ontspanning, picknick, zwemmen of snorkelen.

Phuket heeft twee seizoenen: Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en het hete seizoen van november tot april. September is de natste maand, maar ook dan schijnt volop de zon. De (forse) regenbuien duren vaak niet meer dan twee tot drie uur. De beste tijd om Phuket te bezoeken, ligt tussen november en maart. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 22 en 34 graden.

Video: Phuket Guide – Beaches & Islands

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website