Pak Weep Beach en Coconut Beach op Khao Lak

Khao Lak gelegen in de provincie Phang Nga in het zuiden van Thailand is een paradijs van zon, zee en strand.

Het strand van Khao Lak (op circa 70km ten noorden van Phuket) is ongeveer 12 km lang en nog ongerept. Geniet ook van de prachtige turquoise wateren van de Andaman Zee.

Voor een strandvakantie zit je hier goed met een ruime keuze zoals Thai Muang Beach, Bangnieng Beach, Khao Lak Beach en Bangsak Beach. Khao Lak Beach is het meest populair, vanwege de prachtige witte stranden. Vanuit Khao Lak kan je duikexcursies maken naar de Similan- en Surin eilanden.

Wil je ook baden in luxe dan is het Beyond Resort een goede keuze.

Meer informatie of boeken: Beyond Resort

Luxury Escapes – Beyond Resort Khao Lak

Bekijk de video hieronder:

3 reacties op “Luxe verblijf: Beyond Resort Khao Lak (video)”

  1. Leo Th. zegt op

    Heb zelf tweemaal gelogeerd in Beyond Resort en dat is mij prima bevallen. Betaalbare luxe en diverse zwembaden met direct uitzicht op zee. Prima uitgebreid ontbijt en gastvriendelijke medewerkers. Op ongeveer 100 m afstand van het resort is een local restaurant, waar je voor zeer redelijke prijzen o.a. vers seafood kan bestellen. Weinig tot geen nachtleven in de omgeving en eigen vervoer is eigenlijk wel een pré. Ons werd afgeraden om in de zee te gaan zwemmen vanwege de aanwezigheid van kwallen in het zeewater. Maar dat zal seizoensgebonden zijn.

  2. Jef zegt op

    Khao Lak kende na de tsunami een terugval die lang bleef nazinderen. Heden ten dage vindt men in de omgeving, namelijk op Laem Pakarang, niet alleen de nog steeds af- en aanspoelende grote brokken koraal, maar ook een herdenkingsmonument voor de talrijke slachtoffers. In dit gebiedje blijven nog verlaten ruines van de ramp uit 2004 te vinden. De zwaarmoedige film ‘Wonderful town’ [http://www.imdb.com/title/tt1135992/] die naar Takua Pa verwees maar ook het kustgebied toont, schetst subliem de gemoedstoestand die ik nog eind 2011 aantrof; de beginbeelden werden blijkbaar op Laem Pakarang geschoten. Ook nog ietsje verder van Khao Lak zijn vlakbij de ‘laem’ (kaap) op een mooi strand nog resortjes en eetgelegenheid.

  3. Jef zegt op

    P.S.: Op laatstvermeld strand met glashelder water ging ik meermaals zwemmen zonder ooit een kwal te zien. Misschien houdt de beschuttende kaap die beesten verderaf. Ik weet echter niet of er toen, begin december, wel kwallen aan Khao Lak en de daar directer aanpalende standen voorkwamen. Ik verbleef op de kaap in een zeer aardig en betaalbaar resortje met zwembad (‘Pakarang Villa’) op gaansafstand van de zee maar te ver van het voormelde zwemstrand. Ik had echter een huurwagen, zodat ik ook de Khao Lak-omgeving afschuimde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website